Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si zavzpomínal na seriál, který jsem jako dítě s oblibou sledoval. z pohledu o 15 let staršího člověka uznávám že je to idealistická pohádka, účelově vymodelovaná tak, aby mohla být moralizujícím nástrojem pro americkou společnost. zabývá se spoustou závažných problémů koloniální doby, ale svým způsobem jsou to problémy, které rezonovaly ještě v nedávné minulosti (rovnoprávnost žen a černochů ve společnosti, otázky nad dědictvím původního obyvatelstva Ameriky a nad způsobem, jak se k ní osadníci zachovali). v 90. letech bylo takovýchto seriálů jako hub po dešti a já se ptám - je dneska ještě vůbec něco takového? ano, tady většinou všechny zápletky vyzní hloupě a pateticky a v reálu by to asi takto nevypadalo. ale přesto - kde jsou dnes nějaké morální vzory ve společnosti? je jich stále méně a méně. ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nemuzu za to, tenhle serial me naprosto dostal =) jsou herci, kteri maji skatulku : To je ten a ten z Doktorky Quinnove, a tim zustanou navzdy =) Mam slabost pro Briana, i kdyz byl obcas na prestlamu a Matt byl proste kus =D A Hank s Horacem byli naprosto bozi, takze mi serial doktorky - ochranitelky mi nepripadl az tak tuctovej=D ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí a možná ideální seriál pro dnešní dobu? Žena, která se ve všem vyrovná mužům a rasová rovnost pro všechny. Teď si dělám trochu srandu, ale je vidět, že mně ta naše korektní společnost leze taky na mozek. :-) Zpátky k seriálu, jako mladého mě to bavilo. Povedlo se obsazení, všechny postavy mi byly sympatické a vcelku si na ně vzpomínám dodnes. Jednotlivé epizody měly poutavé příběhy a dokázaly mě vždy napnout. Pamatuji si, že seriál chodil každý pátek večer a já se na něj vždycky těšil... alespoň prvních několik sérií, pak to šlo bohužel trochu dolů a dnes už ani nevím, zda jsem to viděl do konce. Přesto doktorce Quinnové rád pošlu slušné tři hvězdy. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Doktorka Quinnová i Sully měli v tomhle seriálu tak silně vyvinutý morální základ a smysl pro čest a spravedlnost, že by i Mirek Dušín a jeho Rychlé Šípy bledli závistí :-) Byl celkem zázrak už jen to, že se vůbec dva takový lidé zvládli potkat, protože byli zaručeně jediní s těmito vlastnostmi v té drsné době. Místy dost naivní, později nekonečné, přesto průměrné.... ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Jeden čas jsem to neskutečně žral...první série byla dobrá, ale pak to šlo z kopce epizod přibývalo a nápadů ubývalo.Samá láska a nudný keci o toleranci.Toho kluka Brájena bych fackoval od rána do večera, aby to nebyl takovej slaďoušek a suchopárek.Jediná normální postava byl Hank, který od třetí řady je už taky laskavější a srdečnějní.Hrozně přessládlej seriál. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)
  • Alley Mills (Marjorie) je žena Orsona Beana (Loren). (Zephyr01)
  • Postava slečny Olive (Gail Strickland) na přelomu první a druhé série seriálu bez vysvětlení zmizela. (kozel89)

Reklama

Reklama