Reklama

Reklama

Bambi

Z natáčení 1

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Z natáčení 1

Recenze (145)

Disk 

všechny recenze uživatele

Disneyho Bambi je nádherná filmová symfonická báseň. I po 75 letech má tento snímek co nabídnout. Animace nijak nezestárla a i nějaká ta slzička se vloudila. Ale určitě by to chtělo ještě jedno zhlédnutí, jelikož Bambi se od svých ostatních animovaných Disneyho kolegů a kolegyň hodně vymyká, což každému nemusí sednout. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázka preciznosti a důslednosti pana Disneye. Nejen u tohoto filmu nutil kreslíře a animátory detailně studovat zvířata - jejich anatomii, pohyb, výrazy. Běh savců, let ptáků, skotačení ryb ve vodě. Pozadím je rovněž věnována velká pečlivost, ne ale jako u Šípkové Růženky, kde jde především o stylizaci. Realičnost některých záběrů se blíží fotografii....a pak ten kouzelný příběh, který mě vždy dojme, a při každém dalším zhlédnutí vyplaví slzu do očí. Prostě Disney! Bez něho by nebyl kreslený film tím, čím je. Nebyly by ruské ani japonské pohádky, Trnka by neudělal tak disneovsky (k W.Disneovi se hlásil jako ke vzoru!) Zvířátka a Petrovští a nejspíše i všechny současné 3D hity by vypadaly úplně jinak, pokud by vůbec byly.... ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Milý příběh, který ač je velmi sladký neobsahuje příliš patosu, ikdyž často balancuje na hraně. Úvodní několikavrstvová scéna je dechberoucí. Lidi jsou vylíčeni dokonale, aniž by se ve filmu obrazově objevili. *** Ve zkratce: Zvířata jsou strašně milý a člověk je svině. Něco na tom bude. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Animák pre deti do 5 rokov. Tie budú baviť roztomilé zvieratká, bude ich baviť jednoduchý humor, nebude im vadiť absencia deja a pokusy malého Bambiho o rozprávanie a chôdzu ich budú dostatočne zabávať. Okrem naozaj veľmi peknej animácie to dospelému divákovi nemá čo ponúknuť. Skutočne ma na filme zaujala až pasáž pri konci, keď už Bambi dospel, prišli ľudia a začalo horeť. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Disney se inspiroval jednoduchym kolobehem v zivote zvirat. Oc jednodussi motiv to je, tim lepe finalni verze filmu vyzniva. Tuto podminku Bambi splnil. No a dalsi vec, ze podoba maleho kolouska vychazi z prvku detskeho obliceje, cimz vypada zranitelne a tak.. No zkratka Bambimu se neda odolat :) U me kolousek Bambi bodoval, ackoli dejova linka je podle meho nazoru dost oslabena, nijak to filmu ve vyslednem efektu neuskodilo. Libila se mi animace i hudebni cisla. Dobre odvedena prace, pane Disney. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy rakouského spisovatele Felixe Saltena, který získal inspiraci pro svůj román během cesty do Itálie, kde ho zaujalo italské slovo "bambino" (dítě). (Terva)
  • Když se tvůrci rozhodli přidat do filmu postavy králíků, použili nápad z filmu Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). V plánu bylo vytvořit šest králíků s individuálními osobnostmi a vzhledem, podobně jako tomu bylo u trpaslíků ve zmíněném filmu. Jeden ze scenáristů Perce Pearce pak ale přišel s jiným nápadem. Navrhl, aby pět králíků mělo podobný vzhled a osobnost, zatímco šestý by měl výrazné zbarvení a osobnost, aby vyniknul. A tak vznikl Dupík. (Keldak)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama