Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější pořad. Každou z epizod jsem viděl nejméně 10x a to bez legrace, beru to jako oddechovku, kulisu ale i dost věrohodný zdroj informací. Úchvatně a realisticky zpracovaný život tak pozoruhodných tvorů u kterých často lituji, že již nejsou mezi námi. (Nejoblíbenější epizoda - Kruté moře, nejoblíbenější potvorák - Liopleurodon) 100% ()

Reklama

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Majestátní a v době svého vzniku jedinečný dokument. To čím vynikl nad ostatní dokumenty se stejnou tématikou, bylo, pokud se nepletu, že jsme poprvé měli možnost sledovat "skutečný" příropisný film doplněný komentářem, namísto pozozrování mluvích paleontologů, zkamenělých koster v muzeích a občasné, nepříš kvalitní, animované záběry. Se stejným úspěchem navázali Balada o Allosaurovi, Putování s pravěkými monstry, Putování s pravěkými zvířaty a Monstra pravěkých oceánů. ()

Hans07 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 na obrazovkách přistál tento graficky velmi vydařený dokument. Pokud jste se chtěli něco v té době dozvědět o příšerkách co tady pobíhaly, plavaly a létaly před tím než vyhynuly před mnoha miliony let nějakou působivější formou než si otevřít učebnici či encyklopedii, tohle byla jasná volba. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dinosauři ... to je můj šálek (resp. hrnec) kávy. Už odmalička jsem byl fascinován těmito úžasnými tvory, jejich rozmanitostí, velikostí a krásou. Tento seriál jsem sledoval poprvé tak před osmi lety a vždy jsem se těšil na nový díl. Jednotlivé epizody nebyly dlouhé, komentář byl dobře namluvený a vypravěč se nesnažil zahltit diváky spousty informacemi najednou, ale podával je po kouskách. Pro mě jednoznačně nejpovedenější dílo z produkce BBC. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • V části, v níž je zachyceno stádo diplodoků pasoucí se v porostu araukárií neboli blahočetů (pradávných jehličnanů s korunou podobnou deštníku) na kapradinových loukách, se v jedné scéně mezi dvěma diplodoky objevuje cykas (palmám podobná nahosemenná rostlina charakteristická pro éru druhohor). Ten byl však do snímku přidán digitálně (pomocí CGI animace), jelikož na území Chile, kde se tato scenérie natáčela, se dnes cykasy již přirozeně nevyskytují, poněvadž v této oblasti panuje chladné mírné klima. Cykasy jsou v současnosti vázány pouze na tropy a subtropy. Listy kapradin pod větvemi araukárií v následující scéně byly též přidány digitálně. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama