Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (692)

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel good Disney crossover Truman Show a Trona s milou dávkou chytlavé romantiky a akcí v duchu Ready Player One. Příjemně obsazený, hezky pestrobarevný, s typicky líbivými klišé prvky i několika fajn nápady. Jen ta dramaturgická kostra s motivacemi postav a důvody, proč se zrovna děje co se děje, je trochu mecheche. Ale to je můj problém, že chci i po takovémto filmu, aby byl logicky vymakaný a všechno v něm dávalo smysl. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ohromne mile prekvapenie. Ani vo sne by mi nenapadlo, ze takto prijemny a zabavny film dodaju prave Levy s Reynoldsom. Obaja sa nastastie prekonali a Free Guy je perfektna rodinna zalezitost, ktorej skodi akurat trochu vacsia dlzka a malo povodnosti (vlastne je to obrovsky zlepenec asi tuctu filmov, ktore boli lepsie). 8/10 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Scenáristi do svojho diela okrem iného zakomponovali množstvo narážok. A to ako napríklad na súčasnú hernú scénu alebo gaming YouTubery, tak na popkultúru vôbec. A tento humor naozaj baví, avšak iba keď ho divák chápe. Free Guy totiž nie je snímkou ​​pre každého, je úplne zjavne cielený na určité publikum, ktoré sa pohybuje na YouTube a iných sieťach a dokáže tak oceniť komediálne snahy tvorcov. Shawn Levy tak vo Free Guy predstavuje nekompaktný a nie príliš sympatický zážitok, od ktorého neočakávajte nič prehnane hlbokého. Ide predovšetkým o akčnú snímku, ktorá má však prekvapivo nemá aj srdce a nedokáže dojať. Vo svojom jadre však sem tam baví a to nielen vďaka nabitej akcii, ale aj početným narážkam a nečakaným momentom, s ktorými však tvorcovia preháňajú a nepoužívajú ich dostatočne úmerne tak, aby si ich divák užil a ocenil ich. (15.11.2021) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z Free Guy(e) viditelně čiší atmosféra Ready Player One, a byť byl Spielbergův film o poznání hravější a vymazlenější, tak i přesto neztrácí "Chlápek" na divácké atraktivnosti a dokáže během necelé dvouhodinové stopáže pobavit, napnout, ba i dokonce maličko dojmout. Námět filmu je rozhodně poutavý a i přes pár menších mušek jsem byl s jeho zpracováním spokojený. Podobně jako v RPO je i zde nejeden popkulturní odkaz a humorná narážka, o níž se postarala zejména hlavní postava Chlápka. Chvílemi se děj film vyvíjel až tak bizarně, že jsem si říkal, jestli neměl ve scénáři prsty i Taika Waititi coby Antwan, zároveň mi to sem tam připadalo jako PG(-13) verze Deadpoola. Ryan Reynolds je sympaťák, přičemž mu skvěle sekundovala pro mě doposud prakticky neznámá Jodie Comer. Waititi byl možná až příliš teatrální, ale budiž. Poukazování na (ne)důležitost jednotlivce a rovnocenné šance pro každého z nás bylo maličko okaté, ale sympaticky podané. P.S. Mazel byl totální ultrabizár! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před rokem řekl, že se nakonec z Free Guy vyklube jedna z nejoriginálnějších romantických komedií z poslední doby, asi bych se mu vysmál a zeptal se, zdali si nespletl film. Takže jo, funguje to jako loveletter všem pařanům s obří knihovnou na Steamu, ale zároveň ještě i úplně jinak. 7/10 [Disney+] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (33)

  • Luxusní sportovní automobily, tanky, helikoptéry, motocykly a další vozidla, která můžeme během sledování spatřit zaparkovaná v různých prostorách, byla skutečná. (HellFire)
  • Film obsahuje niekoľko odkazov na iné snímky. Medzi tie patrí napríklad štít Captain America či ruka Hulka z Marvel univerza, prípadne svetelný meč z filmovej série Hviezdne vojny. (BOURQUE)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama