Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není snadné shrnout tak obsáhlý seriál, který zpočátku sledoval prakticky každý, ale málokdo se s ním dostal až do konce. Na svou dobu to bylo velice dobré multižánrové drama, které přineslo jednu z nejvýraznějších televizních hrdinek 90. let. Jane Seymour byla skutečně dobrou volbou. V průběhu let jsem měla možnost shlédnout celý seriál třikrát čtyřikrát, ale nikdy se mi nepodařilo stát se skalním fandou. Nicméně i tak vím poměrně dost o jeho zákulisí a všem, co se k podobně velkém seriálu váže. Mám své oblíbence (především Dorothy), oblíbené zápletky (když je v akci celé městečko) i období (cestování do Bostonu, například), ale nikdy mě nepřestanou fascinovat dvě věci: přeobsazení Colleen a fakt, že mnoho diváků rezignovalo spolu se svatbou na konci 3. série. Pravda, byl to velký zlom, ale shippers Mike a Sullyho si logicky cení nejvíce období právě po tomto zlomu ;) Celkově tedy vidím všechny série jako velice vyrovnané (vždycky se najdou díly výborné i obyčejné epizody), vyzdvihuji komediální díly, uvědomuji si přesahy, které nekorespondují s dobou 60. a 70. let 19. století, kdy se seriál odehrává, a doporučuji všem shlédnou i něco z druhé poloviny seriálu. Budete příjemně překvapeni a to i v případě, když zvolíte originální znění. Pak třeba i oceníte obsazení různých žánrových celebrit, včetně manželů June a Johnnyho Cashe. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To bylo kdysi dávno, když jsem byl dítě školou těžce povinné, vraceje se v páteční den těšil jsem se na víkend i na páteční večer, kdy v postarším modelu TV běžela hrdinně Doktorka Quinnová a její osudy. Tehdy, kdy mi ještě na hlavě bujelo vrabčí hnízdo a já se nesnažil zkrotit ho, tehdy se mi seriál líbil. Dnes sice ještě plešku nemám, ale nad dávnověkým sentimentem už se jen usmívám a z nostalgie dávám 3 stars. Vidím v tom už i další věci, které jsem jako hloupé děcko neviděl...třeba ten citový přehršel, třeba tu vtíravou dojemnost, ale to není přímo výtka, pokud v tom člověk najde smysl a alespoň lehce ho to přinutí jednat jako Dr. Quinn, pak je to v pořádku. Méně osobní dokonalosti = více hloubky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okato zidealizovaný pohľad na kolonizáciu Nového sveta. Romantický nezmysel z obdobia osídľovania severnej Ameriky. Keby som nepoznal "Doktorku Quinnovú", tak si veru ani nedokážem predstaviť pohľadné, čisté mestečko uprostred prérie, kde si spokojne nažíva komunita osadníkov. Vládne tam vzájomné porozumenie, demokracia, všetci dodržujú pravidlá a keď sa náhodou niečo zomelie, tak to vždy dokáže vyriešiť sebavedomá doktorka Quinnová. Slobodná matka, ktorá žije s akýmsi poloindiánom. Tak toto by určite na Divokom Západe nebolo možné. No ako poobedňajší, televízny seriál je to celkom v pohode. ** ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Kedysi (na základnej) som tento "skvost westernov" považoval skvelú výplň nedeľného večera. No dnes, s odstupom času a konečne triezvy :-) v tom vidí iba slaboduchý pokus o telenovelu divokého západu. Plus, to že je tento seriál zaradený (k 16.10.2011) na 290.miesto v poradí obľúbenosti seriálov, začína ešte viac poukazovať na to, že - so stúpajúcim počtom užívateľov (ktorí si ako inak, vytvárajú multi-účty, "honia" body - a to nie len pred nejakou očakávanou ČSFD premierou) - úroveň tejto stránky KLESÁ stále viac a viac. FUJ. Nasrať. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě je jedno, kde a kdy se děj seriálu odehrává, vše je jen dokonalá potěmkinovská vesnice a věšák na morální poselství. Pod rouškou pokroku v podobě doktorky na divokém západě se ve skutečnosti skrývá silný konzervativizmus a tradiční hodnoty, to vše v historicky uhlazeném balení. Někdy tahle líbivost a mírumilovnost dokáže napáchat větší škody, než mnohem "drsnější" záležitosti, ale tady je to ještě relativně celkem neškodné. Přes silný osobní odpor nechávám tenhle seriál žít, protože vím, že svou cílovou skupinu si najde, a že jsou daleko větší hrůzy. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Joe Lando, představitel Sullyho, přiznal, že během natáčení se do Jane Seymour, která ztvárnila doktorku Quinnovou, zamiloval. Ona ale jeho city neopětovala, a tak jejich vztah zůstal jen na obrazovkách. (Zephyr01)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)
  • Některé lékařské zákroky prezentované v seriálu značně předběhly svou dobu. Například transplantace obličeje, provedená ve třetí řadě, byla ve skutečnosti úspěšně provedena až v roce 2005. (Hermi14)

Reklama

Reklama