Reklama

Reklama

Boží pokušení

Trailer 2

Obsahy(1)

Na středozápadě USA žije šestnáctiletá, vždy poslušná katolická dívka Alice (Natalia Dyer). Objev masturbace jí obrátí život vzhůru nohama, potácí se mezí vábením Satana a voláním Boha a utápí se v pocitu vlastní viny. Hledá vykoupení, navštěvuje náboženské útočiště, aby se pokusila potlačit svá nutkání, ale není to snadné, zejména poté, co s ní jeden roztomilý chlapec začne flirtovat. (sator)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Je to určitě lepší než ten kraťas. Myšlenka je pořád stejná a moc se mi líbí jak se tady nesnaží doslovně nic předhazovat a že jen vizualizují a tak by to mělo být. Ten film má ale hrozně nečitelné acty a k tomu dle mého dost nezvládnutou režii bez znatelného rukopisu, nebo třeba zvládnutí tempa. Finální speach by mohl vyznít mnohem lépe kdyby tyhle dva faktory fungovali ()

sator

všechny recenze uživatele

Na Středo-západě USA žije šestnáctiletá, vždy poslušná katolická dívka Alice (Natalia Dyer). Objev masturbace ji obrátí život vzhůru nohama, potácí se mezí vábením Satana a voláním Boha a utápí se v pocitu vlastní viny. Hledá vykoupení, navštěvuje  náboženské útočiště, aby se pokusila potlačit svá nutkání, ale není to snadné, zejména poté, co s ní jeden roztomilý chlapec začne flirtovat. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoduše natočená indie komedie o dospívání v křesťanském prostředí, jež je ovšem hodně vtipná a celkově příjemně napsaná tím, jak se trefně, ale překvapivě nekonfliktně strefuje do pokrytectví radikálního křesťanství, které na mladých lidech páchá více škody, než užitku a brání jim v sebepoznání. Natalia Dyer a její kawaii mimika za každou cenu je v téhle roli taky trefou do černého. Stejně jako dobové reálie (CRT monitory, AOL, staré Nokie a samozřejmě absence sociálních sítí) dodávající filmu určitý retro a uvěřitelnější feel. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nečekaně skvělá věc, která se mi moc líbila. Především asi zásluhou herecké představitelky hlavní role - Natalia Dyer je coby Alice výborná (ta její obličejová mimika!) a člověk jí prostě musí fandit, aby těma sračkama proplula pokud možno bez úhony (vrcholná scéna v baru, v němž jí stará lesba otevře oči). Hodně jsem se u toho nasmál, a současně mi to nepřišlo vůbec hloupé, protože tím, jak je ten film až jednostranně nesmiřitelný vůči katolické bigotnosti a odsuzujícím názorům na mimomanželský sex a masturbaci (které jsou nakonec - asi spoiler alert - odhaleny z velké míry jako přetvářka), to na mě silně působilo dojmem, že si zde režisérka a scenáristka v jedné osobě pravděpodobně chtěla vyřídit účty s vlastní minulostí (tento dojem autobiografičnosti filmu posiluje i zasazení děje do roku 2001, se všemi těmi dobovými kulisami typu žlutá Nokia 5110, na které se hraje had, nebo CRT monitory, na kterých se chatuje o sexu, což by jinak samo o sobě moc nemělo opodstatnění, snad kromě snahy svézt se na současné retro oblibě devadesátek a nultých let), což jsem si rychlým googlením po zhlédnutí filmu skutečně potvrdil (ostatně znal jsem kdysi dívku, která prodělala vcelku podobnou zkušenost jako Karen Maine zamlada). Pro mě osobně velmi příjemný filmový objev, podobně jako ze stejného roku třeba snímek Šprtky to chtěj taky - oba jsou tady podle mě hodně nedoceněné, což mě mrzí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

malý film o dospívání,hledání sebe sama,sexualitě,víře a pokrytectví církve.Ta je schopná na jedné straně mladým lidem tlačit do hlavy,že sex před svatbou je hřích,masturbace je hřích a všichni se budou smažit v pekle a na druhé straně je ta samá církev schopna masturbace u porna (což je v jejím případě ještě hodně malé "zlo").Každopádně je v tomhle případě škoda,že režisérka moc neví jestli chtěla točit spíš teen komedii a nebo regulérní indie drama o celkem vážných tématech.Osobně bych uvítal spíš druhou možnost s tím,že by se do toho klidně mohla víc opřít.Nestalo se,takže za pár dní nebudu vědět že sem viděl...50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama