Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

Amroth666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu sračka. Nebýt pár nahých holek, asi by se nedalo na co koukat. Teď trochu narážím na špatný výkon Soboty a také narážím na triviální děj. Když to nenatočí jeden sračker Zdeněk Troška, tak to natočí druhý sračker Vít Olmer. Jeho filmy se snad nedají brát vážně. Tady jsou všichni ještě větší blbci, než jsem doufal. Dvě náhodná shlédnutí v televizi se v tuto chvíli mění v poslední shlédnutí. Už ten film nechci vidět. ____ SRAČKA EXTRA UNION!!! ____ ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Promiň, já jsem ti asi šlápnul rukou pod nohu.“ Tato komedie se skutečně příliš nepovedla. Příběh je hloupý a postavy jsou zjednodušené, jak jen to jde. Hlavně je ale celý film ukrutně nudný a zdlouhavý, divák musí protrpět hodně scén, které příběh ani postavy nikam neposouvají. Celý film je ještě tak nějak divně přisprostlý, což mi vůbec nesedělo. Já jsem se jen sem tam zasmál nějaké té Sobotově hlášce. Další klady tohoto filmu už nevidím. ()

Reklama

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Je to trochu mongoloidní ale místy to u člověka vyloudí úsměv, třeba když Ivan Mládek vysvětluje delegaci gynekologů jak to chodí v pivovaru a nebo Pinďour mluví s Vitouškem, jinak to stojí za bačkoru, viz. Sloup jako ruský mafián, Kraus jako Bossův poskok Gold, souložící Přeučil a mnoho dalších ...bída s nouzí .. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Příliš snadný terč… Pokleslá komedie s bezzubou snahou být v ostře satirickém duchu navrch. Nedivím se, že tolik lidí hází kamenem, Olmer si o to říkal už tím prorockým názvem. Byť to není dvakrát svižná podívaná, tak bych primární problém neviděl přímo v něm a snad ani v hercích (obsazení má i dobré hráče, kteří jsou však na okraji a primární roli vyzobávají režisérovi toporní oblíbenci). Nejhorší je scénář a jeho vyžívání ve vulgárních vtipech a primitivních dvojsmyslech. Pobaví jeden z dvaceti, přičemž po jistých jdou na diváka mrákoty (pověstná „výměna“ mezi Přeučilem a Kostohryzovou fakt vede). Skoro až úsměvná je rozbujelá kritika poměrů a pokusy rýpat dokonce i do konkrétních politických stran (!), což vyzní v jednom sledu s obskurním product placementem na Becherovku obzvlášť šíleně. Když se na film podíváte právě dobovou podmíněností, tak se budete bavit aspoň tou obskurností devadesátých let v českém filmu, právě díky tomu podle mě bude za několik let Nahota na prodej kultovní guilty pleasure. Tak „vysoké“ cíle tahle nevyvedená taškařice asi mít nebude, přesto jako připomenutí stojí snad i za vidění. Otrlým bych doporučil… P. S. – Simona Chytrová je zoufalá herečka, ale tohle je jediný film, kde jí to doopravdy sluší. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mám-li film hodnotit z hlediska dalšího vývoje české kinematografie, tak to byla ještě dost povedená taškařice, pokažená tím, že Vitoušek se choval nejdřív jako blbec, pak najednou prozřel, aby se ukázalo, že skutečně tím hlupákem je. Když byl film poprvé anotován před svojí premiérou, tak jsem si říkal, že ten Sobota hraje takového antihrdinu, jakým jsem byl v tehdejší pohnuté době já - prostě v kapitalismu neupotřebitelný, chybující a zásadně nechápající, jak to ve světě "byznysu" chodí. Bohužel, sice to je trošku s nadsázkou, ale mnohdy to tak během toho čtvrtstoletí u nás chodilo a chodí, podnikatelské mafie jsme se nezbavili a Vitouškové to vždycky zorají a ještě se ostatním zdá, že mají v hlavě polámané kolečko. Nakonec z toho bylo něco jiného, než jsem čekal, ale výkony herců byly dobré, škoda, že to celkově bylo nesourodé a trapné bylo použití navrátilce z emigrace Kohouta. Ve chvíli, kdy se začaly majetnické dohady, byl jsem vedle, neboť co se týká obchodnických machinací, jsem s odpuštěním taky ....... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)

Reklama

Reklama