Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

HAL 

všechny recenze uživatele

Několik známých animátorských studií vytvořilo ve spolupráci s bratry Wachowskými 9 animovaných příběhů odehrávajících se ve světě Matrixu. Některé vysvětlují příběh před prvním filmem (The Second Renaissance - Part I a II), jiné uvozují děj dalších filmů (Final Flight of the Osiris, Kid's Story),a některé ukazují příběhy obyčejných lidí v Matrixu (World Record, Beyond, Detective Story) a osvobozených lidí snažících se matrix zničit (Program, Matriculated). Tato volná série svou kvalitou jednoznačně překonává všechna hraná pokračování původního filmu a zároveň funguje jako jakási "encyklopedie" stylů animace, protože každý díl je tvořen jiným studiem a tedy i naprosto odlišným způsobem (je tu například noirová detektivka, klasické anime nebo CGI které se svým technickým zpracováním blíží fotorealismu) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak, a najlepší Matrix je tu. Priehrštie jednoduchých príbehov, ktoré dáva viac odpovedí (ale aj otázok) ako pôvodný film. Niektoré sú určené len absolútne prekrveným mozgom, lebo pochopiť všetky tie keci a svetoch okolo (a v) nás je dosť ťažká úloha. Rozhodne som nepochopil všetko čo mi Animatrix ponúkal, ale je tam pár častí, pri ktorých som sa triasol nadšením. Skrátka je to niečo, kde si vybere každý... ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

většina dílek je bezchybná, pár epizod mi úplně stoprocentně nesedlo, ale i přesto jde o impozantní sérii příběhů volně navazující na myšlenku filmu (filmů)... jako celek: super! 80% (jednotlivé epizody: LAST FLIGHT OF OSIRIS 100%, SECOND RENAISSANCE I &II oboje 100%, PROGRAM 70%, DETECTIVE STORY 90%, BEYOND 70%, MATRICULATED 60%, WORLD RECORD 50%, KID´S STORY 90%) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Japonské animé sa v súčastnosti pýši neuveriteľným zástupom fanúšikov - nielen v Európe, ale aj v Amerike. Vlastne keď si to tak vezmem stal sa s toho taký celosvetový fanklub. Animatrix spojil jedných z najoriginalnejších tvorcov súčasného animé - hlavne mladšiu generáciu a ponúkol im zanechať svoj zárez v mytológií Matrixu. Výsledok? Vizuálna pastva pre oči a myšlienková pastva pre rozum. Konzistentnosť všetkých dielov a ich komplexnosť je to - čo tvorí s tohto diela kaleidoskop dobrodružstiev , nálad a emócií, ktoré uchvacujú a v značnej miere nám pomáhajú si všetko čo vidíme a o čom rozmýšľame, užívať. Keď som hodnotil samostatné diely, boli medzi nimi také, ktoré ma úplne ohromili, alebo také, ktorým podľa môjho názoru niečo chýbalo. Bola to ale veľmi malá vec, či už som ju bol schopný pomenovať, alebo nie. Aj napriek tomu si ale všetky časti držali svoj štandard, ktorý bol v tomto prípade nadštandartný. Ako celok to musím posudzovať, ako jednu veľkú poctu filmovému fenoménu, a ako ukážku autorského novátorstva a rukopisu, ktorým sa režiséri vystatujú a vďaka čomu dali vzniknúť tomuto neprekonateľnému- vo svojom žánrovom zameraní, zatiaľ neprekonateľnému - filmovému počinu. Som nad mieru spokojný. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

k dokonalosti tohoto díla chybí opravdu málo. Díky drtivé většině příběhů nejlepší, nejhlubší a nejdepresivnější scifi všech dob. Od ted si Matrix vždycky budu pouštět jen s tímhle mezi 1. a druhým dílem, naladí to perfektně a doplní vše, co potřebujeme o světě v daleké a temné budoucnosti vědět. Blíže ke každému příběhu v jednotlivých profilech, nejoblíbenější pak jsou Druhá renesance part 1 a 2, Poslední let Osirise, Dětský příběh.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama