Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

ancientone 

všechny recenze uživatele

od leta som Shokyho s Morthym obchádzal ako potenciálnu "strašnú kokotinu". Ono to nakoniec strašná kokotina aj je. Ale je zároveň strašne premyslená, vtipná, vynaliezavá, s ľahkosťou prekračujúca a spájajúca žánre, vyťahujúca (pre mňa) srdcové filmové odkazy. Nebudem spoilovať - je to nečakaný úkaz. Period. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Levnější, leč povedená hororová dobrodružná komedie z Česka! Příběh se zaměřuje na dva youtubery, kde jednoho to už přestává bavit, tak se rozhodnou udělat poslední akci pro fanoušky- natočit Dokument o objasnění záhady 9 křížů a bude u toho i Krvavá Nevěsta ! Jako komedie je film povedený hlavně díky Štěpánu Kozubovi, kde je výhodou znát jeho předešlou tvorbu. Herecký projev a jeho drsnější humor je u mne vždy vítaný. Má to fajn tempo, dobré herce i plno zajímavých nápadů a hlavně nečekaný konec, kde se Buddy komedie řízlá duchařinou zvrhne v menší Splatter Masakr a to já můžu. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 4/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zadna mega pecka se nekona, ale na cesky pomery to je fakt hodne prijemna zmena. Film nejvic sazi na hlavni postavy a Stafek s Kozubem jsou sice lehce dementi, ale zaroven super sympataci, takze celej film v pohode utahnou, navic mluvi, jak jim zobak narost, jenze zatimco ve vetsine ceskejch filmu ty sprostarny tak maximalne cloveka tahaj za usi, tady to zni naprosto prirozene. Pribehove to je spis sled scenek, coz je ale dany i tim, ze vetsina postav tady jsou youtuberi. Skoda, ze zatimco v prvni polovine to je smrst skvelejch foru a hlasek, v druhy uz filmu trochu dochazi dech a zacnou se na sebe vrsit hluchy mista, ke konci to do sebe sice vsechno zapadne, ale rozhodne by to scenar jeste chtelo poladit. Ale zase na druhou stranu zaver filmu spis sazi na krvavy sceny, ktery jsou hodne fajn a davaj vzpomenout na Choking Hazard. No a cely to je natoceny jak neco mezi domacim videem a klasickym ceskym filmem, na kterej nebylo moc penez, ale vzhledem k zanru to vubec nevadi. A na zaver jsem si nechal jednu specialni pochvalu, naprosto ultimatni pablb Tomase Magnuska Radomil, s nim co scena, to perla. Takze za me vlasne spokojenost, znova uz to sice videt nepotrebuju, ale pobavil jsem se. Slabsi 4*. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sympatický film. Líbí se mi, o co se tvůrci snažili, i když ne vše jim vyšlo. Rozjezd je skvělý - nakoukneme do života českých internetových influencerů a představí se postavy, což jsou všichni tak trochu blbečci, ale přesně takoví blbečci na dobrou komedii. A téma youtuberů je pro komedii jako stvořené. K mému překvapení - ale milému - se pak film postupně promění v horor, nebo spíše horovovou komedii. Nemohl jsem si nevzpomenout na Choking Hazard. Tady ale začne docela solidní námět scenáristicky váznout. Příběh se začne odvíjet jako v nějakém amatérském céčkovém filmu (přitom amatérsky nevypadá) a postavy přestávají být zábavné i sympatické. Například Kozubův Shoky jakožto hajzlík, co nejde pro sprosté slovo daleko, má velký potenciál, jenže je tu jaksi málokdy vtipný. Zachraňuje to pak nakonec jediná solidní postava a to přihlouplý Magnusek. Naprostá trefa do černého je pak zapojení hudby bratří Nedvědů, to je tu opravdu objevené filmařské zlato. Úplné vyvrcholení filmu nakonec není vůbec špatné, ale bohužel, v té době už se film dávno topí ve vodách průměru. Ale stále vcelku sympatického. (6/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Andy Fehu je obrovský talent a na svou úplnou pecku stále ještě čeká. Líbí se mi, že pracuje s českým prostředím trošku jinak než ostatní. Jeho postavy jsou velmi zajímavé a člověk s nimi rád tráví čas. Ještě více než ústřední duo mě ovšem bavil pro mě do té doby herecky neznámý Tomáš Magnusek. Jeho Radomil to vždy spolehlivě zabil. 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:28:00 je slyšet známý zvukový efekt, tzv. Wilhelm scream. (NiWi)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Film pojednává o záhadě devíti křížů, které se nacházejí u obce Lesní Hluboké v okrese Brno-venkov, na silnici II/602, nedaleko exitu 168 dálnice D1. V blízkosti je hotel Annahof (původně motorest Devět křížů). Avšak místo s devíti kříži, které vidíme ve filmu, se nachází na zcela jiném místě – na lesnatém jižním svahu nad obcí Nedvědice, cca 35 km od křížů u dálnice D1. Zde se také nachází hotel Myslivna, v němž probíhalo natáčení. (no2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama