Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (687)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani bych nečekal, že mě to tak chytne. V něčem je to podobní jak Ready Player One a v něčem zas jiné. Víc prostoru mají NPC než přímo hráči. Ryan Reynolds si celý film ukradl pro sebe a neskutečně si to užívá. Celé se to odehrává v počítačové hře, kde můžete dělat téměř cokoliv. Hraje tady Chlápka, který každý den jde do své práce v bance a žije si svou rutinou. Vše se ale jednoho dne změní a on si uvědomí, že může taky dělat co chce, a to celou hru změní. Dost se mi líbil Taika Waititi jako šílený majitel této herní společnosti. Film obsahuje spoustu vtipů, odkazů na hry a filmy a taky pár zajímavých myšlenek. Rozhodně jsem se ani chvíli nenudil a skvěle jsem se bavil. Film určitě ocení spíše hráči her. Určitě stojí za vidění. Taky je tam pár povedených cameí. "Všechno smažte!" ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka. Zfilmovaný multiplayer gtaček s poselstvím, že si můžeme dělat co chceme, táhne Reynoldsův šílený humor a divoké akční scény. Pohodová, optimistická atmosféra je ve světě Grand Theft Auto docela nečekaná, ale sedlo mi to. Waititiho padouch musel být na papíře extrémní karikatura, ale on si ho dává s takovým přehledem... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po piatich minútach som si hovoril, že čo je to za somarina. Po desiatich, že ak sa to nerozbehne do pol hoďky, tak vypnem. A ono sa to nakoniec rozbehlo. Úvod som fakt pretrpel, ale potom ako sa rozbehol príbeh to začalo ma naozaj grády. Free Guy je skutočne zaujímavý bonbónik, ktorý sa odohráva vo videohre a tak sa tam môže stať všeličo, vybuchnúť všeličo, zomrieť hocikto a taktiež môže zbierať levely hocikto. Od tejto pasáže ma to začalo naozaj baviť. navyše je tu Ryan Reynolds, ktorý divného týpka zahrať nielen dokáže, ale ešte mu to aj sedí a zabávate sa na ňom. Zaujímavá a vtipná blbina. 75% - 4* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel good Disney crossover Truman Show a Trona s milou dávkou chytlavé romantiky a akcí v duchu Ready Player One. Příjemně obsazený, hezky pestrobarevný, s typicky líbivými klišé prvky i několika fajn nápady. Jen ta dramaturgická kostra s motivacemi postav a důvody, proč se zrovna děje co se děje, je trochu mecheche. Ale to je můj problém, že chci i po takovémto filmu, aby byl logicky vymakaný a všechno v něm dávalo smysl. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Největší šanci na úspěch má Free Guy u hráčů počítačových her ve věku od cca deseti let, kteří hrají ideálně GTA a Fortnite, a kteří budou jistě chrochtat blahem. Jinak jde ale o ve všech ohledech polovičatou akční komedii s Ryanem Reynoldsem se solidní, leč zapomenutelnou akcí, podprůměrnou komediální složkou (popkulturní odkazy a herecká camea samy o sobě vtip nezaručují a snaha o úderné hlášky se míjí účinkem) a schematickým příběhem poslepovaným z motivů, které byly k vidění už mockrát dříve a lépe. Free Guy přitom na rozdíl od Truman Show nepracuje s žádnou satirickou rovinou nebo hlubší myšlenkou, vedle Ready Player One vypadá jako jeho obsahově podstatně chudší a méně nápaditý příbuzný a celkově se svou úrovní blíží spíše k novým Jumanji, s nimiž sdílí i nekonzistenci a nejasnosti v pravidlech vlastního fikčního světa a ambici pouze nezávazně bavit a nesnažit se o jakýkoli další přesah. V tomto ohledu Free Guy jako lehká letní akční zábavička obstojí mimo jiné i díky profi technické stránce, roztomilému námětu o životě herních NPC postaviček a sympatickému hereckému obsazení. Realizován je nicméně způsobem, jenž ani zdaleka nevytěžil v dostatečné míře jeho bohatý potenciál, následkem čehož všude tam, kde by Free Guy chtěl být osudový, komplexní a naprosto strhující, zůstává pouze nedomyšlený, povrchní a veskrze tuctový. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Razítko, ktoré používa Guy (Ryan Reynolds) v banke, má miesto dátumu napísané proste Today (Dnes). To poukazuje na fakt, že vo videohre čas v skutočnosti neplynie a každý deň je pre NPC postavy rovnaký. (ČSFD)
  • Serena Van der Woodsen ze seriálu Super drbna (od r. 2007) si zahrála cameo jako virtuální postava ovládaná hráčem, která kopne Guye mezi nohy. Tuto postavu ztvárnila Blake Lively, která je vdaná za Ryana Reynoldse. (HellFire)
  • Hláška: „Get over here,“ kterou zakřičí Mouser (Utkarsh Ambudkar) na Guye (Ryan Reynolds), je ikonická pro postavu Scorpiona z herní série „Mortal Kombat“. (NiWi)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama