Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenze uživatele Lina k tomuto seriálu (5)

Disengage (2023) (S03E02) 

To jsem ráda, že nejsem sama, kdo v tom vidí vykrádačku Khanova hněvu včetně schovávání se v mlhovině. Ale aspoň to má zatim napětí kromě scén špionážní linky (ta s Worfem je výjimka). ()

No Win Scenario (2023) (S03E04) 

Boj o únik z pasti, perfektní spolupráce všech, hon na sabotéra. Picard zas v kapitánském křesle a Riker, který přesně vrátil úder. Jack Crusher začíná přemýšlet nad tím, že by mohl být sympatický. Aspoň už přišel na to, že o důležitých věcech si s tatínkem líp povídá u drinku, než když mu bere večeři. 90%. ()

The Bounty (2023) (S03E06) 

Další člen posádky - čím víc, tím líp. A aby se Picard necítil osaměle, mohl si najít ve sbírce starožitností na Daystromu společnost. Spock měl nakonec štěstí, že se propadl do kelvinovské linie, jinak by tu nejspíš skončil taky. ()

Võx (2023) (S03E09) 

To by člověk neřekl, jak nízký věkový průměr Flotila má. V každém případě je potřeba uznat, že Borgové jsou dost velcí optimisté. Vsadit s takovým plánem zrovna na Picarda... ()

The Last Generation (2023) (S03E10) 

Tenhle díl napsal někdo, kdo nějaké to sci-fi viděl a použil všechno, na co si vzpomněl, že by mohlo fungovat. Klasika  - nepřítel, poslední naděje atd. Chvíli to vypadalo, že snad budou i nějací mrtví, jenže to se v dílu s vyhlídkou na pokračování prostě nedělá. Žádné hrdinské uzavírání příběhu jako v Star Trek VII: Generace (1994), tady se zatím definitivně odcházet nebude. Takže z významnějších postav se odčítá jenom kapitán Shaw, který pro scénáristy ztratil další využití a na můstku jim vlastně jen překážel. Škoda ho a taky toho, že představitel Jacka Crushera není sympatičtější a hlavně mladší, jeho city by vyzněly líp. I ten jeho nápad zahodit práci a oběti všech, co ho předtím bránili,  kvůli vlastnímu zpackanému pokusu o řešení. Jinak posádka se opravdu snažila, co to šlo, a slabou Raffi zas vyvážila skvělá Sedmá. Takže kus napětí z boje, ano, v tom se leccos ztratí (Hvězdu smrti radši neřešit, ta se sem dostala opravdu z jiné předaleké galaxie). Předposlední scéna byla vlastně jenom milé bonusové rozloučení pro fanoušky, klidně se mohlo skončit ještě předtím, po předání štafety. Snad ji Jack utáhne, když už ji musel dostat. A taky jsem čekala spíš U.S.S. Picard. Jak řekl Riker v polovině třetí epizody: "Tohle není Enterprise." ()

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama