Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Kurtzman je zkratka takovy "woke fetisista" (podobne jak napr. tvurci poslednich rad Dr Who) a je mu jedno, ze nektere sceny pak pusobi jak pest na oko...:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Hadam, ze mluvis o tomto mem prispevku - "Mezi TOS a TNG+DS9+VOY+ENT jsou odchylky naprosto marginální ve srovnání s fundamentálními rozdíly mezi těmito původními seriály a JJ Abrams + Kurtzman Trekem."

 

Bohuzel mily Edo, to co jsem vyse/nize napsal je pravdive:) Jestli nevidis prosty fakt, ze odchylky DIS a PIC jsou mnohonasobne vetsi nez ty mezi ostatnimi serialy, tak opravdu nejsi zrovna bystry chlapec:)

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Uživatel cyphercz smazal svůj příspěvek.

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Pretože politická agenda. Všetko musí byť čierne, ázijské, homosexuálne a transsexuálne. A zloduchovia sú bieli heterosexuálny muži.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Shakaar

nutno dodat, že Meyer TOS sice nakoukal (ovšem těžko říct kdovíjak poctivě) a jen se utvrdil v tom, že je to sračka a musí si to udělat po svém a úplně jinak. a stejně tak tvůrci skoro každého dalšího filmu a seriálu. a pak tu máme cyphera, který se tu naparuje jako přední světový odborník číslo jedna, a je ti schopný do každého příspěvku vplálit takovou bombu, jakože od TOS po ENT jsou všechny seriály a filmy konzistentní a že jeho názor na Picarda je objektivně prokazatelný fakt. wft. jestli by spíš on, když už tak rád kádruje ostatní fanoušky jako správný fandomový estébák, neměl nejprve pěkně doložit, že má nakoukáno, protože na základě tady tuhletěch analfabetických řečí jsem nabyl úplně vážného dojmu, že z TNG viděl méně než Jakkob.

na příspěvěk reagoval cyphercz, cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Tvrzení, že DIS a PIC jsou objektivně nejhorší Star Treky je asi stejně tak "objektivní", jako když kdokoli jiný řekne, že nejhorším Star Trek je DS9, nebo VOY, nebo TNG. K tomu ostatnímu se netřeba vyjadřovat, aneb jak jsem psal již dříve, mám dost rozumu na to, abych rozeznal, kdy má smysl reagovat a kdy nikoli. A co si o tom myslíš a jak to podle tebe vypadá je mi úplně šumák, beztak to nemá žádnou váhu.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

SeTTi

Myslím že scénaristé nutně nemusí pracovat na předchozí serii. Voyager kdy skončil, 2001? Většina z těch scénaristů nebyli ani na střední škole kdy seriál probíhal, ano mohli mít o Star treku povědomí, ale Star trek jako takový už dávno nebyl seriálem číslo 1 na televizních obrazovkách. Takže spíše je důležité, že musí pochopit co Star trek je jako takový. Když Nicholas Meyer začal točit Star trek II., tak neměl absolutně žádné zkušenosti se Star trekem, ani ho nesledoval, nezajímalo ho to, ale dal si tu práci a společně Harve Bennett shlédly všechny epizody. Nedá se čekat, že scénaristé shlednou přes 600 epizod, některé člověk klidně může přeskočit a o nic nepříjde, ale řekněme že z každého seriálu stačí určitý počet epizod. A hned si udělají obrázek. Ono když změní osobnosti postav, že z Picarda udělají senila, který ani neumí řídit loď, Sedmou alkoholičku...jako klidně, když to bude součástí děje, ale nemůžou z toho udělat centrum děje. Ve Star treku II. se postavy chovají odlišně, Krik se cítí starý, zahořklý, obklopen svými starožitnými věcmi, zjistí že má syna a že ho chce zabít někdo koho 20 let neviděl. Rozdíl je v tom, že tvůci s tím dokázali nějak pracovat, rozvést z toho kvalitní zápletku a není to všechno co udělali. Svědčí to o vizi, kterou Meyer s Bennettem měli, nejen příběhovou, ale co se týče celkového prostředí - byl první který flotilu viděl jako vojenskou organizaci, zapříčinil se redesign uniforem.  Bylo to riziko a navíc neměli ani dostatečný rozpočet na různé změny, ale i to svědčí o jejich talentu.

Takže u scénaristy se musí zkombinovat vize, talent,  mít odvahu udělat nějaké změny. Já třeba přímo neodsuzuji nové filmy. Star trek z roku 2009 se Abramsovi v mnohém povedl, ukázal Star trek v jiném světle a kdyby šli v tomto duchu dal, druhý a třetí díl by byl lepší. Já ty filmy přímo nemusím, ale respekuji ho, že si dal práci zobrazení tamního světa jak si ho představoval, přestože v mnohém kostými i realizace připomínala Star Wars. Ale aspoň JJ měl aspoň nějakou vizi. To se u Kurtzmanovi říct nedá. On podstatě sázel na tom, že to co fungovalo na velkém plátně, bude fungovat i na tom malém. Jenže zapomíná, že na televizi, stream, se dívají trochu odlišný typ diváka, který chodí hlavně do kin.

na příspěvěk reagoval Eodeon

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Ono ke kvalitě posledních seriálů. Včera jsem koukal na další epizodu Wetsworldu a nedalo mi to a musel jsem porovnávat. Tam i když se zpočátku seriál zdálo, že se motá v kruhu, tak vlastně jen rozehrával svou pomalou, geniální hru. Co každá z nových epizod, to klenot seriálové tvorby. Jak po stránce herectví, tak tvorby a rozvoje postav nebo jen toho jak je seriál natočený. Je prostě vidět, že celý seriál má jeden pevně daný koncept a cíl, kterého se tvůrci drží.

Do toho zamíchám třeba Expanse nebo Hru o trůny. To jsou oba velice dobré seriály. Proč? Protože tvůrci postupují podle předem daného scénáře - knižních předloh. Autoři předloh měli vizi, dali světu uvěřitelné postavy i děj. Což bylo doloženo světovými úspěchy kníh. Tvůrci to následně jen perfektně ztvárnili. GOT to v poslední sérii jen završí tím, že jak jim došel "knižní návod", tak měli problém. Další příklad BS Galactica. Proč měla takový úspěch? Rozvinula původní seriál na kterém vyrůstali scénáristé, kteří když se podíváme předtím dělali na čem....asi tak... Firefly, TNG, DS9. Vůbec bych se nedivil, kdyby se točila ve stejných studiích jako SG-1 a výše zmíněné seriály. Ti lidé věděli jak dělat svou práci a očividně jen navázali na předchozí tvorbu. Když jsem koukal na scénáristy Pic a Dis, tak jsem ze všech těch lidí našel dva, kteří dělali na VOY a nikdo z těch dalších na podobném sci-fi seriálu nepracoval. To jen dokládá fakt, že vařili z vody něco co není jejich parketa a šéfoval jim při tom člověk bez vize, který s daným tématem také předtím nedělal. Oni za to přímo nemůžou, za to můžou ti kdo před lety v Paramountu a CBS rozdělili Star Trek o který se následně přetahovali a snažili se ho dojit co to jen šlo. To, že to měl v CBS pod palcem Leslie Moonves, který Star Trekem a jeho fanoušky pohrdá situaci asi také nepomáhá.

Další moje nechuť k Dis a Pic pramení z toho, že jako třeba u Terminátora miluju následnou perfektní knižní sérii T2, tak i u ST miluju knižní pokračování DS9/TNG. Všechno tam do sebe zapadá, dává smysl a posunuje příběhy a postavy mílovými kroky dál. Pak příjde Pic, kde se geniální kapitán, který byl vždy nad věcí chová jako lehkovážný idiot. Sedmá, která ke se ve své cestě za tím být člověk a mít normální život vrátí o několik kroků zpět a změní se v samozvaného strážce. Další postavy žádný vývoj neměly, takže tam nebylo co řešit. A DIS? To je jedna velká, chaotická Mary Sue. Žel bohu to v tu dobu bylo aktuální téma. Ztvárnění, přetáčky, změny děje a směřování seriálu tomu také z pohledu fanouška předchozích seriálů moc nepomohly.

U PIC měli čas, mohli se poučit z chyb, lépe s zaměřit na celek. Podle mě se to nepovedlo a celé to stojí a padá s Patrickem Stewartem, který tu spíš než v roli cpt Picarda jen pokračuje ve své roli profesora X z Logana.

na příspěvěk reagoval Shakaar

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jo ono to vyplývá, ahaaa:)) Ty jsi opravdu koukám expert na všechno - z TNG jsi viděl jednu sérii ale budeš tu o ní dokola a znovu mluvit ve všemožných debatách jak kdybys ji viděl 5x, když se tě člověk zeptá na nějaký konkrétní příklad nějakého aspektu oné show, tak to přece nemá smysl rozebírat (jinými slovy "nemám páru a potřebuju to nějak zahrát do autu"), mně tu vkládáš do úst nějaké své divoké domněnky, protože máš nadlidské schopnosti čtení mezi řádky a je jedno, že ve skutečnosti pro to nemáš sebemenší podklad... achjo:))

 

Pamatuj si, že jestli tě mají brát lidi vážně, tak je potřeba své tvrzení taky něčím podložit, argumenty typu "ono to vyplývá" jsou opravdu nulové hodnoty:) Znovu opakuji, že v celé historii této debaty tu nikdo nikdy nepsal cituji "že nové Treky mají chyby a staré nikoli", zkus si aspoň některá fakta srovnat, ono to je pak fakt velmi obtížné s člověkem s takovým demagogickým přístupem diskutovat v nějaké věcné rovině...

 

PS: Star Trek Discovery a Picard jsou objektivně jedny z nejhorších Treků, vím, že to bolí, ale je to tak:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Nepíšeš to nikde, ale to ani není vůbec potřeba, protože to zcela přirozeně z toho všeho, co tu píšeš vyplývá a je to mj poměrně běžná praxe, kdy někteří fanoušci všechno nové a jiné oproti dřívějšku odsuzují a haní a na to staré, na čem vyrostli a k čemu se pojí velká nostalgie a takový ten dědečko-babičkovský blud "kdysi bylo všechno lepší a dnes je všechno na draka" si skoro až nenechají sáhnout, protože to je zkrátka a dobře dokonalé. A třeba je to jen můj pocit, ale já si za tím stojím, a je to pro mě osobně hotová věc. A aby ses snad nečertil, kdyby náhodou, tak proti tomu nic nemám, měj si ty starší Treky rád a pěj si na ně třebas ódy, to já ostatně dělám taky a u všeho, co se mi líbí, nejen u DIS a PIC. Ale už mi vadí, a to jsem tu taky zmiňoval několikráte, když se ty ST seriály neměří stejným metrem a jsou ty tendence dělat, že nové Treky mají chyby a staré nikoli, nebo když se do toho tahá subjektivní pocit ala "tamty chyby jsou v pohodě, nebo tamty chyby nejsou tak závažné" apod. To je blbost, protože o tom si každý může myslet něco jiného, fanoušek od fanouška. Na tom se žádný Karlštějn opravdu postavit nedá.

Co se TNG týče, tak vzhledem k tomu, kam se ta diskuze ubírá mi přijde tak nějak zbytečné se tu rozepisovat s tím, jak a proč co vnímám, protože jak se zde už dříve celkem trefně uvedlo - my dva se nemůžeme shodnout a jelikož tvůj způsobe vedení diskuze není zdaleka otevřen normální výměně názorů a já mám dost rozumu na to, abych zhodnotil co má a nemá smysl a čemu svůj volný čas věnovat a čemu ne, tak se s jakýmkoli vysvětlením právě tobě obtěžovat nebudu. A pokud by tě to opravdu zajímalo, tak to třeba i časem poznám a rád se svěřím.. ;)

A ne, není jiná. Jiné je to jen pro tebe a možná další fanoušky, ale to z toho nedělá hotovou věc. Je to opět o tom, že svůj názor stavíš nad ostatní a snažíš se ho uvádět a prezentovat jako "pravdivější", ale takhle to nefunguje a nikdy ani nefungovalo. Jediné, čím se můžeš max. ohánět je to, že tady v té diskuzi je více lidí nakloněno tomu co píšeš, ale to je asi tak celé. A jak jsem zmínil již několikrát dříve, to samo o sobě z toho ještě nedělá fakt. Je to jen názor, a každý fanoušek ho může mít jiný a i takový jiný názor bude mít stejnou váhu a hodnotu, jako ten tvůj, nebo číkoli jiný. A to není názor nebo subjektivita, to tak prostě je. Jinak by jsi musel otevřeně přiznat, že fanoušky dělíš a kategorizuješ podle nějakých svých preferencí a hodnot na takové, kteří mají víc pravdu a jejichž názory mají větší váhu, a na ty ostatní, kteří se mýlí a jejichž názory nejsou tolik věrohodné... Tak to buď přiznej, nebo se začni chovat tak, že ty i já a my všichni tady jsme stejně velcí fanoušci a jen to každý hodnotíme a soudíme podle jiných preferencí a hodnot, jak zde už naposledy zmínil kolega SeTTi. Já s tím problém nemám, ty snad ano.. ?

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

A kde že prosím tě píšu, že jsou ony seriály bezchybné a dokonalé?:) Nejdřív se nauč číst co skutečně píšou a nepíšou lidi, na které reaguješ, to bude dobrý začátek:)

 

Dovedl bys uvést nějaké konkrétní příklady v čem přesně je pro tebe TNG sluníčkový? Prosím ostatní nenapovídat, v tomhle by mě opravdu zajímal čistě pohled Jakkoba, který se tu znovu a zase vyjadřuje o něčem, z čehož viděl jednu jedinou řadu...

 

Co se jiného pohledu na univerzum Treku týče, tak ona ta "běžná praxe" mezi řadama jako TNG, VOY atd. je malininko jiná, než praxe DIS a PIC, o čemž tu už na řádcích níže bylo popsáno poměrně dost a to nejen mnou:) Bohužel tyto texty jsi v podstatě skoro všechny přešel bez povšimnutí...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Přesně tak, a proto taky zásadně vystupuji proti jakémukoli kategorizování a škatulkování toho, kdo je a kdo není jak velký fanoušek podle toho, co si kdo myslí, jaké má či nemá rád seriály atd. A přesně to tu podle mě jistí lidé a rádoby "fanoušci" s gustem a neotřelou sebejistotou prezentují. A neříkám že přímo ty. A jsem rád, že tenhle zásadní fakt zmíní i někdo jiný. Fanoušek Star Treku se prostě nedá jasně a konkrétně definovat. To rozpětí je tam obrovské. A jestli si někdo myslí, že to jde a že snad dokonce ví, proč je ten či onen fanouškem či nikoli, pak si z toho Star Treku odnesl skutečně pramálo...

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tím jsem jako chtěl říct. Že odsuzovat někoho jen na základě toho, že se mu líbí jen některý ze seriálů (původní dva, novější čtveřice nebo ty dva nové) je chyba. Není o nic menší fanoušek, jen holt spadá do jiné skupiny mezi fanoušky.

na příspěvěk reagoval Jakkob

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Ono je těžké být příznivcem nějakého seriálu.

První ST který jsem viděl bylo kdysi na základce TNG. Pamatuju, že se mi to líbilo. Ten jediný tuším opakovali, ale za posledních 10 let jsem ho viděl jednou a už na něm vyjma pár dílů nic extra nevidím. Tehdy nic jiného ostatně ani nebylo.

Další přišla na řadu DS9, které ale ČT odvysílala zhruba tak dvě řady. Bylo to něco z krapet odlišného soudku co mě úplně moc nenadchlo, ale míval jsem ho celkem rád. Víc mě tehdy ale prostě brala TNG.

Následoval VOY a ten byl tehdy bomba. Vše umocněné hrou Elite Force. Jenže po jeho skončení nebylo nic.  Nebo vlastně někde čt2 vyštrachala TOS - viděl jsem pár dílů a nic moc. Dál jsem ho neřešil. Provedení bylo prostě už zoufalé.

A nastal internetový novověk a stahování. Rázem nebyl problém vidět všechno hezky uceleně. 

Oblíbená TNG upadla pomalu do kategorie 9 z 10 dílů nuda a zachraňovalo jí jen provázání s filmy. Za to DS9 prokoukla a do dnes nemá mezi scifi seriály pro mě konkurenci. Průkopnický seriál v mnoha ohledech. Za to VOY vedle ní ztratil.

Následovala ENT. Začátek nic moc. Bylo tam prostě málo lidí, bezejmenná podpůrná posádka a zohyzděná milovaná loď překlopená na záda. Jenže seriál nabral dech a má dvě mé oblíbené postavy. Zemřela předčastně, ale dnes jí beru jako druhý nejlepší ST seriál. Pak jsem zkoušel mrknout i na tu TOS a AS, ale vyjma pár epizod  a postav je to prostě z mého pohledu o ničem.

No a tím to raději mělo asi skončit. Konkurence nastavila laťku tak vysoko, že ani její vykrádání nespasí děj (který se šije za pochodu horkou jehlou), snaha (protože tady jde opravdu jen o snahu) o monumentální ale neskutečně hloupé bitvy a ani suprový kapitan Pike.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

A já znovu opakuji, že co si myslíš je čistě a jenom tvá věc, která sama o sobě nemá žádnou váhu, nebo výpovědní hodnotu, takže si z toho nemusím dělat velkou hlavu, nebo nějaké byť jen starosti. Je to asi jako kdybych já psal a tvrdil, že jsi houby fanoušek ST, když  stále tak aktivně hejtíš a pomlouváš nové Treky, zatímco staré slepě velebíš a adoruješ jako dokonalé a bezchybné atd. Výpovědní hodnota nula nula nic, proto si taky podobné výlevy odpouštím a nechávám pro sebe ;)

A že se v DIS a PIC ubralo na sluníčkovém optimizmu TOSky či TNG pro mě má být důvod ty seriály nesnášet, nebo jak jako? Jak už jsem zde několikrát zmiňoval, tak jednak si nemyslím, že DIS či PIC potemněly příliš a že by to přešlo na úroveň nějakého post-apa či dystopie ala Blade Runner, a také jsem stejně tak několikrát zmiňoval, že mi tento styl přijde o moc reálnější a uvěřitelnější, než ten čistě sluníčkový z TOS a TNG. DIS a PIC jsou v tomto ohledu jiné, ano. Ale jiné pro mě neznamená špatné, jakkoli pro tebe třeba ano. Ale ty nejsi já a já nejsem ty.
A to samé platí pro jakékoli přirovnání se staršími Treky, filmy nebo seriály. Nejsem naivní a jsem v tomto ohledu realista, a je mi jasné že co bylo kdysi bylo poplatné tehdy a dnes je dnes, a zcela logicky to musí vypadat k obrazu dnešnímu. Chtít stůj co stůj takto srovnávat Treky, tak by u mě všechno od TOSky dál muselo shořet na hranici jako těžká hereze a plivanec do obličeje Star Treku, ale naštěstí nemám žádné podobné touhy a měřítka a s otevřenou myslí jsem ochoten přijmout i jiný pohled na ST, třebas odlišný od toho staršího, což je ve finále ale stejně běžná praxe, ve ST fungující již od samého počátku.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Shakaar

Pravdu díš ve všech směrech, tahle show má prostě tolik problémů, že by to vydalo opravdu na několik A4... a to přitom člověk opravdu nemusí být nějaký nitpicker, vždyť to je vše tak do očí bijící... a i když měla první řada snad 20 scénáristů, tak stejně kopírují v tuně ohledů DIS! Máme tu Mary Sue postavu, která je super a nejlepší ve všem na co sáhne (Burnham = Soji), nervózní a clumsy dívku, která je zároveň naprosto geniální (Tilly = Jurati), mentora, který počas show podporuje a chválí hlavní hrdinku, zatímco ta i ostatní postavy s ním většinou nejednají jako s autoritou a "posílají ho na jeho místo" (Pike = Picard), děsně eeeeeevil záporačku, která je ale zároveň i cool (Georgiou = romulanská incestní sestra/romulanská admirálka), no a o zlé AI z budoucnosti radši nemluvě, to už jsem tu jednou zmiňoval... nehledě na tunu plot holes a nesmyslů, podezření na kopírování jiných frančíz (Mass Effect, GoT), prvoplánové a zbytečné násilí a nadávání atd.... 

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

cyphercz

Tady bych tvůrcům nekřivdil až tak. Za prvé, marginální rozdíl a jistá kontinuita mezi TNG-DS9-VOY-ENT  je z toho důvodu, že v té době respektive hlavně na TNG dělali ještě lidi, kteří měli za sebou spolupráci s Roddenberrym, mladší scénaristé měli možnost s nimi, tak Roddenberrym samotným pracovat a dokážu si představit že je to v další práci ovlivnilo. Následně pak DS9-VOY-ENT, dělali ti sami lidé, kteří se podíleli na TNG, to platí to samé i o filmech kde všechno bylo pod jednou střechou. Nyní hlavně z důvodu zákulisních tahanic o práva to tak jednoznačné není, takže noví tvůrci v podstatě začínali na nové louce, neměli se od koho učit, původní scénaristé buď nebyli přizváni, nebo byli vázáni na jiných projektech. Jestli se tam někdo angažuje třeba kdo se podílel na Voyageru, není to rozhodně vidět, takže je třeba omluvit tuto věc.

Rovněž přivřu oči na chování postav vůči Picardovi, není už admirál, takže nemusí mu prokazovat úctu což plynulo z jeho hodnosti, přestože tomu tak bylo, dá se řekněme chování relativně nějak ospravedlnit.

 

Jiná věc je zobrazení Picarda a obecně starých postav v nové serii. Před uvedením serie jsem proti tomu nebyl za podmínek, že musí mít v ději důležitou úlohu. A to bohužel nemá ani samotný Picard. Dle mého na jeho místě by mohla být kterákoliv postava, třeba takový Geordi La Forge by byl daleko vhodnější pro tuto roli - když už navázali teorii o vypěstování pozitronického čehosi, na základě čeho vytvořil Maddox androidí dvojčata, tak La Forge minimálně ze profesní stránky, ale hlavně osobní stránky má k Datovi minimálně na základě TNG daleko blíže jak Picard, který spíše působil pro Data jako jakýsi mentor po profesní, ale i jeho rozvoj osobnosti. Tak bych to udělal, když už ho do příběhu zamontovali, jinak ty staré postavy na děj nemají absolutně žádný význam hrají pouze úlohu většího easter eggu. Sami to i tvůrci řekli, že nové postavy potřebují prostor - jenže záhy si začnou ihned lhát do vlastní kapsy, když ze Seven udělají hlavní postavu (nehledě na to že z ní udělají lesbu), v závěru serie hrají hlavní úlohu jak Picard, tak Seven, tak i Riker s flotilou lodí - to je to nejhorší co tvůrci mohli udělat. Jak potom se má člověk indetifikovat s novými postavami, když v podstatě co Sodži udělá je to že aktivuje a pak deaktivuje nějaký maják...věcí je tam špatně více, eliminuji už kontinuální chyby, které se dají omluvit, včetně vizuálu a tak dále, ale když serie selhává i příběhově, charakteru postav, není na co se moc už koukat.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

SSE

Mezi TOS a TNG+DS9+VOY+ENT jsou odchylky naprosto marginální ve srovnání s fundamentálními rozdíly mezi těmito původními seriály a JJ Abrams + Kurtzman Trekem.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

"...a ten optimistický náhled na budoucnost lidstva." - WTFFFFFFFF?!:)) To jako vážně používáš tohle spojení u DIS a PIC?? TOS až ENT jsou optimistickým náhledem na budoucnost lidstva, ano, avšak DIS a PIC jsou naprosto temný a hlavně zpátečnický shit, kde ti v pohodě projde chladnokrevná vražda, kde každej najednou mluví jak dlaždič z 21. století (srovnej to s ST 4 Voyage Home a dialogem mezi Kirkem a Spockem na toto téma, pokud jsi ten film teda vůbec viděl...), Federace je najednou plná psychicky nevyrovnaných a emocionálně labilních lidí, kteří ač by měli být profesionálové, tak břečí a hroutí se prakticky každou epizodu jak nějaký puberťák, jednají s nadřízenými bez jakékoliv úcty a respektu, kde najednou máme opět chudobu či hon za akumulací majetku, což bylo jasně v předchozích show dementováno jako přežitek minulosti, což zase nevím, jestli člověk jako ty může vůbec vědět, když viděl jen TOS a ENT atd. atd...

 

Znovu opakuji, že svými komenty mi tu jen dokažuješ, že o Star Treku máš pouze malé, povrchní povědomí když tu tvrdíš a zastáváš postoje a věci, které jsou prokazatelně v rozporu s tím, co etablovaly minulé seriály.

na příspěvěk reagoval Shakaar, Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakaar

To by bylo asi na dlouho, ale kdybych to měl nějak zestručnit, tak nejvíce mi na Star Treku jako celku imponuje ten svět jako takový (čili ten vesmír, život v něm, rasy a s nimi spojené obyčeje a zvyky, taky politika, technologie atd.) a ten optimistický náhled na budoucnost lidstva. To jsou pro mě asi ty dva nej body, ve kterých se odráží má velká náklonnost a sympatie pro ten svět. A díky těm seriálům a metodou, kterou jsou vyprávěny (pro mě je velice sympatické, že co seriál, to zcela jiný styl), mohu do toho světa zábavnou a pro mě milou a příjemnou formou pronikat, dovídat se více a jako celek si to užívat. S každým seriálem k tomu pak přibývá dalších pár faktorů, spjatých obvykle s tím konkrétním seriálem, takže faktory jako postavy, oblíbené epizody, když jsou tak myšlenky a poučení atd. Stejně tak si ale dokáži užít akce formou bitvy či boje, a taky že si je náležitě užívám. Suma sumárum asi takhle řekl bych, pokud ti to takto přijde dostačující. 

na příspěvěk reagoval cyphercz

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

cyphercz

souhlas, jen bych dodal, že stejně tak byly TNG+DS9+VOY+ENT v rozporu s TOS... (TNG filmy mají také mnohé odchylky od TOS i TNG)

na příspěvěk reagoval cyphercz

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jakkob: Stále jsme se ale nedozvěděli co na seriích je tak skvělé. Ne teď vážně, bez narážek, urážek a kdoví čeho, zajímalo by mě to

cyphercz: řeknu ti, je to plýtvání duševních sil se s ním takto dohadovat. Výsledek zůstane, on se stále bude dívat na zmíněné seriály, což není nic trestného a ty ty seriály stále budeše nesnášet. Máš v podstatě dvě možnosti, buď v podstatě zatneš zuby a příjmeš že Star trek je takový jako je, nebo jako já, shlédneš, zhodnotíš a budeš se věnovat filmům a seriím které tě zajímají. Netvrdím, že se jednou nedodívám na Discovery, nebo Picard, ale za současné situace je toho pramálo co by mě motivovalo se na to dál dívat. Začal jsem zrovna Expanzi 4. řadu, mám v záloze Man in the high castle 4. řadu, slyšel jsem že Dark Matter je solidní seriál, od tvůrců Stargate. Takže je toho hodně k zhlédnutí. Krom toho u Star treku se nikdy fanoušci stejně neshodnou, vím to, pár conů jsem zažil, včetně dohadování naživo. Je to zábava, ale co do času. Ale jestli tím chceš zabít čas v karanténě, tak budiš xD.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Ty snad znáš všechny trekkies v ČR, nebo co přesně je tak moc zarážejícího na tom, že by v některém našem ST fandomu mohl být PIC chválen a uznáván jako dobrý ST seriál? Nebo máš snad pocit, že když bych ti tu ty lidi vypsal konkrétně, jednoho za druhým, jméno vedle jména, tak ti to řekne víc? Já jsem se tím ani nesnažil říci či jakkoli naznačit, že za mým názorem na PIC stojí masa fanoušků, nebo že je tím pádem můj názor věrohodnější a vážnější, než tvůj či číkoli jiný... Ne, já jenom uvedl to, že já a spousta mých přátel a kamarádů z fandomu jsme si PIC užívali a že je to podle nás dobrý ST seriál. Nic víc, nic míň. O žádném globálním názoru jsem nehovořil a ani jsem to tak nemyslel, a vlastně jsem to zmiňoval kvůli té tvé poznámce o tom, že si DIS a PIC užívají a chválí spíše ti, kteří neznají TNG, DS9 a VOY...

A ano, pro někoho třeba slátanina, pro jiného skvělý Trek. Simply as that. To nemá nic společného s žádnou kvantou recenzí, reakcí a já nevím čeho všeho ještě. I jinak obecně velmi proklínaný a zavrhovaný ST V má mnoho velkých fanoušků, kteří si toho filmu navzdory obecnému povědomí cení a mají ho rádi, zatímco ostatní na něm nenechají nit suchou.
A ano, ST miluji a chci o něm vědět co nejvíce, ale to zároveň neznamená, že budu otrocky sledovat epizodu za epizodou a seriál za seriálem, když mi to nepřináší ty hezké a nadšené pocity a musím se do toho nutit. Skutečně nebudu sledovat něco proti své vůli, resp. si kazit zážitek z projekce teď hned, když za nějaký čas se k tomu mohu dostat sám, přirozeně a proto, že budu sám chtít. A ano, až budu chtít a budu mít na to tu náladu, skutečně rád se potom podívám i ty zbývající ST seriály a zcela jistě se z nich pak budu radovat a užívat si je stejně, jako teď PIC a DIS, jako dříve TOSKu, TASku a ENT. Tenhle hnusný obyčej, kdy se někdo prezentuje jako fanoušek a otrocky sleduje něco, co se mu nelíbí já rozhodně nesdílím a jsem zásadně proti tomu. A ne, JJ Treky s tím skutečně nemají co dělat, protože zapomínáš na TOSku, které jsem velkým fanouškem a obdivovatelem a je to i přes mé aktuální nadšení do DIS a PIC stále můj asi nejmilejší a nejoblíbenější ST ;)

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

Už zase ti trekkies v tvém okolí, o kterých krom tebe nikdy nikdo neslyšel a co ti ve všem dávají za pravdu, což má asi vyvolat dojem, že je tvůj názor velmi pravdivý a odrážející realitu:) Oproti tomu tu máme "malinko" větší počet hodnotících na všemožných serverech, tunu youtuberů vyjadřujících se k dané problematice a u jejíchž videí si pak člověk může přečíst další kvanta komentářů a reakcí diváků... myslím, že tomu reálnému obrazu se víc přibližuje to druhé zmíněné, než osm nebo kolik Jakkobových Trek přátel, to jen tak na okraj:)

 

Jinak ano, sice P. Stewart říkal, že tato show bude jiná než TNG, což nakonec taky je - pořádná slátanina, která je spíš jak nějaký Mirror Universe, než reálné pokračování canonu, ale to odbočuji:) To jeho prohlášení nic nemění na tom, že když někdo napíše cituji "jak DIS, tak i PIC podstatně rozšiřují a doplní svět, který já osobně zbožňuji a o kterém chci vidět a vědět víc a víc.", tak bych očekával, že takto zapálený fanda si už dávno doplnil vzdělání a zkouknul TNG, VOY, DS9 a ENT, přece když to univerzum tak miluješ a chceš vědět víc, plus zároveň vedeš dlouhé debaty s ostatními fandy tady na čsfd, tak to snad dá rozum, ne?? Jestli ono to ale nebude tak, že spíš zbožňuješ univerzum vytvořené Jar Jar Abramsem, v jehož stylu dál pokračuje právě Kurtzman a který zkrátka s ostatním Trekem má opravdu pramálo společného prakticky ve všech myslitelných rovinách, což je pak jádrem většiny diskuzí tady a což bys dávno věděl, pokud bys ty ostatní seriály viděl...:)

na příspěvěk reagoval Jakkob, SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Pro mě ho doplňují a rozšiřují, pro tebe ať si ho třeba převrací vzhůru nohama a já nevím co. To je ostatně věc každého diváka/trekkieho a toho, jaké má preference, hodnoty, kam sahají jeho mantinely atd. V mém okolí je ostatně drtivá většina trekkies (a ti dávno viděli celý ST od začátku do konce i několikrát) s PIC a i DIS velice spokojena, takže jakékoli úvahy o tom, že se ty seriály líbí spíše jen těm, kteří neviděli TNG-VOY považuji za absolutní blábol a nesmysl. Ale klidně si to mysli dál, je to tvoje věc.
A jinak mi přijde, že jsi asi dost dobře nečetl a nesledoval to, co se o PIC s předstihem a ve velkém psalo, a to že k sledování PIC není za každou cenu nutné znát a vidět TNG a že se sám P. Stewart nechal slyšet, že PIC bude o moc jiný a odlišný než TNG a že to byla jedna z podmínek, kterou pro svoji účast v seriálu měl a vyžadoval. Sám Stewart zkrátka nechtěl hrát znovu Picarda z TNG, měl to být úplně jiný Picard a to, co se odehrávalo v TNG má samo o sobě pramalý vliv na to, co se odehrává v PIC. Jediné, co si člověk podle mého pohledu může z TNG do PIC odnést je Picardův vztah k Datovi, popř. jeho vztah k Willovi a Deanně, ale to jsou zase věci, které člověk v pohodě pochytí i z TNG filmů. A těch pár leckdy snadno vysvětlitelných "chyb" v kontinuitě apod. záležitosti mě osobně nevadili nikdy, jak jsem ostatně zmínil již dříve, takže i kdybych snad TNG viděl celou, tak by mi to můj pohled na PIC troufám si říci ani v nejmenším neovlivnilo.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

Mno spíš než že by ten svět ony seriály doplňovaly a rozšiřovaly ho převracej vzhůru nohama a negují tunu věcí z minulosti..:) Jenže to ty samozřejmě nemůžeš vědět, když jsi z TNG viděl při dobré vůli třetinu, z VOY tak 5-10 epizod?, z DS9 a ENT bůhví kolik... co ty vlastně víš o ST univerzu krom toho, že jsi teda asi viděl většinu z TOS a TNG filmy??:) To je celé jádro pudla - DIS a PIC oceňují většinou lidi, kteří z původních seriálů viděli minimum nebo naprosté nic a tak prostě nevidí/ignorují ty nesmysly a bláboly a přijde jim to jako ok scifi...:) A je opravdu ironie, že "lovískuješ" PIC, který je o postavě, o jejíž minulosti vlastně skoro nic nevíš, protože jsi viděl jen ten výše zmíněný zlomek source materiálu, ty zkrátka vlastně ani nevíš kdo Jean Luc Picard je, vidíš jen verzi, kterou pokřivily TNG filmy a PIC:) Proto mě fascinují tvé komentáře, které evokují dojem, že víš o čem mluvíš, přitom to tak prostě není:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama