Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Miluji dinosaury a tenhle dokument je podle mě skvělý- efekty a animace dinosaurů jsou absolutně perfektní a seriál je dostatečně poutavý na to, aby se člověk s chutí díval na celé 3 hodiny (v mém případě klidně najednou). Je pravda, že mnoho složitých vědeckých informací tam není, ale od toho jsou encyklopedie- BBC natočilo prostě snímek, který mohou se zaujetím sledovat i laici a je jistě milý a zajímavý i pro ty, kteří se o dinosaury zajímají více... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nejlepší dokument o životě nejzajímavějších tvorů, kteří kdy chodily na planetě Zemi. Prvotřídní filmařská práce s cílem co nejvěrohodněji informovat širokou veřejnost o životě legendárních dinosaurů. Z celé série mě nejvíce zaujal díl Duchové polárního lesa odehrávající se na dřívě ještě nezamrzlé Antarktidě. ()

Reklama

TheMe 

všechny recenze uživatele

Měl jsem příkazem od babičky dáno, že se musím koukat. Sérii dokumentu vysílali v pondělí večer na veřejnoprávní televizi. Už když jsem byl malé štěňátko, tak jsem nesnášel, když jsem něco musel a nebo něco měl dělat podle pravidel, která se mi nelíbila. Tady jsem si však kupodivu pouze sednul k televizi a nechal se unášet podívanou. Skvělé a úžasné! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to sjížděl na VHS pořád dokola, ovšem s přibývajícím věkem můj obdiv k tomuto seriálu ještě zesílil. Jednoznačně nejepičtější výprava do pravěku, jakou jsme doposud mohli na televizních obrazovkách spatřit, podpořená bezchybnou animací, autentickými lokacemi, skvělou hudbou a krásným příběhovým zpracováním, které je pro diváka daleko poutavější než jen záplava informací a faktů. Jestli je nějaký dokument skutečně dokonalý, pak právě tento. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal na můj nejoblíbenější dokument, bez váhání bych jmenoval právě Putování s dinosaury. Poprvé jsem se začal zajímat o tyto pravěké plazy, právě díky tomuto cyklu, ne díky Jurskému parku, (který mám mimochodem také velmi rád) jak tomu většinou bývá. Ano, v dětství to způsobilo skutečnou posedlost :) BBC nám dinosaury představuje velmi zábavnou formou, kdy na nás nechrlí nudná učebnicová moudra, nýbrž nám je postupně představuje během jejich ,,životních epizod", a tak to celé může připomínat spíše jakési prehistorické drama, nebýt doprovodného komentáře. Absolutní špičkou je pro mě díl, zvaný ,,Giganti oblohy". BBC je zkrátka ve svém oboru jednička. 100% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama