Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Každý "Vinnetou" skýtá pro natočení parodie nepřeberné množství úžasného materiálu. Kdyby se takový film jak se patří vyvedl, byla by z něho na 100% komedie roku, ne-li desetiletí. "Manitouova bota" však takovým filmem není. Jedním slovem: Nevyužité. Nicméně růžovoučký Vinetač na ranči Pudřenka nemá chybu.;-) ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Uplně stejně debilní, jak je název, je taky ten film. Komedií bych to nenazval. Nazval, ale jenom kdybych byl debil. Už po 10 minutách mi bylo jasny, že to bude odpad jak vyšitej. Německá parodie, no co by se od toho taky dalo čekat. Němci znaj jenom války a anální hrátky. Tohle jak kdyby napsal nějakej puberťák. Nebo někdo, kdo si myslel, že to bude vtipny. Ale těžce nebylo, težce!!! Počet vtipných věcí je tam přesně: 0. Šel bych i do mínusu, ale to nejde... Je to smutny, když parodie je méně vtipná než, to, co má parodovat... Nechápu, že se to vůbec někomu může líbit. Možná těm, co mají rádi Kameňák... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Sice těžce stupidní parodie na všemožné vinetuovky, ale zároveň se velmi vhodně trefuje do zavedených klišé. A navíc taková parodie tu ještě nebyla. Teplý bratr Abahačiho Winetač je dobrý nápad a slušný zdroj zábavy, výborné jsou odkazy na Karla Maye a samotnou osobu Vinetua. Takže při veškeré stupiditě tohoto filmu jsem se i překvapivě bavil a za to (ale hlavně asi za odvahu trefovat se něčeho tak posvátného) si tahle šaškárna 60 % zaslouží. Hau, domluvil jsem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale vravela si, že keď budeme veľkí...“ – „Ale 168 centimetrov nie je veľký.“ Keď som to videl prvý raz v roku 2005, bol som nadšený napriek tomu, že neznášam nemeckú a rakúsku kinematografiu (česť výnimkám) a flákol som tomu 4* s tým, že nech si o tom pohoršene každý myslí čo chce. Keď som si ale v roku 2020 dal reprízu, zaskočilo ma, aká je to nuda. Našťastie je to veľmi krátke, ale proste to už zďaleka nešliape tak, ako po prvý raz. Bavili ma dve spevácko-tanečné scény, ústredný záporák bol poriadne charizmatický a jeho banda potešila. A občas padla super hláška. No scenár je proste hrozný, motív s Indiánmi (a Uschi) príšerne zdržuje a odkazy na slávne mayovky (fotka Pierrea Bricea, Karl May v saloone...) fakt veľmi jednoduché. A na celom filme je fakt vidieť, že bol dosť lacný. Servus! ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Jako o úplný odpad se nejedná, výjimečně se i zasmějete a film má relativně slušný spád, takže kromě znechucení, alespoň nepociťujete nudu. Ale například fórky ohledně homosexuálního bratra Abahachiho jsou teda až moc....(úroveň 12ti letého dítěte? - a vy v něčem takovém hrajete či třeba režírujete???) Ačkoliv jsem o filmu nevěděl zhola nic, bylo mi jasné, že takhle přehnaně nevkusný a trapný humor nemůže snad ani pocházet z USA. Ano, další potvrzení mého nevalného názoru o německé kinematografii... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Reklama

Reklama