Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vlasového kondicionéru Sama Hawkense! Vidět Herbigovo dílko pokrevní bratr šetrného Oldy, tak by jeho poslední výstřel nebyl zaručeně poslední a hájil by svou, tímto "Pokladem na růžovém jezeře" pošpiněnou, indiánskou čest.. Nemohu upřít občasné světlé momenty, ale problém vidím v tom, že pointa většiny vtipů se vždy nabídnula pár vteřin předem. Na druhou stranu, autor se nebál zabrousit do všedních lidských situací, které jsou jinak ve westernových filmech tabu (ranní kovbojská erekce, či šéf bandy, doporučující svým nohsledům ulevit močovému měchýři před dalekou cestou) a tenhle realismus je potřeba vždycky ocenit.. ()

karlik4801 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka, která dokáže být jedině nevtipná. Nenašel jsem jediný vtipný moment. Postavy mě po chvíli začali neuvěřitelně štvát. A kromě prostředí ve kterém se natáčelo není opravdu nic povedené. Když se hlavní postavy zrovna nesnaží být vtipné, scény jsou naprosto o ničem. A kostýmy byly také hrozné. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Sice těžce stupidní parodie na všemožné vinetuovky, ale zároveň se velmi vhodně trefuje do zavedených klišé. A navíc taková parodie tu ještě nebyla. Teplý bratr Abahačiho Winetač je dobrý nápad a slušný zdroj zábavy, výborné jsou odkazy na Karla Maye a samotnou osobu Vinetua. Takže při veškeré stupiditě tohoto filmu jsem se i překvapivě bavil a za to (ale hlavně asi za odvahu trefovat se něčeho tak posvátného) si tahle šaškárna 60 % zaslouží. Hau, domluvil jsem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Volně plynoucí parodie s několika vtipnými scénkami. Nic třeskutého, jako je třeba Bláznivá střela, nelze očekávat, byť podobnost s ní je místy více než náhodná. Parodie si tak vypůjčuje z jiných parodií. Chvílemi nuda, pokud se však příběh rozjede na vozíku ala Indiana Jones, pak se i čas hrne kvapem vpřed. Dějově natolik roztříštěné, že když si odskočíte mimo pauzu na reklamu, či občas mrknete na sousední kanály, o nic zásadního nepřijdete. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě Němcům docela povedlo. I když občas film klesne pod laťku inteligentního humoru, je to parodie, takže promíjím. Pár vtípků bylo opravdu povedených a film ctí nejen svůj originál, ale tu a tam si vkusně vypůjčí třeba i Leoneho. Na takového "Limonádového Joeho" nemá ani omylem, ale marně vzpomínám, kolik lepších westernových parodií (a v poslední době parodií vůbec) jsem viděl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)
  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)

Reklama

Reklama