Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého mládí. Popravdě si již moc nepamatuji děj, ale co si pamatuji je to, jak jsem vždycky držel Kevinovi palce ve všem, co dělal a nepropásl jsem ani jeden díl. Když jsem jej tady náhodou objevil, ozvala se velká nostalgie a já přemýšlím, čím byl ten seriál tak výjimečný. Byl z obyčejného života, měl zdánlivě jednoduchý děj o dospívání, plynul krásně pomalým tempem, výborně sedící dabing a hudbu. Asi bych se na něj s chutí podíval znovu... ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o dospívání. Jak často jsem se v Kevinovi viděl :-)! Viděl jsem všechny díly 2 x a většinu jich mám na kazetě. Hodně seriálu pomohl skvělý český dabing (hlavně Donutil je nezapomenutelný). A taky je dobrá hláška otce rodiny ... "A musím platit daně" a " Neříkej levná a 30 Dolarů v jedné větě" atd. Prostě skvělá zábava, kterou si rád často pouštím a hlavně neomrzí ... ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství. Když jsem v podvečer přepnul televizi a viděl, že zrovna hraje Kevin Arnold se svými patáliemi, rád jsem se díval. Velký kus nostalgie. Závěr mi ale utekl, takže jak to s Kevinem a Winnie dopadlo, jsem se dozvěděl až po letech. Dost možná inspirace pro jeden nejmenovaný pozdější sitkom. (49.) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Ze života a stále aktuální.... Podle mého názoru jsou problémy dospívajících stále stejné, ať už se odehrávají v jakékoli době a na jakémkoli místě světa. Hlavní hrdina Fred Savage to hraje fakt báječně, a je podporován skvělými glosami jeho staršího "já" (dabing pana Donutila je mistrovský). Mojí oblíbenou postavou je tatínek se svými neodolatelnými grimasami....Takže celkově: Vtipné, chytré a plné životních mouder. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost, jako malý jsem tento seriál sledoval pravidelně, byl to můj "denní emoční chléb". Lásky a strasti Kevina Arnolda a Winnie Cooperové pro mne tehdy byly - v nadsázce myšleno - velkými milníky. Po značném odstupu jsem si seriál dal znovu a mohu říci, že mě vůbec nezklamal. Ano, některé herecké výkony jsou slabé (nebo mají kolísavý průběh), i přesto mohu seriál jen doporučit, jedná se totiž převážně o vtipnou a místy hořkou ukázku života šedesátých a sedmdesátých let v USA, která nám sic nejsou nejbližší, ale určitě si v něm můžeme najít své paralely. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Jack Arnold se narodil 6.11.1927. Zemřel v roce 1975. (Kulmon)
  • Seriál byl natočen převážně v Culver City v USA. Na krásných předměstích Culver City a Burbank. Vnitřní záběry byly pořízeny ve „Fox Studios“, také v Culver City. (Trajektt)
  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno