Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 2

Recenze (146)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"V lese se objevil člověk..." Bambi to je klasika nejklasikovatější a bylo by asi škoda dát mu míň než čtyři hvězdičky. Animace je na svou dobu opravdu perfektní, je udělaná neskutečně milým a vyhlazeným způsobem a na rok 1942 je to prostě bomba. Scénář je navíc hodně nekompromisní a autoři se do něj nebály vložit i zvrat, který své doby způsobil dlouhodobé trauma polovině americké dětské populace (nebudu spojlovat, ale stejně asi všichni víte o co jde). Problém ale je, že mimo něj Bambiho příběh moc toho děje neobsahuje a je rozhodně velké plus, že tomu autoři neudělali delší stopáž, protože dívat se další hodinu jenom na to, jak kreslení jeleni běhají po lese, bych už asi nemusel bez úhony přežít. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Perfektní film pro ty, co mají problém nedokrvováním jater, přehřátím mozku, špatným vnímáním a kýho výra co já vím, čemu ještě prospívá zívání. Tento snímek ocení tak děti do maximálně 6 let, a to zejména ženského pohlaví, plus jejich maminky, které si se slzou v oku vzpomenou při sledování prvních krůčků toho prince na podobnou činnost svých vlastních ratolestí. Pro kluky tu najdeme jen málo, příběh vůbec neobsahuje nějaká dobrodružství, které spolu zažili králík Dumper (mimochodem maximálně protivný), skunk a tenhleten jelínek, v podstatě ukazuje jenom rané dětství a pak skok a už jsme v době, kdy vše zajímavé končí - období první (a v tomhle případě asi i poslední) zamilovanosti. Navíc se k tomu přidává v některých scénách až přespříliš kýčovitá kresba a barvy. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

K hodnocení tohodle filmu se dá přistupovat dvěma způsoby: buď s jakýmsi romantickým nadhledem a nostalgií, kdy dáte bez mrknutí oka **** nebo ***** za disneyovskou animaci a kouzelnou atmosféru, nebo stejně kriticky jako ke každému jinému filmu, kde si ihned všimnete absence jakéhokoliv děje, plochosti postav či nedořešenosti vztahů. Já se přikláním spíše k té druhé variantě. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Disneyovka opravdu pro nejmenší. Příběh malého kolouška Bambiho je samozřejmě krásně nakreslený, ale bohužel se v něm vůbec nic neděje. Největší část filmu zabere poznávání přírody, je tu jedna vtipná scéna s balením samic, jedna zbytečná tragédie a celkem brutální finále s lovci (kteří nejsou vidět). I na hodinu a deset minut dlouhý film jsem se celkem nudil a i když chápu záměr - ukázat dětem koloběh přírody, hádám že by se mi to moc nelíbilo ani jako dítěti. Animovaný film roku 1942. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bambi je zkrátka klasika. Nádherná old animation disneyovka, která se ještě nesnažila kopírovat konkurenci, jelikož konkurenci neměla. Osobně pro přeslazeného kolouška zas takovou slabost nemám, ale za to ji mám moc a moc pro králíčka Dupíka. Příběh je sice naprosto primitivní, ale s přihlédnutím na rok vzniku filmu a to, že film je určen pro malé diváky se mi vlastně líbíl. Navíc hudba je opravdu krásná a i když jsem si po shlédnutí připadal lehce přeslazeně, tak jsem byl nadmíru spokojen a těch 70 minut jsem si užíval návratu do starých disneyovských časů. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)
  • Felix Salten napsal i knižní pokračování Bambiho s názvem "Bambiho rodinka". Disney na druhou knihu nikdy nezískal práva. (Terva)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama