Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

ariari 

všechny recenze uživatele

tomuto seriálu pomáhala armáda anjelov. Krásny zámer a kamera vyobrazenia doby., scenárista a mnohí v tíme asi boli dobre inšpirovaní. seriál, aj keď mnohočasťový, má skutočný liečivý účinok,nakoľko je v popredí potenciál ľudskej osobnosti, nie historické fakty. To sa musí uvoľnene sledovať aspoň 5-6 častí a je jedno ktorých, Ľudia, akoby ste sa báli priznať, že si zaslúži plný počet? ()

Alister 

všechny recenze uživatele

*** si zaslouží především za věrohodné dobové kostýmy, stavení, kulisy, masky (indiáni, Sallyho paruka xD) a také za nádhernou přírodu amerického sředo-západu. Tímto je seriál pastvou pro oči. S obsahem je to horší. seriál postupně vadne jelikož je neustále o tom samém. Mikejla Quinnová je Matkou Terezou americké západu, je ochotna a hlavně schopna zastat se každého politicky, morálně, zdravotně atd...seriál je hlavně o soužití mezi lidmy...a tak spolu se Sallym(bizardní postava ztvárněná Joe Landem) věčně všechny poučujou, slouží jako prostředníci, obětovávají sami sebe pro druhé, každému dávají xkrát šanci---zkrátka jejich charaktery jsou ryzí pokladnicí všech cností, které člověk od přírody nemá:)----když se toto opakuje po několik serií začíná to být o hovně:) ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Doktorka Quinnová je pro mě taková vzpomínka na to, když jsem byla o krapet mladší, dívali jsme se na to společně celá rodina a občas se díváme ještě dneska. Hrozně se mi líbí doba, do které je seriál situován. Zajímavé westernové prostředí, hezká příroda, význačné charaktery postav, na které se těžko zapomíná, občasná komika. Přesto všechno mám pár výtek. Doba je ztvárněna dobře, i blbec pochopí, ve které době se děj odehrává, ale něco tady přece jenom chybí. Když se dívám, mám totiž pocit, že filmaři sem přitáhli všechny ty kulisy, že musely být domečky postavěny uměle kvůli seriálu. To asi není dobré. Chápu, že tvůrci mohly stavět na reálných základech, vybraly jedno z "amerických divokozápadních městeček duchů" k filmování, ale asi jde o subjektivní pocit. Dále mám připomínku k občasné naivitě a obrovským nesmyslům. Např. Hank vlastním řekněme, bordel, přesto tam ale nikdo z postav nechodí. Trochu blbost, ne? Nevadí, stejně se mi tento seriál dostal docela hluboko pod kůži... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

V čase, keď bežal tento seriál v telke bolo na výber toto na STV1 alebo nejaká nezáživná vec na STV2. Samozrejme boli tu nemecké stanice na ASTRA(e) no tomu človek veľa nerozumel. Slovensko kulalo ako Jane Seymourvá, ženská priekopníčka v lekárstve, lieči indiánov, či belochov niekde v zapadnutom mestečku v Colorade. Samozrejme tu bol lámač ženských sŕdc Sully so svojim čoklom a pár harantov čo zdedila, no tí boli viac menej do počtu. Avšak pre tieto končiny sveta ostane Jane Seymourová navždy Doktorka Quinnová. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vlastně docela legrační. Jako dítě jsem se na tenhle seriál moc ráda koukala, aniž bych vlastně chápala, o čem to je. Nedávno jsem měla tu čest vidět první epizodu a pak pár dalších. To mi teprve došlo, že jde vlastně o červenou knihovnu! Každopádně k žehlení, když to zrovna běží v televizi... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Keď chcel Joe Lando (Sully) opustiť seriál, lebo sa mu prestalo páčiť, kam smeruje charakter jeho postavy, diváčky rozpútali kampaň za jeho návrat s názvom "Save our Sully". (Raccoon.city)
  • Seriál se odehrává v době od roku 1867 do roku 1873. (peeteno78)
  • Alley Mills (Marjorie) je žena Orsona Beana (Loren). (Zephyr01)

Reklama

Reklama