Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (109)

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Celkem srajda, některé epizody jsem musel přeskákat, což by se asi stát nemělo. První epizoda je celkem fajn, i když nebyl úplně využitý potenciál začínající zombie apokalypsy spolu s rychlými, dravými zombíky. I tak fajn. Epizoda ze školy, třetí epizoda, je úplně mimo mísu, a od té chvíle jsem o seriálu začal uvažovat jako o blbosti. Epizoda z motorestu je v pohodě a tak nějak logicky vyústí. Dobrý. Nu, uvidím, jestli tomu dám ještě šanci. EDIT: Nedal. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda že Black summer nepriniesol trochu ucelenejší príbeh, pretože niektoré epizódy boli ozaj pomerne vydarené, najmä Drive a Diner. Tvorcovia pracovali jednak z klaustrofobickýmím prostredím, jednak s otvoreným svetom a zombie apokalypsu sa im podarilo zobraziť pomerne dobre, ale ku žiadnej z postáv som si nedokázal vytvoriť lepší vzťah či sympatie a tak bol príbeh miernym sklamaním. Stále sa však jedná o jeden z lepších seriálov v ktorom sa objavili Zet. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa je jako jedna z možností konce světa velmi oblíbená a obzvlášť filmová a seriálová tvorba poslední doby ji rozhodně neopomíjí. K Temnému létu jsem tak přistupoval jako k další snad i bohapusté zábavě a ačkoliv té se mi dostalo v míře vrchovaté, s velkým překvapením jsem zjistil, že nekoukám jen na nějaký klon Walking Dead, ale co do způsobu vyprávění opravdu originální záležitost. Děj skáče z jedné postavy na druhou, absolutně netušíte, kdo v příštích minutách zemře či přežije a tenhle pocit chaosu vlastně výborně podtrhuje apokalyptickou (či řekněme těsně preapokalyptickou) atmosféru. Obě série si pak svou lajnu drží obstojně. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům žánru, který kupodivu se svým "mateřským" seriálem Z Nation nemá prakticky nic společného. Což já osobně olituji, neb mě těch pět sérií punkových ultrazběsilostí nadmíru bavilo, ale pro většinu lidí bude Black Summer rozhodně stravitelnější. Zombies jako nesmrtelný zdroj hrůzy pro pár postav, které se dají random dohromady, a nikdy u nich není jisté zda se všechny dožíjí konce dílu. Žádná telenovela jako u Walking Dead, není divu že seriál vychválil i Stephen King. Překvapující je ovšem velmi proměnlivá délka dílu - počáteční díly mají klasickou třičtvrtěhodinu, ale některé z pozdějších třeba jen polovinu. Ne že by to jakkoli vadilo, potenciál k bingování je beztak velký, a i ty samotné díly jsou ostatně epizodicky členěné. Jen je to zajímavý trend na streamovacích platformách, který nejspíš uvidíme v budoucnu čím dál častěji. /// Druhá série - wow! Výrazná změna stylu a hlavně masivní nárůst ambicí autorského týmu, kdy se snaží dosáhnout snad až ke svatému grálu vážných apokalyptických filmů, McCarthyovské Cestě. A nemůžu říct že by to byla snaha úplně marná, je to drsná podívaná, a díky nelineárnímu vyprávění i docela zajímavé příběhové puzzle. Už jen z úvodní akční sedmiminutové scény bez střihu se Snyder se svou Armádou mrtvých musel rozbrečet někde v koutě.  8/10 ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tvůrci věděli jak natočit levně ale zajímavě a nikdy na úkor kvalitních běhacích zombie. Postavy jsou různorodý a kupodivu se některý chovaj logicky. V podstatě jediná věc co mi vadila byly ty neustálý názvy kapitol a taky to že uprostřed to trochu ztrácí tempo. A taky to že namlsali na hordu kterou nakonec neukázali, snad v druhý sérii. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Keď Williama a ostatných v aute naháňa čierny Dodge RAM, tak v záberoch z vnútra auta je vidieť, že auto za nimi má zapnuté svetlá, ale v záberoch z vonku nemá. (TheDomoD)
  • Natáčelo se v Beisekeru (Alberta, Kanada). (BMW12)
  • Při jedné scéně ve škole řekne Rose (Jaime King) dvakrát po sobě „bylo to dítě“. V záběru ale vydíme, že nepohybuje rty. (Duoscop)

Reklama

Reklama