Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Určitě krásný vhled a také přívětivá stopáž. Jedná se o reklamu na F1. Tedy vlastně takový delší trailer. Dočkáme se zmatenému výběru témat a ochutnávek od všeho a v různých časech. Ale proč ne. Nejde o chronologický dokument. Spíše načichnutí do stájí a zákulisí. To vše poutavou formou, sic má každý díl stejnou strukturu. Ale je to zábavné a zajímavě a poutavě zpracováno. Na F1 se budu muset zase někdy mrknout.. ()

BugHer0 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní záležitost! Ač jsem F1 v televizi nikdy nesledoval, protože mě to k smrti nudilo, nedávno mě chytla videohra a následně jsem si pustil i tenhle seriál z produkce Netflixu. Neskutečně mě to vtáhlo! Chvíli jsem si zvykal na to, že to nesleduje jednotlivé závody chronologicky a každý díl je spíš věnován určitému týmu, jezdci, příběhu... Jakmile jsem si zvykl, seriál se mi dostal pod kůži a já hltal každý díl. Jednotlivé jezdce to běžnému divákovi hrozně polidšťuje. Rozhovory z vysílaček jsou mimořádně zajímavé a mnohdy i vtipné. Tohle prostě musí bavit každého. Má to drama, napětí, gradaci, spoustu lidských příběhů a skvěle to tenhle mnohdy hůře pochopitelný sport přibližuje široké veřejnosti. Druhá řada mi přišla o fous slabší, ale možná je to prostě tím, že ta sezóna nenabídla tolik zajímavých momentů, kdo ví... nesledoval jsem. Každopádně teď se nemůžu dočkat třetí řady a občas si dokonce s chutí zapnu nějaký ten F1 závod, abych viděl všechny tváře ze seriálu v akci. Najednou to má úplně jiné grády. Takovýhle dokument bych přál každému sportovnímu odvětví na vrcholové úrovni. To by bylo nových fanoušků! | S1: 5/5 | S2: 4,5/5 | ()

Reklama

wooozie 

všechny recenze uživatele

Zatímco dříve jsem jako velký fanoušek F1 nevynechal jediný závod v sezoně, posledních asi 10 let se donutím zhlédnout tak maximálně 3 závody za rok, které velmi často pronudím a ta vášeň pro tento královský sport je prostě pryč. Jenže teď to budu muset asi přehodnotit a myslím, že nebudu sám. Drive to Survive je totiž absolutní dokonalost. Drama antických rozměrů, kde nejde tak zásadně o technickou stránku věci, ale celé je to především o dřině, ambicích, rivalitě, tlaku, intrikaření a podrazech. Opravdu toto není pohádka o tom, jak bezejmenný outsider ke štěstí došel, toto je drsný svět, kde se nikdo s nikým nemaže a i ten sebevětší talent lze přeplatit penězi. Svět, ve kterém chtějí být všichni první, ale logicky pokud někdo vyhraje, musí někdo i prohrát, což je pro všech 20 jezdců, kteří jsou buď sobečtí, arogantní, ambiciózní, agresivní nebo všechno dohromady, naprosto nepřijatelná možnost, takže o dramatické situace opravdu není nouze. Upřímně a bez příkras natočeno, perfektně sestříháno a ty příběhy... každý závod, každý tým, manažer, jezdec, všichni mají svůj příběh, který má někdy pěkné zakončení, ale velmi často ten příběh pekelně zhořkne. S01: 10/10. Ve druhé sérii krasojízda pokračuje. PR týmy i těch největších stájí pochopily, že tento seriál jim může u fanoušků dost pomoct a taky se snažily, aby jejich obraz zůstal nepošramocen, ale ani tady se s tím tvůrci nemazali a ukazují, že tento sport opravdu není pro slabé povahy. S02: 10/10. Stále špičková práce. Jediný problém je u mě, protože po dvou vynikajících řadách jsem se rozhodl znovu začít pravidelně sledovat závody, tudíž už všechny ty příběhové zvraty, happy endy a průsery podrobně znám, takže ve srovnání s předchozími sériemi tam není ten wow efekt. Nadále se však jedná o absolutní bombu. S03: 9/10. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

F1: Touha po vítězství, aneb "Rivalové" na pokračování. Netušil jsem, kolik úsilí, emocí, dovedností, stresu, napětí, soustředění a touhy po vítězství lze vtěsnat do TV seriálu, ale tenhle seriál - plný menších či větších dramat, až po ta největší - je výjimečný jako samotná Formule 1, kde výkon na 99% už znamená nestát na bedně... ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

6 sérií naprosté závislosti :-) akorát si mohli trochu odpustit úplný závěr 3. série no. Jinak asi nejemotivnější a jeden z nejlepších dílů pro mne byl 9. díl 3. série, nejzajímavější a také hodně emotivní a jeden z nejlepších dílů je 9. díl 4. série. A na to že 3. série byla v covidové době, tak bych jí taky řadil mezi jednu z nejlepších, protože ty nasnímané záběry a hudba byli prostě fantastické. Ovšem všech 6 sérií je nekompromisně na plné hodnocení! Tohle se ti Netflixi povedlo na jedničku a zatím tvá nejlepší tvorba ;-) Ta hudba je super ve všech sériích! Úplně nejoblíbenější jezdec pro mne: Lewis Hamilton ale potom taky Checo Perréz, Daniel Ricciardo, Geroge Russell, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Valterri Bottas, Lando Norris Nejvíc nesympatický jezdec a nenáviděný: Max Verrstappen!!! Hodně oblíbený šéf stáje a férový hodně: Toto Wolff Nejvíc nesympatický a fakt jako falešný šéf stáje: Christian Horner!!! V roce 2021 nejkontroverznější a jako sice zajímavý závěr sezóny a poslední závod a je pravda, že za to Max úplně nemůže, ale titul byl předán prostě zadarmo a nefér! Pořád je to nářez :-)!!! ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Jules Bianchi (kmotr Charlese Leclerca) získal jediné 2 body pro tým Marussia F1 Team za celou dobu jejich působení v F1. Konkrétně to bylo ve Velké ceně Monaka 2014. (Matej.Krajci)
  • Ferrari a Mercedes odmítli účast v první sérii, do druhé se již oba týmy zapojily. (Kubaaa97)
  • Pro druhou řadu mapující sezónu 2019 se připojily i týmy Ferrari a Mercedes, tudíž byla listina kompletní. (m@cs)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama