Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slunce pálí, řeka se třpytí a po proudu se vydává za prázdninovým dobrodružstvím vodácký oddíl. Pod vedením zapáleného vedoucího Toma sjíždí řeku na dvou pramicích a kajaku. Poklidnou cestu naruší skupina cikánů, která lodě bombarduje z mostu igelitovými pytlíky naplněnými vodou. Ještě téhož dne se vodáci s cikány setkají znovu. Obě party se sice i přes napjatou atmosféru pokusí o smír, ale ten nemá dlouhého trvání. Situace se ještě zhorší, když jedna z dívek ztratí oddílové peníze. Vodáci přesto chtějí pokračovat v cestě. Tom proto vyhlásí stav ztroskotání, kdy všichni dají dohromady zbylé peníze i zásoby. Když se vzápětí část peněz ztratí, padne podezření na cikány, s nimiž se vodáci opět potkali. Velmi brzy se však ukáže, že zlodějem je někdo z oddílu. Propukají spory, nedůvěra přerůstá v otevřené nepřátelství a napětí houstne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to být špatné prázdninové drama, ve kterém by kontrastovala letní vodácká pohoda a slunce třpytící se na hladině řeky s houstnoucí atmosférou party, kterou pomalu rozkládá fakt, že někdo mezi nimi je zloděj. Nemuselo, kdyby nebylo toho poněkud zbytečného a křečovitého multkulturního obohacení, které to celé tak nějak poslalo do kytek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A já si už tenkrát myslel, že Sagvan je Ital... Gouryella má pravdu, film dnešního diváka (pokud vůbec na to bude koukat) zaujme jen dětskými herci, z nichž je dnes jiná liga. Jeden dostal řád od prezidenta, další točí trapné pořady s Buchtou, ostatní se tak všelijak motají po nekonečných seriálech. Kačenka dnes miluje jen bohaté muže a Míša dává slovo účastníkům diskusních pořadů... Ačkoliv je to celé mírně naivní, pro ty co jezdili a jezdí na vodu z těch záběrů Ohře dýchne vůně řeky. Snad je to tou její tehdejší divokostí i opuštěným okolím se starými zřícenými mosty a rozbitými jezy bez chatových koloní... Je to letní film, plný slunce a záběrů na vodu. Dnešní divák asi plně nepochopí co to bylo jezdit bez konví jen s loďáky, lodě tahat sebou vlakem, spát v plátěných áčkách s hliníkovými tyčemi v dekáči a v baterkách mít ultratěžké monočlánky ,,buřty''. Nebylo vyjímkou když někdo sjížděl řeku na pramici... Dnes je doba softshellu, samorozbalovacích stanů, nepotopitelných kánoí i obrovských raftů, doba vodotěsných LED svítilen a vodáckých společností, které mají celý tok řeky pokrytý základnami a které vám loď přivezou i odvezou, případně dofouknou na checkpointu cestou. Ale je to i doba, kdy nemůžete večer zastavit a utábořit se kde se vám líbí, protože je tam chráněná oblast nebo přímo cedule některého ze soukromého majitele pozemku. A tak jste nuceni zakotvit a spát tam, kde by jste dříve nekotvili. Uložíte se v některém z kempů narvaných k prasknutí, kde si dobijete mobil, osprchujete teplou vodou, kde řve hudba, do noci jedou fast foody a kde vám hrozí, že ráno najdete svůj stan poblitý některým z mnoha desítek opilých vodáků... Neříkám, že vše je špatně a krásně to ve filmu vyjádřil Kratina ,,víš někdy to je těžké''... Ale při sledování tohohle dětského filmu se mi tak nějak po těch dávných časech, kdy chatrnou výbavu nahrazovalo nadšení a radost z dobrodružství (už jen proto, že jináč to zkrátka nešlo) - zastesklo. Snad to bylo i tou foukací harmonikou a Rosou na kolejích od Wabiho. Pokud bych měl srovnávat atmosféru tohoto filmu a Proč bychom se netopili, tak tenhle právem v mém hodnocení o hvězdu vede. Tři pádla. * * * ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Klasický normalizačný výtvor plný omletých klišé. Parta vodákov splavuje rieku, dostanú sa do krížku s tlupou cigánov. Časom sa im stratia prachy a podozrenie pochopiteľné padá na našich milovaných spoluobčanov. Nakoniec sa ale podľa žánrových pravidiel samozrejme ukáže, že páchateľ je niekto iný. Film dnešného diváka zaujme snad len plejádou dnešných "celebrít" ako: Brožová, Jílková, Renč, Suchánek, Zounar, Tofi či Blanarovičová. Ale to je asi jediné čím stojí za pozornosť. Filmu totiž chýba patričné tempo, vďaka ktorému by film išiel dopredu. A niektoré postavy sú nesympatické až hanba, napríklad zabrzdená blbka, ktorá sa zabuchne do vodcu cigánov (Tofi). ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ne každý film pro děti a mladé se u nás povedl a tenhle řadím do škatulky těch méně dobrých. Víc než čímkoliv jiným je to ale zajímavá přehlídka odrůstajících dětských hvězd a začínajících studentů herectví, kteří už by se dneska před kamerou sešli jen těžko. Nebo si umíte představit, že by dneska třeba Michaela Jílková a Sagvan Tofi hráli spolu ve filmu?:-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Na to, že mládež vděčně brala sebemenší záminku k vyklopení z kánoí, bylo ve filmu hodně málo svlíkaček. Navíc jsem až do konce nepoznal, která z těch holek byla Brožová. A to přitom moc možností nebylo, když abstrahuju od kluků, zbyli podezřelí asi tři, z toho navíc tu krátkovlasou vyvinutou bytost šlo poměrně jednoznačně vyloučit. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Karlových Varoch, pri obci Kyselka a na železničnej stanici Teplička pri Karlových Varoch. (dyfur)

Reklama

Reklama