Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Uživatel cyphercz smazal svůj příspěvek.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Ještě mě tak napadá.

- Ta Rikerova předchozí mise měla být humanitárního rázu.

- Jeho skupinka lodí by měla být malá. On na něčem větším - ideálně Titánu aby měli fanoušci radost a dvě menší lodě. Což by dalo Romulanům i když mají nějaké menší lodě značnou převahu. Ale ukázalo by to odhodlaní Federace bránit kodex za cenu obětí. Druhá skupina Federace by pak měla mít váhu. Pro uspokojení představitelů CBS ať si tam je třeba nějaký nosič s útočnými plavidly, které změní převahu.

- A ta dějová linka, kdy Picard na planetě Romulanů hledal Legolase měla být přepracována na hledání informací. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Přemýšlel jsem jak s co nejmenším úsilím změnit seriál k lepšímu (podle mě):

- Už na začátku načrtnout důvod zákazu droidů a otevřeně ukázat na rozvědku Romulanů jak infiltrovala velení. Ideálně jak se ta "snaží" vypátrat, kdo stojí za útoky na Soji a Picarda. Raffi zároveň mohla být aktivním členem rozvědky, které její nadřízení házejí klacky pod nohy a proto se i k Picardovi nakonec připojí.

- Riosovi měli dát nějaký hlubší smysl dříve. Už zkraje mohli ukázat, že se se Soji potkal a že má i osobní důvody krom zhrzeného ale stále čestného bývalého důstojníka. Takhle balancuje nad ním a nad pašerákem.

- Vůbec nezačínat s tím, že Picard na lodi tráví čas na holo palubě.

- Riker měl být aktivním oceňovaným důstojníkem, toho času na dovolené. Vrátil se z mise, ideálně rychle ukázat nějaký střet do kterého se dostal. Těžký boj kvůli kterému musela loď do doků. Opravy se chýlí ke konci. Jeho příběh by byl jen dalším důvodem proč se Flotila nechce do ničeho zaplést.

- Jako Dr. Jurati měli obsadil jinou herečku - subjektivní.

- Události na krychli byly nejlepší částí, takže tam bych to nechal.

- Elnor se zapomněl ve Středozemí. Takže jeho postavu překopat do uvěřitelné podoby. Narissa se proti němu ukázala jako ultimativní bojovník, co přežije téměř cokoli.

- Osada na planetě neměla být osada, ale větší technologicky pokročilé město vybavené minimálně štíty.

- Nějak využít Borgy. Androidi jim mohli po ztroskotání pomáhat. Načež by na planetě nakonec našli Borgové útočiště. Takhle byly totálně ignorováni.

- Tal Shiar nepošle 300 lodí, ale výrazně méně. Proti nim by stálo několik lodí Federace v čele s Rikerem, které už by tam byly. Došlo by na opravdový střet, který by ukončil přílet dalších lodí Federace. Romulané by se následně stáhli.

- Riose a Picardovu posádku na konci naverbuje rozvědka, dá jim loď a další důležitou misi.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakaar

Já osobně nic jiného Treku podobného nesleduji, takže skutečně nevím, zda něco jiného vypadá lépe nebo ne, a i kdyby snad, tak vizuál a efekty je to poslední, co mě osobně zajímá. Já mám ze všech Treků nejraději TOSku a kde ta je s vizuálem a efekty ví asi každý kdo ji viděl, takže ať si má Expanse, Orville nebo já nevím jakýý seriál třeba 100x lepší a kvalitnější vizuál a efekty než DIS či PIC, pro mě to ve finále nehraje vůbec žádnou roli. Pro mě ty seriály dalece překonávají ty ostatní z mnohem prostšího, ale podstatnějšího důvodu, a tím je to, že jak DIS, tak i PIC podstatně rozšiřují a doplní svět, který já osobně zbožňuji a o kterém chci vidět a vědět víc a víc. A právě tohle mi ani při vší své "dokonalosti" a nevím jakým přednostem nedá ani Orville, ani Expanse a ani žádný jiný sci-fi seriál. Prostě nedá, ani kdyby já nevím co. Orville se může sebevíc tvářit jako Trek a Trek nevím jak moc připomínat, ale není to Star Trek a ten svět žádným způsobem neobohacuje a ani nerozšiřuje. Orville má svůj svět a svůj vesmír, ale Star Trek to zkrátka není. A jestli je pro někoho problém v DIS či PIC jiný vizuál (designy lodí atd.), tak pro mě není. Jestli někoho tak moc štvou ty odchylky od kontinuity, které ale v Treku vídáme běžně už od TOSky, tak mě vadí skutečně minimálně a mnohem raději a více si užiji toho nového, co nám DIS a PIC do ST přinesly, než abych stůj co stůj hledal neduhy a chyby, které se ale stejně tak dobře najdou v jakémkoli jiném Treku. Nevím jak jednodušeji popsat a vysvětlit, proč je u mě DIS a PIC prim a proč mě nějaká Expanse, Orville a jiné seriály vůbec nezajímají. Neříkám tím, že ty seriály jsou špatné, jen mě ani v nejmenším nezajímají a nemám vůbec chuť a potřebu je znát a chtít o nich vědět víc. Just like that.

na příspěvěk reagoval cyphercz, cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak vzhledem k tomu, že se ty technologie nepoužívají ani v TNG filmech, resp. je Enterprise coby vlajková loď flotily nemá ani ve ST Nemesis, tedy v době, kdy byl již USS Voyager z5 doma na Zemi, bych si já osobně myslel, že se ty technologie buď masově či v nějaké větší míře na lodě Flotily nerozšířily, nebo že se je Flotila a potažmo Federace z nějakého důvodu rozhodly nepoužívat. Třeba. Možná že šlo z pohledu těch, co o tom rozhodují o technologii z alternativní reality a jako takovou ji nechtěli používat a třeba se k ní chtěli buď sami dobrat přirozenou cestou, nebo vůbec. Nebo se ta technologie aplikovala jen na některé lodě Flotily, nebo v tom mohlo a může být dalších x a y důvodů, které si může ale každý domyslet sám. Co si budeme říkat - prostoru je pro to opravdu hodně a žádná velká omezení zde nejsou, tak proč by to ze všech těch x a y variant měla být právě ta, že to tvůrci Picarda buď záměrně, nebo nedopatřením ignorovali?! A i kdyby snad, tak proč by to s těmi x a y způsoby, které to mohou uspokojivě vysvětlit a odůvodnit, měl být takový problém.. ?! Fakt nevím, proč bych já osobně měl právě tohle považovat za nějaký prohřešek, když je to úplná prkotina, kterou si každý může sám uspokojivě odůvodnit, pokud bude chtít. A stejně tak v tom každý bude vidět problém, když bude jó chtít...

Stran s těmi flotilami... Jediné, co já osobně vidím stejně či v čem se shodneme a co mě, přiznám se, i trošku zamrzelo, byly ty skoro identické designy lodí ve Flotile, ale samotný design se mi jinak sám o sobě líbí a osobně doufám, že o třídě Curiosity (jak se ofic. nazývá) v budoucnu ještě uslyšíme a dovíme se o ní víc. Už ale nechápu, proč by měla jakkoli vadit, nebo znepokojovat nebo já nevím co ta fráze, kterou Will Riker při svém proslovu použil. Sice jsme ve finále neviděli, čeho všeho je třída Curiosity schopná, pokud by se o tom snad někdo ale chtěl jó moc dohadovat, tak nelze zkrátka a dobře ani popřít, ale ani vyvrátit, že tomu bylo tak jak Will coby zastupující velitel řekl, takže ta prázdná fráze to může být jen pro někoho, ale z globálního hlediska to tak dost dobře není a ty lodě byly právě takové, jak je Will Riker popsal.
A co se toho počtu týče... Proč by v té době nemohla mít Flotila tolik tzv. capital ships? Já osobně bych si myslel, že po tak dlouhé době, kdy se ve Federaci v nějakém masovém měřítku neválčilo (aspoň co já vím) se klidně mohlo v průběhu let tolik lodí skutečně a bez problémů postavit, proč by ne? Navíc to je sice můj subjektivní postřeh a nemusí to tak být, ale mě osobně přijde Curiosity class jako mnohem menší loď, než je třeba třída Galaxy, nebo Sovereign a rozhodně si nemyslím, že by každý nový design měl být větší než předchozí třídy lodí, to opravdu ne. A pokud by byla Curiosity skutečně menší než dejme tomu Sovereign či Galaxy, tak bych v tom masivním počtu lodí tuplem neviděl žádný problém. Ostatně, i kdyby snad byla Curiosity stejně velká či větší, než řekněme Sovereign, tak bych v tom já osobně problém stejně neviděl. A argument, že v minulosti bylo těch tzv. capital ships méně a proto je to tady nesmysl/špatně pro mě nemá žádnou váhu ani objektivitu, už jen pro to, že je to jedno z těch mnohých a nesmyslných přirovnání ke starším Star Trekům, které ale v rámci těchto věcí přeci zcela logicky nemůže hrát žádnou roli, aneb pokud skutečně mohla Flotila vyslat eskadru o počtu klidně 100+ lodí, tak se jistě nebudou omezovat jen proto, že někde před x lety těch lodí měli a mohli vyslat daleko méně.  Tehdy to byla jiná doba a jiná situace, a teď je teď. Easy like that, a žádná velká věda.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Shakaar

To už jsem zkoušel z něj dostat co přesně že se mu to na těch seriálech líbí, myslím, že i tobě odpoví vyhýbavě:) Jinak když porovnám Mandaloriana s Picardem, tak to je zase jak nebe a dudy, nejvtipnější pak na tom je to, že Mando si ve finále první řady bohatě vystačí se ---- SPOILER ---- soubojem proti obyčejnému Tie Fighteru, přičemž ta atmosféra a zpracování je tisíckrát lepší než rádoby velkolepá bitva na konci 2. řady Discovery s milionem bojových shuttlů a dalšího "bordelu na obrazovce" a samozřejmě i než nemastný neslaný showdown na konci Picarda... 

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jakkob

Beru, nebudu ti brát to že se ti oba seriály líbí, ale nezjistil jsem co se na ti na seriálu tak líbí, když odmyslím vizuál, který je tak nějak v dnešní době standartem pro vysokorozpočtové série a přesto si myslím, že s porovnáním s např. Expanse, nebo i Orville, je tam vizual lépe udělaný, hlavně v Expanse si vyhráli s detaily modelů lodí, když jsou vesmírné bitvy, není to barevný chaos. Z finále Picardovy serie mě zklamaly asi dva momenty. První "dream sekvence" ve splinutí mysli Sodji - říkal jsem si že mi to něco připomíná a o pár dní později vyšlo video na youtobe, kde to někdo na netu našel jako shutter shot videa. To znamená, není to ani originální sekvence od tvůrců serie. Ale dejme tomu, druhá a to je nejhorší - záběry na flotily lodí jak romulanů , tak flotily. Těšil jsem se na nějaké nové zajímavé modely lodí, ale zase jsem zklamaný a tentokrát se ani nesnažili o originální modely lodí, prostě jeden model okopírovaly a udělali jich stovky - nebudu už brát v potaz kde tu flotilu lodí tak narychlo sehnali, a už vůbec ne romulani, to je věc kterou tvůci se neobtěžovali ani vysvětlit. A takových věcí je tu plno. Jak píše SeTTi. Nejde o nekonzistentnost, ta byla ve Star treku vždy, ale o to, že CBS se aktuálně moc nesnaží ani nalákat publikum na nějakou kvalitní produkci. Kdyby nyní serie byla zrušena, pochybuji že by za ní přišla kampaň na záchranu, či že by to jiná platforma chtěla  v tom pokračovat - jistě, je jasné že koupit práva na Star trek je obtížnější než na Expanse, stejně ale neřekl bych že by po seriích byla taková poptávka jak to tvůrci sami říkají. Navíc jak píše i SeTTi, Star trek má v současnosti obrovskou konkurenci, je tady hraná Star Wars serie, která vůbec není špatná, je tu Orville, o Expanse jsem už mluvil, je tu Westworld, kterou napsal Jonathan Nolan. Vedle nich vypadá Star trek jako plivnutí do potoka.

na příspěvěk reagoval cyphercz, Jakkob

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak ale nějak rozumně zdůvodni Rossiho celkem zajímavou otázku.

 

Ono se to sice dalo krásně nějakou větou okecat, stejně jako pozdí přílet.  "Škoda, že ještě nemáme ty nové lodě s adaptabilním pancéřováním a quantum slipstreem drive, ale na nakopání zadků Romulanů stačí i tyto ze záložní flotily." Místo toho žel bohu Will pronesl jen to, že stojí na nejmocnější lodi Federace. Což byla celkem prázdná fráze, jelikož netušíme čeho je taková loď schopná, ani která z nich to byla. Navíc si tím co Will řekl zase naběhli jen protože se snažili ušetřit i když chtěli mermomoci wow efekt střetu dvou flotil. V té skupině jsou ale jen 3 druhy lodí přičemž každá tam má zastoupení v několika desítkách. Takže těch nejmocnějších lodí tam jsou desítky. Sakra desítky lodí třídy Galaxy nebo Sovereign neměli ani v minulosti.

 

A to není hejt. Jen je prostě úsměvné, kam to až může zajít, když totálně (podle mě) ignoruješ dějiny. Ten seriál šel výrazně zlepšit už jen tím, kdyby se drželi osvědčeného "Méně je někdy více". To samé, když ve finále Discovery ty dvě lodě proti přesile stály na místě, chráněny desítkami pomocných kolikrát nebojových plavidel zatímco na ně útočily stovky dronů. Přitom stačil souboj dvou proti přesile.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Nezlob se na mě, ale pro mě to co jsi napsal rozhodně nepůsobí dojmem, že jde jen o tvůj názor na věc, nýbrž právě jako věc takhle zkrátka danou a platnou, a to prostě není pravda. A přesně takhle se potom tyhle bludy šíří mezi další diváky, fanoušky či nefanoušky, kteří to mají leckdy tendence papouškovat dál, aniž by si sami ověřili, zda to takhle opravdu je, a nebo není. Pak se v diskuzích člověk setkává s lidmi, kteří si myslí a tvrdí, jak jsou staré Treky dokonalé a bezchybné, jak jejich tvůrci Trek milovali a znali atd. A všechno to jsou nesmysly, protože ta situace dnes je úplně stejná, jako kdysi, a když si vzpomenu na to, co vyváděl sám Roddenberry na začátku TNG, tak bych se vůbec nebál napsat, že teď je ta situace vlastně dost možná ještě lepší. Proto se mi takové pomluvy, prezentované touto formou, nelíbí a jsem zásadně proti nim, protože z toho neplyne vůbec nic dobrého. Nic proti kritice, neříkám že se to musí každému bezmezně líbit jako mě, ale když už, tak ať se to prezentuje tak jak se má a ať z toho jasně vyplývá, co si člověk myslí a co je prostě dané.

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak to snad psát nemusím. Nikdo tu není oficiální mluvčí a jen tu píše vlastní názor na danou věc.  Kdyby to bylo oficiální stanovisko tak to uvedu. Navíc to není žádný hejt. Jsem z obou seriálů zklamaný protože holt mají spoustu chyb? Ano jsem. Ale tím to tak zhruba končí. Chyby měli i předchůdci, jenže ti se nemuseli na trhu měřit s tak kvalitní konkurencí, která nastavila laťku sakra vysoko.

Máš pravdu v tom, že se to dělo i v minulosti. Nechtějí si příliš svazovat ruce. V tomhle případě je to ale výraznější už jen protože posledním seriálům chybí nějaké úvodní seznámení se situací. Během těch pár epizod co mají k dispozici se snaží odvyprávět ten svůj filmový příběh přičemž jim jde o zaujetí fanoušků nějakým velkolepým úvodem. Navíc minimálně Discovery je šitá horkou jehlou, kdy se děj mění v závislosti na tom, jak vyděšení byli v CBS z reakce fanoušků. Podobně se měnila i Enterprise, ale tam na to všechno alespoň šli pomaleji. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

rossi001

Tak ale lodě hvězdné flotily v Picardovi moc nevystupují a proto nelze dělat nyní dělat závěry (byť to i na mě působí tak, jak si to popsal).

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Zapomněl jsi jaksi dodat, že "podle tvého názoru", nebo že "ty si myslíš", neb tyhle závěry psané ve stylu, že člověk ví a zná všechny pohnutky tvůrců seriálu jsou obvykle dost mimo, protože jsou založené na osobní předpojatosti a v tomto případě, nezlob se na mě, i hejtu. Není to tak dávno, co se tu řešilo že ignorace předchozích ST seriálů a filmů je v tomto univerzu běžná věc a děje se tak už TOSky a to, co jsi napsal lze více méně naroubovat na každý další ST, který od TOSky vznikl. Skutečně máš stále zapotřebí tady ty nenávistné fámy dál tímto způsobem šířit.. ?

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

rossi001

Nedělá to prostě skupina lidí, která vytvářela předchozí seriály a ani se nesnaží zachovat určitou kontinuitu. Jen vyzobávají to co se marketingově hodí a jaký herec jim na to za co nejméně kývne.

na příspěvěk reagoval Jakkob

rossi001

rossi001 (hodnocení, recenze)

Ahojte, nechci být moc velký geek a šťoural, ale trochu mi nesedí pár věcí. V seriálu jsou události z linie Voaygeru a když vidím v jakém stavu má federace lodě nechápu proč třeba nemají technologii panceřování, transfázová torpéda a technologii maskování kterou v posledních epizodách Voaygeru dala Admiral Janeway, svrmu mladšímu já o 30 let zpět a díky tomu se Voyager dostal domů. To by byla obrovská taktická výhoda oproti všem protože technologie by šla aplikovat na všechny lodě federace dokonce i na enterprise z posledních filmů s Picardem. Mám pocit, že tvůrci trochu ignorovali zbylé věci, ikdyž je to vše propojené.. Co si myslíte o těchto chybách, které obyčejného diváka asi nezajímají, ale fans asi brblá :)

na příspěvěk reagoval SeTTi, SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakaar

Každý to má nastavený jinak. Já byl a stále jsem z DIS a PIC velmi nadšený a s tím, jak jsou ty seriály zpracované jsem opravdu velmi spokojený. TNG mě prostě v rámci první řady kdo ví jak neoslovilo, tak jsem ji na dobu neurčitou odložil bokem, a vrátím se k ní až bude ten pravý čas. Jinak kostýmy a vše, co má co do činění s dobou vzniku mi nevadí, ostatně jsem opravdu velmi velký obdivovatel a fanoušek TOSky, která je v tomhle ohledu snad ještě více "úsměvnější", ale to mi vůbec nevadí a rád se kdykoli podívám na jakoukoli epizodu a to s velkou chutí. U TNG mě tenhle feeling a nadšení zatím obloukem míjí, tak snad dojde někdy v budoucnu...

na příspěvěk reagoval Shakaar

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Shakaar

Ta první řada je taková meh, možná tak epizody jako Where No Man Has Gone Before, The Battle či Conspiracy za něco stojí, jinak nic moc, ale už hned druhá řada má spoustu dobrých kousků - Where Silence Has Lease, Elementary Dear Data, The Measure of a Man, Time Squared, Q Who, Peak Performance... jsem opravdu zvědav, jestli za x let bude někdo s nostalgií vzpomínat na epizody kde zaživa vyřízli Ichebovi oko, Jurati zavraždila svého milence, jakási admirálka furt fuckovala ostatní atd:))

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jakkob

TNG první řady nejsou tak nudné...respektive nejsou nejlepší, přinejmenším zde jednají herci mimo svůj charakter. Je tam hodně vidět, že trvalo Stewartovi, ale i Spinerovi, než přišli na to jak hrát svoje postavy - zvláště Spiner s tím měl potíže. Krom toho ty extravagantní kostýmy. Prostě konec 80.let. Já ty epizody nemám za nudné, spíše úsměvné po tolika letech, stejně jako TOS. Když nic, I ty úvodní TNG řady stále starnou lépe, než bude stárnout Picard či DIscovery.

na příspěvěk reagoval cyphercz, Jakkob

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

cyphercz

Expanse je v mnohém větší "Star trek" než Discovery a Picard dohromady. Minimálně ten feeling to má větší. A to není až tak utopická budoucnost. Něco v jednání postav mi imponuje. Mohl bych vybrat jak ze Země, Marsu i Pásu minimálně jednu oblíbenou postavu za kterou stojí se na to dívat. Skvělý je vizuál. Nechápu stále proč něco takového nemůže vzniknout ve Star treku.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakaar

Však to je v pořádku, resp. pokud ti něco z nějakého důvodu a je jedno jakého nevyhovuje, nesedí, nebo ti to jakýmkoli způsobem nevyhovuje, tak je i podle mého názoru nejlepší se na to prostě nekoukat. Nemůže být nic jednoduššího. To, že díky tomu vynecháš, nebo neuvidíš nějaký seriál, či film z tebe neudělá "menšího", nebo "méně zapáleného" fanouška, protože definice fanouška Star Treku, nebo jakéhokoli jiného univerza skutečně není o tom, že musí vidět a obdivovat všechno, co kdy v rámci toho univerza vyšlo. Já ze stejného důvodu po první, nemastné-neslané sezóně TNG s projekcí aspoň pro tehdejší dobu skončil, protože nutit se do toho by nemělo vůbec smysl a mnohem raději si počkám na to, až budu mít chuť a náladu a motivaci v projekci dalších sérií zase pokračovat. Ono ty seriály neutečou a z povrchu světa nezmizí, tak lze celkem dobře skutečně počkat na to, až člověk třeba dospěje do té chvíle, kdy na to bude mít chuť a náladu. A když ne, tak ne. Svět se nezboří a fanoušek to bude stále.

na příspěvěk reagoval Shakaar

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

SSE

DS9 mám asi nejradši. Též by se mi líbila nějaká odvozenina. Siddiga jsem nedávno viděl v The Spy a tam je hodně drsnej.

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak to by bylo skvělé, resp. pojetí z doby po DS9 s Bashirem v čele by bylo taky dobré, ale něco takového zatím bohužel můžeme čekat..

na příspěvěk reagoval Feidias

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

cyphercz

Protože jsem cítil, že zveřejňování mého názoru by bylo pouhé plýtvání mentálních sil. Chtěl jsem nějak zhodnotit finále, pak jsem chtěl hodnotit celou serii, ale pak jsem zjistil že to nelze nějak hodnotit, protože při pohledu na serii jsem rozpolcený, neřekl bych zklamaný, ale spíše zmatený co touto serii chtěli tvůrci říci. Na jednu stranu kvituji vizuál, který je opravdu parádní a který jsem si vždycky přál při sledování TNG, DS9, možná částečně i VOY z počátku seriálu, ale ten vizuál se zlepšil pozdějšími řadami, stejně jako u Enteprise. Na druhé straně je zklamán z příběhu jako takového. Star trek jako seriál ať už má moralizovat, hodnotit aktuální situaci ve společnosti by měl být zábavný, ale při sledování jak Picarda, tak Discovery, jsem si připadám, jak bych sledoval politickou diskuzi s Václavem Moravcem. Možná mám povědomý vytvořený odpor od nových filmů a možná i dílem sentimentality chci mít podobný Star trek jako před lety - ikdyž vím že prostě je nevyhnutelné že se Star trek změní, ale stále by to mělo to plnit zábavnou funkci a to neplní. Absolutně mi nevadilo že na konci Picard zemřel a že v nové serii v podstatě uvidíme kopii jeho těla s jeho duší (ať už je to absurdní představa, není to ve Star treku nic nového - viz TOS a TNG) což by mělo, ale ty postavy prostě byli takto napsáni, že nevzbuzovali v člověku prakticky žádné emoce a pokud ano, tak jenom negativní.

Jenže co teďka dál, mám Star trek nenávidět? Mám ho sledovat? Na jedné straně mě zajímá jak bude vypadat období po Nemesis, ale na druhé straně postrádám smysl sledovat něco co mě nebaví. A to Star trek sleduji už něco okolo 20 let. Beru že je to seriál a budu si muset najít jinou formu zábavy, jiné filmy seriály, v podstatě už jsem to tak několikrát udělal. Vím jedno jasně, Star trek v současné podobě mi chybět nebude.

na příspěvěk reagoval p.a.douch, cyphercz, Jakkob

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

SSE

Nad tím seriálem vznášejí otazníky. Po změně vlastnické struktury se vůbec nemusí začít natáčet.

na příspěvěk reagoval SSE

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama