Reklama

Reklama

Boží pokušení

Trailer 2

Obsahy(1)

Na středozápadě USA žije šestnáctiletá, vždy poslušná katolická dívka Alice (Natalia Dyer). Objev masturbace jí obrátí život vzhůru nohama, potácí se mezí vábením Satana a voláním Boha a utápí se v pocitu vlastní viny. Hledá vykoupení, navštěvuje náboženské útočiště, aby se pokusila potlačit svá nutkání, ale není to snadné, zejména poté, co s ní jeden roztomilý chlapec začne flirtovat. (sator)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Je to určitě lepší než ten kraťas. Myšlenka je pořád stejná a moc se mi líbí jak se tady nesnaží doslovně nic předhazovat a že jen vizualizují a tak by to mělo být. Ten film má ale hrozně nečitelné acty a k tomu dle mého dost nezvládnutou režii bez znatelného rukopisu, nebo třeba zvládnutí tempa. Finální speach by mohl vyznít mnohem lépe kdyby tyhle dva faktory fungovali ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nečekaně skvělá věc, která se mi moc líbila. Především asi zásluhou herecké představitelky hlavní role - Natalia Dyer je coby Alice výborná (ta její obličejová mimika!) a člověk jí prostě musí fandit, aby těma sračkama proplula pokud možno bez úhony (vrcholná scéna v baru, v němž jí stará lesba otevře oči). Hodně jsem se u toho nasmál, a současně mi to nepřišlo vůbec hloupé, protože tím, jak je ten film až jednostranně nesmiřitelný vůči katolické bigotnosti a odsuzujícím názorům na mimomanželský sex a masturbaci (které jsou nakonec - asi spoiler alert - odhaleny z velké míry jako přetvářka), to na mě silně působilo dojmem, že si zde režisérka a scenáristka v jedné osobě pravděpodobně chtěla vyřídit účty s vlastní minulostí (tento dojem autobiografičnosti filmu posiluje i zasazení děje do roku 2001, se všemi těmi dobovými kulisami typu žlutá Nokia 5110, na které se hraje had, nebo CRT monitory, na kterých se chatuje o sexu, což by jinak samo o sobě moc nemělo opodstatnění, snad kromě snahy svézt se na současné retro oblibě devadesátek a nultých let), což jsem si rychlým googlením po zhlédnutí filmu skutečně potvrdil (ostatně znal jsem kdysi dívku, která prodělala vcelku podobnou zkušenost jako Karen Maine zamlada). Pro mě osobně velmi příjemný filmový objev, podobně jako ze stejného roku třeba snímek Šprtky to chtěj taky - oba jsou tady podle mě hodně nedoceněné, což mě mrzí. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet! Dej je v podstate jednoduchý: Mladučká katolíčka Alice sa úplne nevinne stále viac ocitá v špirále okolností, ktoré ju privádzajú do čoraz väčšieho pokušenia a do víru klamstiev, vďaka čomu sa cíti nesmierne trápne a previnilo. Aj keď to znie triviálne a možno nezaujímavo, tak opak je pravdou a po scenáristickej stránke je to kvalita - nápadité, trefné, milé, vtipné, a zároveň v štýle young adult. Tá záverečná konfrontácia s kňazom bola skvelá bodka na záver! Natalia Dyer to zahrala na výbornú a jej vizáž 16-ročnej puberťáčky je skutočne hodnoverná, zo všetkého najviac ten jej nevinný výraz v tvári :) Jediné, čo mi prišlo nevyvážené, bola konverzačná stránka filmu. Každopádne, za mňa nadpriemer = 4*. ()

sator

všechny recenze uživatele

Na Středo-západě USA žije šestnáctiletá, vždy poslušná katolická dívka Alice (Natalia Dyer). Objev masturbace ji obrátí život vzhůru nohama, potácí se mezí vábením Satana a voláním Boha a utápí se v pocitu vlastní viny. Hledá vykoupení, navštěvuje  náboženské útočiště, aby se pokusila potlačit svá nutkání, ale není to snadné, zejména poté, co s ní jeden roztomilý chlapec začne flirtovat. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Už dlhšiu dobu snorím a hľadám filmy posledných rokov, ktoré by sa nostalgickou optikou dívali na prelom milénia, ale primárne na ranné 00. roky. Lov de facto prestal po tom, ako mi niekto povedal, že potenciálni filmári, ktorí by cítili nostalgiu k tomuto obdobiu buď ešte filmy netočia, alebo ju necítia. A hoci tu už bolo niekoľko takých, ktoré sa do tohto "namočili" aspoň neúmyselne, napríklad Looking for Alaska či Bad Education (neúmyselne vo význame, že skutočné udalosti príbehu a predloha sú v predmetnom období zasadené, čiže aktívne si ho nevybrali a teda inde by sa odohrávať nemohli), tak už tu máme aj prvého adepta, ktorý sa do nultých rokov vrátil dobrovoľne a úmyselne Yes, God, Yes (plus o dva roky staršie Lady Bird). Obstojný malý indie film s neopozeraným príbehom o mladej katolíckej školáčke, ktorá prostredníctvom vibračného režimu starej Nokie, spomaleného AOL internetu a drevenej rukoväte mopu objavuje krásy sexuálneho uspokojenia. A nielen o tom, ale aj o pokrytcoch a človečích odpadoch v spoločnosti... ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ (28.7.2020) (22.10.2021) --- "I was feeling envious of my best friend when she got a Bimmer for her birthday, because I drive a Buick LeSabre." ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama