Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Robert Hiltzik chtěl podle svých vlastních slov natočit něco jiného a i když přání není vždy otcem myšlenky, tak tenhle jeho záměr se mu rozhodně povedl. Sleepaway Camp je velmi ujetou záležitostí, v které se potkáte s takovými tématy jako pedofilie, incestní homosexualita, vraždy a násilí na dětech apod. Už začátek s nemilosrdně krutou nehodou předznamenává, kudy se asi vydáme a byť kamera téměř vždy cudně ucukne, tak jsou některé vražedné eskapády opravdu originální, a to možná i díky stydlivému kameramanovi - (POZOR !! Vy, občasní normální a slušní čtenáři mých grafomanských výpotků, dál nečtěte, jinak tedy rád jsem Vás poznal a chápu, že už se mnou nechcete kamarádit , nu já vás varoval :( ) - např. stínový tanec rukou mladé dívčiny, která měla kulmu v kundě byl z estetického hlediska opravdu výtečný. Všechno ale přebíjí šokující závěr, který vypadá jakoby povstal z nějaké noční můry a působí jako úder na solar. Díky němu taky dávám téhle ujetině čtyři hvězdy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Typické klišovité. Tragédie,po 8 letech později a tábor. Tentokrát autobusy s děckama,které ani netuší,že jedno z nich je vrah. Jo Angela nemá ráda,když kolem ní je šikina a tak sis ní vyrovnává sama. První zraněný kuchaře bylo dost dobrý,pak se to táhne,pak v druhé půlce se roztočí malý kolotoč ne zrovna těch nejhorších vražd,ale býdných efektů,které se dají odpustit. Závěr si nemyslím,že je tak debilní,mě vystrašil. Film stejně jako BURNING se snažil mít mladé lidi,kteří "fuckují" titilkuky mi háží "zmrde,zkurvisini,píči" tak,aby se přiblížil mladým lidem. Sám musím uznat,že tento "Camp slather" patří k těm lepším a nadprůměrnějším,nesnaží se vytvořit nového Jasona,ten měl na kontě,už tri filmy a definitvní mu byl nasazen status "Brankář Crystal Lake s mačetou místo hokejkou",ale naopak jede vlastní cestou a snaží se prosadit něčím jiným. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je béčkový horor jako vyšitý. Hloupé dialogy, na první pohled dobrá pointa, která se ale ztrácí v plytlém ději a rovněž tlupa rádoby přesvědčivých herců. Nicméně ve výsledku tento film neurazí (a samozřejmě ani neohromí) a vraždy jsou občas nápadité a brutální, ale celkem očekávatelné. Rozhodně můžu říct, že na takovém táboře bych si nikdy nechtěl ocitnout. Zkrátka osmdesátková oddychovka, u které lze vypnout mozek a nijak nepřemýšlet o tom, co se tam právě děje. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Série "Sleepaway Camp", respektive její 80s příspěvky, představuje v rámci dobové vlny slasherů unikátní kuriozitu, protože víc než přímé divácké potěšení přináší vědomou hru se základními stavebními kameny žánru. První díl tak hodně zaostává co do prvoplánových atrakcí slasherů, kdy podstatná část mordů proběhne mimo záběr, nebo je pouze naznačena. O to víc se ale věnuje typickému prostředí kolektivů dospívající mládeže. Na rozdíl od jiných snímků ale první "Sleepaway Camp" nehraje iluzorní hru o stmelených kolektivech dospívajících děcek a letních táborů coby míst veselého dovádění, ale ukazuje je jako děsivé sociální Petriho misky. Jako jeden z mála osmdesátkových filmů nepřejde šikanu mávnutím ruky jako nějaký ten ojedinělý kanadský žertík, ale pojímá ji jako své ústřední téma, ukazuje její systematičnost a hlavně ji vztahuje k hierarchickým strukturám a mocenskému uspořádání dětských kolektivů. Také skrze závěrečné rozuzlení a jeho předjímání v průběhu filmu se nelze pak zbavit dojmu, že Robert Hiltzik se ve své v zásadě jediném filmu potřeboval vyventilovat ze svých vnitřních úzkostí z dospívání a jen v zájmu ekonomické lukrativity využil rámec slasheru pro námět, který vlastně mohl vzniknout také jako mnohem hutnější a sevřenější psycho(logický) horor. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to snad byla komedie, ne? Ani hororem bych to pořádně nenazval, leda tak až v závěru, jinak sledujeme drama o jedné strašně uzavřené holce, která je na úžasném letním táboře, kde je spousta šikany, idiotů a debilních vedoucích, kteří chodí v strašně úzkých kraťasech a všichni vypadají jako banda teploušů a se kterými ani tři vraždy nehnou a chovají se jako by se nic nedělo. A korunu tomu nasazuje vrchní vedoucí, který jednoho kluka, kterého podezírá ze všech vražd, div nezmlátí do bezvědomí. A taky je tu pedofilní kuchař. Kemp snů, ne? Sen každého dítěte, takové místo. Ne, ty vole, já jsem sice v životě na žádném letním táboře naštěstí nebyl, ale tohle mi přijde strašně přehnané, proto si myslím, že to celé je komedie. Ale co jsem koukal, tak pokračování už se jako komedie prý berou. Tohle je hlavně romantické drama o strašně zamlklé a divné holce, co většinu času jenom čumí, jako kdyby právě umřela nebo z ní byl robot, k hororu to má hodně daleko, leda by to byl horor pro Disney Channel (a popravdě jsem jenom čekal, kdy se tam začne zpívat). Konec měl vyděsit, ale děj naprosto neuzavřel. Sice mě to bůhvíproč nenudilo, ale bát se u toho fakt nedá. Tím, jak to celé vypadalo, mi to připomnělo film Killer Workout, který byl taky strašně debilní, ale bavil jsem se nad tím, jak je špatný a dal jsem mu 3*. Sleepaway Camp hodnotím úplně stejně, ze stejných důvodů. 3* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Christopher Collet (Paul) mal pre záverečnú scénu vytvorenú latexovú napodobeninu svojej hlavy. Niekým bola ale ukradnutá. (molcan2)

Reklama

Reklama