Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (135)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tak to byl nářez. Jeden z prvních indických filmů, které jsem viděla byla Magadheera právě s Ramem Charanem od Rajamouliho a tento film stále patří k mým nejoblíbenějším filmům obou pánů a stéle si jej pouštím. A to i přesto, že SSR poté přišel s vymazlenou Eegou a opěvovaným Baahubalim. Ovšem toto všechny jeho předchozí filmy hravě trumfne a s přehledem strčí do kapsy. Jasně nemá to hravost Eegy, či epičnost Baahubaliho, nebo dokonalé písně Maagadhery, ale příběh je naprosto úžasný, hlavní hrdinové dokonalý, jejich vztah si nezadá s klukama z Rychle a Zběsile (jedničku myslím, pochopitelně) či z WAR. Naopak si myslím, že tady je ještě lepší a dojemnější. Ano i zde se nakonec (ale opravdu až nakonec) dočkáme nějakých náboženských odkazů a indícií, bez kterých by se SSR neobešel, ale kdyby to tam nebylo já bych si pak vlastně řekla, že to možná ani není film od něj :D. Na tento film jsem se těšila dobře dva roky a opravdu se to vyplatilo. Každý film SSR v podstatě překoná ten předchozí a jestli to takto bude pokračovat dále, tak já se už opravdu nemohu dočkat jeho dalšího počinu. PS: Zde máte důkaz, že když vás vychovají jako malou nacistku, tak i po emigraci do Anglie stále zužitkujete, to co se v SS naučíte :D ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PASTÝŘ BUDE PUTOVAT JAKKOLIV DALEKO, ABY NAŠEL ZTRACENÉ JEHNĚ. VE DNE, V NOCI … PROHLEDÁ KAŽDÉ ZÁKOUTÍ… A POKUĎ NÁHODOU NAJDE JEHNĚ V TYGŘÍ TLAMĚ, VYLÁME MU ZUBY, OTEVŘE ČELIST A ODVEDE JEHNĚ ZPĚT KE STÁDU. ZDÁ SE, ŽE PASTÝŘ MÍŘÍ DO DÍLLÍ, ABY ZAČAL SVŮJ LOV…“ Mohlo by se zdát, že je to vlastně píčovina – teda ty akční věci (třeba jeden proti milionu, lov tygra bosou nohou (a rukou))… Ale! Když vono mě to baví! Navíc to CGI je dobrý, takže to nepůsobí idiotsky. Pravda, ty taneční kreace… tož je třeba se trochu kousnout, no. Má to zajímavou (a jak je v těhle končinách zvykem) zdlouhavou zápletku, takže když máte – tak nějak podvědomě dojem, že se blíží finále, čeká vás ještě hodina a půl… Každopádně nejedna akce je monstrózní a hlavně v tollywoodským (takže prej žádnej bollywood! - P.S.: "Lomri", díky za upozornění...) stylu, takže se jí (stejně jako ději) moc mezí neklade. Může to bejt trochu k smíchu, ale není to smích posměšnej, spíš takovej… TY KRÁVO! Prostě - má to bejt zábava a vono to tak je. Označit indickej film za superpodívanou, to chce kus odvahy. A taky velký plátno, páč pak se tomu dá něco odpustit, ale taky přidat. Navíc musíte mít bollywoodskou (nebo tu tollywoodskou) náladu a hlavně spoustu času!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Alluri Sitarama Raju a Komaram Bheem? Neznám... 2.) Zjistím, že to co Avengers, zvládne v Indii kdejakej vesničan.  ///  Thx za titule "Lomri" a „vasabi“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Don't call me madam. It is just Jenny, yes."     Pôsobivý akčný film v štýle rozprávky (hoci dosť drsnej), ktorý ma uchvátil v mnohých ohľadoch. A to poriadne nadupanou akciou (a to nie som žiaden milovník akčných filmov), nádherným pestrofarebným obrazom, ktorý dokonale navodzuje rozprávkovú atmosféru (napodiv mi v tomto prípade nevadilo ani to množstvo "digitálneho smogu") a samozrejme veľmi pútavým príbehom - film napriek svojej enormnej dĺžke nenudí ani na chvíľu, je nabitý dejom a zaujímavými zvratmi. Zápletka je založená na konfrontácii indickej a britskej kultúry, z ktorých tá prvá je v zásade priateľská a mierumilovná a tá druhá povýšenecká a výbojná. Briti sú tu až prekvapivo otvorene vykreslení vo veľmi odpudivom svetle - ako namyslené, arogantné a mimoriadne kruté kreatúry. Vo filme je množstvo nesmierne pôsobivých scén, z ktorých spomeniem aspoň útok armády zvierat (so súbojom titanov), bičovanie, pri ktorom bičovaný takmer na pokraji smrti začne spievať veselú pesničku (aké typické indické!) a záverečnú apokalypsu. Páči sa mi tiež, ako je ten film humorne odľahčený. Hádam jediná moja menšia výčitka smeruje k hudbe, ktorá je väčšinou taká jednoduchšia, skandovaná (paradoxne práve pieseň takéhoto typu obdržala Oscara). Mrzí ma to o to viac, že ja som v podstate milovníkom indickej hudby, ktorá vie byť skutočne nádherná (krátkou ukážkou je spev toho dievčatka).     "He said that an Indian's Life is not worth a bullet. So how will this bullet earn its value? When it comes out of your gun and pierces an Englishman's heart." ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet INR3,500,000,000 ($42,7milióna)║ Tržby USA $15,156,051║ Tržby Celosvetovo $166,611,197▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Šalení Indové! No pane jo! No čo oni dokážu, tak ten slávny Hollywood môže len zírat a za jaký ešte rozpočet. Tak urvaný kvázi historický film, ktorý je nabitý heroickými mega súbojmi, z ktorých sa zatočí hlava a aj rozum. Neskutočné vizuálne obžerstvo, ktorého je niekedy až moc, záleží koľko kto znesie a či má čo to z toho Bollywoodu napozerané, tak to dokáže nejak "lepšie" prijať. Mňa to prevažne bavilo, zápletka v pohode, vo veľa veciach skvelá technická a vizuálna práca. Triková stránka občas možno slabšia ale zas to nejak zvlášť nekazí. K tomu zabodujú aj nejaké tie pesničky, dokonca aj ocenené Oscarom RRR: Naatu Naatu. /70%/ ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když už si běžný filmový fanda začne myslet, že už ve filmu viděl asi všechno, je ten správný čas zamířit do Bollywoodu. A právě třeba takové RRR je tou ideální kombinací epického příběhu, přepálené, ale skvěle nasnímané akce, velkorysé stopáže, namakaných kníratých herců a půvabných hereček a v neposlední řadě svérázných bollywoodských vizuálních efektů. Proto je jenom dobře, že se podobné filmy objevují na Netflixu, protože stupněm zábavnosti často překonávají i leckteré hollywoodské blockbustery. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Filmári pracovali na viacerých miestach v Indii, Bulharsku, Holandsku a na Ukrajine. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 11. novembra 2018 a skončilo až 26. augusta 2021. (MikaelSVK)
  • Film sa stal prvým indickým filmom, ktorý bol nominovaný na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama