Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slunce pálí, řeka se třpytí a po proudu se vydává za prázdninovým dobrodružstvím vodácký oddíl. Pod vedením zapáleného vedoucího Toma sjíždí řeku na dvou pramicích a kajaku. Poklidnou cestu naruší skupina cikánů, která lodě bombarduje z mostu igelitovými pytlíky naplněnými vodou. Ještě téhož dne se vodáci s cikány setkají znovu. Obě party se sice i přes napjatou atmosféru pokusí o smír, ale ten nemá dlouhého trvání. Situace se ještě zhorší, když jedna z dívek ztratí oddílové peníze. Vodáci přesto chtějí pokračovat v cestě. Tom proto vyhlásí stav ztroskotání, kdy všichni dají dohromady zbylé peníze i zásoby. Když se vzápětí část peněz ztratí, padne podezření na cikány, s nimiž se vodáci opět potkali. Velmi brzy se však ukáže, že zlodějem je někdo z oddílu. Propukají spory, nedůvěra přerůstá v otevřené nepřátelství a napětí houstne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Jeden z dalších naprosto skvělých dětských filmů. 🚣🏻 Oblíbila jsem si ho. Příběh o partě vodáků, které má na starosti jeden dospělák (tohle je teda pěkně přitažený za vlasy, protože aby takový spratky zvládl jeden vedoucí, to opravdu zírám ❤️‍🔥) a společně žijí pravý vodácký život. Asi bych tento film nedoporučila dnešním zaujatým lidem, protože se docela naráželo na Romy a obecně se o nich mluvilo tak, jako vždycky. Určitě jeden z povedených dobrodružných filmů, který mě bavil a zaujal mě hned. 🤩 Miluju staré dětské filmy, takže jsem si strávený čas s ním užila. Možná za to může i scénář, protože všichni zněli strašně inteligentně. 👀 Snímek dokázal nastolit vodáckou atmosféru jak trampskýma odrhovačkama, tak i chutí léta a party, která je složená ne jen ze tří lidí. Herecké výkony mě pohladily na duši. Dětští herci i neherci byli přirození, dokázali se skvěle prát a omg ten Sagvan? 🙈 Všechno to završil Vladimír Kratina ve svých duhových plavkách, ale pro jeho drsňáckou postavu bych si ho klidně jako vedoucího vodácké party dokázala představit i v reálu, protože mu role náramně slušela. Tento film se Vítu Olmerovi povedl, sama se na něj kouknu ještě několikrát, protože pohladí po duši. Rozhodně doporučuju. 🙌🏻 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to být špatné prázdninové drama, ve kterém by kontrastovala letní vodácká pohoda a slunce třpytící se na hladině řeky s houstnoucí atmosférou party, kterou pomalu rozkládá fakt, že někdo mezi nimi je zloděj. Nemuselo, kdyby nebylo toho poněkud zbytečného a křečovitého multkulturního obohacení, které to celé tak nějak poslalo do kytek. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Gay model Zounar. Blanarovičová a Tofi jako toulaví cigoši. Filip Renč střídající na vodáka poměrně bohatý šatník včetně trika Adidas. Kateřina Brožová s neoholeným podpažím. Současný šéf Divadla Kalich Kocourek, který nám ve filmu ukazuje, jak si vydělat prachy a pobavit se. Moderátorka Kotle Jílková, která prostě nemohla být herečka. A samozřejmě Osvald a Suchánek. Zní to slibně, ale ani takové obsazení nezachránilo mizerný film s tématem rasových předsudků. Ani česká verze Deliverance, ani Nahota na prodej. Strašně suchej táhnoucí se film, se slabým scénářem a nepovedenou režií. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objevili mimo jiných mladý ucha jako Suchánek, Jílková, Brožová, kteří později byli nedílnou součástí televizní stanice Nova. V roli vůdce cigošů řádil Sagvan Tofi, vedoucího vodáckého oddílu si zahrál Vladimír Kratina. Kdo rád sjíždí vodu a prožil si někdy podobná dobrodružství, pro toho je tento snímek, který má docela spád a v žádném případě nenudí. Sympatický počin nyní stále upadajícího Víta Olmera. A výborná prázdninová táborácká hudba Zdeňka Johna. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ve filmu obviněj cikány, že ukradli prachy. Jak je vůbec mohlo napadnout obvinit z něčeho takovýho, tak poctivý a pracovitý lidi. Jinak těžká vzpomínačka na doby, kdy naše řeky ještě sjížděly pravý vodáci a netvořila se na nich kolona jak na dálnici. Za ty trampské odrhovačky a chuť léta hvězda navíc. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Karlových Varoch, pri obci Kyselka a na železničnej stanici Teplička pri Karlových Varoch. (dyfur)

Reklama

Reklama