Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Film, který otevřel bránu poznání i mainstreamovému divákovi směrem k objevení Indie. Film, který zasadil mistrovský úder trademarkům akčních králů jako jsou John Woo a Zack Snyder. Film, který jsem si zamiloval a pustil bych si ho klidně opakovaně. Ďábelsky geniální Rajamouli zhmotnil jeden z nejlepších hrdinských eposů o přátelství, pomstě, záchraně a vlastenectví. Což v indické kinematografii není jednoduché, neboť každý třetí novější bollywoodský film má tyhle atributy na vysoké úrovni. Rajamouli má ke všemu ještě tu soudnost, že i klasická indická extrémnost pro pojetí akce je v jeho otěžích kočírována sice stále do podoby absurdna, ale s profesionální filmovou vizuální dramatizací k vytvoření a zdůraznění pompéznosti scény, akce. Jde pravděpodobně o jediného režiséra v galaxii, který točí takovým nadpozemským stylem. Stylem, který osobně obdivuji, vyhledávám a v současnosti již spíše pátrám. Budeme-li se bavit o tom, co má divákovi dát film, aby byl uhranut, překvapen, nadšen, zabaven, tak RRR to háže po tunách přímo před oči a uši. Vizualita, scenérie, kamera nakopávají zadnici většině americké velkotvorbě a přihazují jihoasijskou neokoukanost a odlišnost. Pokud se západní blockbusterová tvorba již několik let utápí v kolovrátkové variaci na superhrdiny a diváka již bolí zuby z této přeslazené kaše, tak je tu možnost vydat se Hedvábnou stezkou k filmům, které umí překvapit a dát jinou dimenzi již vyšťavenému žánru. Kombinace hrdinství, chlapáckého přátelství, tanečního (geniálního) vystoupení, osudového příběhu s razantními souboji, kde praskají kosti, stříká krev a lítají zmasakrovaná těla vzduchem je prostě divácky očistná. RRR nasadilo laťku natolik vysoko, že pravděpodobně tento epos porazí zase jen sám S. S. Rajamouli a bude to nejspíš Baahubali III. Věřím, že na tento film narazí časem víc diváků i díky podobnosti názvů s poněkud odlišným filmem, kterým je francouzská komedie RRRrrrr!!! (2004) a začnou být díky omylu s názvem fanoušky kvalitních akčních majstrštyků. Verdikt: Rise Roar Revolt je v současnosti nejkomplexnějším filmem s originálním stylem pro vizualitu, stylovost s epickou akcí a mistrovskou filmařinou pokud jste fanoušek Zacka Snydera, Johna Woo a nesnášíte Marvel Cinematic Universe. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

S. S. Rajamouli je zpět. Byl jsem fanouškem jeho komediální ulítlosti Moucha, ale bohužel mě jeho báje na motivy indické mythologie Baahubali moc nezaujala. RRR je však něco jiného. Pokud jste si mysleli, že vás indické filmy nebudou bavit, RRR vám to snad vyvrátí. Je tu všechno, čeho se bojíte od Indických flicků (taneční scény, přehnaná akce nebo hrdinové drsný jak sviň), ale na rozdíl od většiny Indických filmů je pravděpodobně budete milovat. Tedy alespoň já jsem to miloval, i když to na mě nefungovalo například v 3 Idiotech nebo v Baahubali. I ty taneční scény v RRR byly skvělé. RRR je příběh, který mi konečně potvrdil, že největší hajzlové na světě jsou BRITOVÉ. RRR je nejlepší BROMANCE tohodle roku. A to mezi hrdinami Ramou a Bheemou. Bojím se, že tenhle rok nic nepřekoná tyto dva borce. RRR má lepší akční scény a triky než veškeré Avengers a MCU filmy. Bez přehánění. RRR je film, který bere strašně inspirací ze starých hollywoodských epik a muzikálů. Ale z Indické perspektivy. A to je dobře. Tolik skvělých scén! Ta kde Rama a Bheem ukázali všem těm anglickým ženám, jak tančí pravý muži z Indie, souboj s tygrem, souboj proti rozzuřenému davu, flashback z Ramova mládí, obří akční scéna s celou podělanou Zoo. Chtěl bych ten film vidět v Indii v kině, kde dav bude šílet s každou smrtí britského sadisty. Miloval jsem když na konci udělali ten obří Fortniteový tanec na hrobě guvernéra Scotta. Miloval jsem RRR! (neplést s RRRrrrr). Je to boží! ()

Reklama

salahadin

všechny recenze uživatele

Huh!?!? Agregát indické hrdosti. Zlí, eaní, bakaní englánisti, zahraní těmi nejšerednějšími xichty populace homo sapiens sapiens v čele s královnou botoxu a dvojníkem slavného herce (koho mi jen ten šetřivej debžot připomíná?). A tihle englistáni jsou masakrovaní dvěma homo musculus, u nichž je schopnost přetancovat bandu debilů flamenca nebo valčíku tou nejméně obdivuhodnou. Je to dáno faktem, že na těchle dvou manících, co by se hodili spíš do  nějaké marvelovky, si asi Indiáni léčí nějaký hodně bolavoučký mindráček z Britů. Není ale úplně fér, abych tady prskal nad indickou optikou, jelikož osobně se mi také líbí filmy jako Rambo II nebo Predátor, viděné zase emeryckou optikou. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že to Indoši s oběma superheroes trochu přepálili. Na druhou stranu je to bizarním způsobem natolik zábavná blbost, že mám po dlouhé době problém s hvězdičkovým přídělem. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ohromnej příběh dvou nejlepších kámošů zasazenej do dob koloniální Indie. Záměrně (I don´t know) je to ale celý sebe-parodický a extrémně přepálený, aby to současnýho diváka za ty tři hodiny neunudilo k smrti, takže nakonec je to někde mezi strhujícím historickým melodramatem a šílenou akční parodickou komedií. Akorát škoda příšerný práce se zvukem a hudbou. Doufám, že třeba Scottův Napoleon pojme stejnej styl a Joaquin Phoenix tam bude poletovat vzduchem s koněm na ramenou, zatímco šavlí v zubech kosí tunu nepřátel (tehdy to snad má šanci na úspěch). ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když už si běžný filmový fanda začne myslet, že už ve filmu viděl asi všechno, je ten správný čas zamířit do Bollywoodu. A právě třeba takové RRR je tou ideální kombinací epického příběhu, přepálené, ale skvěle nasnímané akce, velkorysé stopáže, namakaných kníratých herců a půvabných hereček a v neposlední řadě svérázných bollywoodských vizuálních efektů. Proto je jenom dobře, že se podobné filmy objevují na Netflixu, protože stupněm zábavnosti často překonávají i leckteré hollywoodské blockbustery. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)
  • Filmári pracovali na viacerých miestach v Indii, Bulharsku, Holandsku a na Ukrajine. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 11. novembra 2018 a skončilo až 26. augusta 2021. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama