Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Legendárna levica a legendárny príbeh, ktorý nie je natočený až tak celkom podľa skutočných udalostí. Sladký záver bol ale nutný pre prijatie širokou verejnosťou a tiež aby oko nezostalo suché. Prácu so šelmami treba u filmárov obdivovať, a príbeh písal z väčšej časti život, tak ten nemožno kritizovať. –––– Prožívali jsme muka rodičů, jejichž dcera jde poprvé venku sama. ()

valinka 

všechny recenze uživatele

film,který jsem poprvé viděla tak asi v první třídě a jako milovník zvířat byla celá pryč.Jako starší jsem přečetla knížku tam bohužel hapyend není..Elza podlehla infekci,když lvíčata bylasotva odrostlá,ale ještě neuměla lovit..ale i je se podařilo vrátit do přírody.Za přečtení stojí i Můj život se lvy od G.Adamsona.Pojednává právě o natáčení tohoto filmu,o lvech kteří v něm hráli a poté taky o tom jak se někteří z nich také vrátili do divočiny ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že lvici Elsu zná mnoho lidí a je z ní tak nejznámnější lvice a jedno z nejznámnějších zvířat všech dob. Měli jsme doma i knihu, ale přiznám se, že jsem se do ní nepustil. Přesto dojemný příběh o spojení člověka a zvířete, který byl už mnohokrát sepsán a natočen v různých podobách, nepřestane bavit. Je to film, který je natočený citlivým způsobem. Lvici si milovník zvířat prostě nemůže nezamilovat. A se skvělou hudbou v zádech pak nezůstává jedno oko suché. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Krásny romantizujúci film o láske k prírode a zvieratám, ktorý bol asi súčasťou snov každého o Afrike. V podstate dramatizovaný prírodopisný film zabalený do príbehu ochrancov Joy a Georga, prekvapivo v českej verzii premenovaného na Jiřího, Adamsonovcov. Príbeh strieda dialógy a rozprávanie Joy, vtedy je obraz len ilustráciou jej rozprávania. Herecky aj produkčne dobre zvládnutý film svojím emotívnym nábojom mierený na rodinné publikum. 75% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento film jsem viděl kdysi v dětství a když byly ty Vánoce, tak jsem si ho chtěl připomenout. I po těch letech se mi stále líbil a má své kouzlo a tak tento nenáročný rodinný snímek asi nikdy nezestárne. Pro milovníky přírody je to to pravé odpočinkové. které dává naději těm, co se snaží o něco dobrého. Je poctivě natočený a navíc si vážím práce se zvířaty a tady to muselo být hodně náročné, proto dávám své 4*. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení se stalo přelomovou životní zkušeností pro Virginii McKennu (Joy Adamson) a jejího manžela Billa Traverse (George Adamson), kteří se stali ochránci zvířat a stáli u zrodu Born Free Foundation. (sator)
  • Je iróniou, že i keď manželia Adamsonovci dlhé roky pracovali s divokými šelmami, obaja boli zabití ľuďmi. Joy zabil jej asistent, ktorého prepustila, a Georga banditi, ktorí ho zastrelili, keď išiel pomôcť svojmu asistentovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama