Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl této série se dočkal opravdu velkého zájmu a částečně i slušné divácké přízně a tak bylo samozřejmě potřeba „kout železo dokud je žhavé“, no a tak další díl na sebe nenechal pochopitelně dlouho čekat. Pětka začíná přesně tam, kde předchozí díl skončil a divák má šanci vidět opravdu úsměvný Michaelův únik a jeho následné roční „zakuklení“. Je až k nevíře, co všechno tenhle borec už přežil – jenže jak poznamenal již mnohokrát Dr. Loomis – ON už dávno není člověkem, je to ztělesnění ZLA. A to nám tento sériový vrah ukáže i tentokrát v celé své kráse. Nicméně je nám zde opět naservírováno přesně to, co každý od klasického slasheru čeká – spousta mrtvol, zajímavé mord scény, ucházející atmosféra a nekompromisní zabiják. Takže nač si vlastně stěžovat? Problém je v tom, že tahle série pomalu ale jistě začíná už tak trochu nudit. Jede se pořád v tom samém schématu, jeden díl často ignoruje ten druhý (nebo spíš jeho tvůrci kašlou na předchozí scénáře) a nové prvky nejsou tak zajímavé, jak by si jejich autoři přáli. Tedy alespoň to tvrdí většina lidí, co tento film viděla a já s nimi víceméně souhlasím. Asi nejvíc mi vadil osud Rachel, která byla na čtverce vůbec tím nejlepším, co nám tam bylo nabídnuto a tady se moc dlouho neohřála. Tady si musíme vystačit s malou Jamie – což bylo nebylo zas až tak špatné, kdyby se děj soustředil hlavně na ní. Jenže zde dostává až moc prostoru jiná postava. A tou je rebelka Tina. Jasně byla s ní sranda, její přátelé byli dobře jeblí, ale až příliš humoru do této série prostě nepatří. Kupříkladu scéna ze stodoly byla vůbec jednou z nejlepších, jaké jsem tady viděl – samozřejmě nesmím opomenout ani nervy drásající úprk Jamie před jejím strýcem šachtou ve starém domě. A právě kvůli těmto momentům je v mých očích pětka stále průměrnou záležitostí, kterou prostě odstřelit nehodlám. 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zavedení myšlenky nečeho mysteriózního se mi celkem líbilo,není to takový epic fail jak mnozí tvrdí.Jen škoda že je to scénáristicky úplně prázdné,bez špetky invence a bez atmosféry.Zabití Elli Cornell mě teda pěkně nasralo,když už to muselo bejt,tak aspoň trošku záživnějším způsobem.Jinak pořád slušná žánrovka a velice mě zaujala tá návaznost se 4 a jako oddaný fanoušek sériie sem asi tochu zaslepen láskou k Majkímu na tolik,že mi prostě stačí ta dokonalá hudba a další zajímavý příběh mého oblíbeného zabijáka.Klenot to není,ale shit taky né. 50% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oproti předešlému dílu se rozhodně zvýšil body count, Michael napáditě používá vše, co mu přijde pod ruku, což hodnotím kladně, no bohužel se tvůrci pokusili vystoupit ze zajetých kolejí a příběh nějak oživit, což bych taky bral jako žádoucí, jenže mi připadá, že se to moc nepovedlo. Teď je otázkou, na co případně nadávat víc, jestli na to samé pořád dokola, nebo na nepovedené vykročení ze stopy. Já jsem bohužel trochu zklamaný, protože tady se slasherové prvky povedly, takže pitomej a divně zakončenej příběh beru jako celkové mínus. 49% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Posledná polhodinka je fajn. Kým sa k nej dopracujú, je to také hodne divné a ukecané, a nie natoľko vážne ako predošlé časti. Tvorcovia si asi uvedomovali, že strach a atmosféru obsiahnutú v prvých dvoch dieloch vytvoriť nedokážu a pojali to miestami dokonca humorne(!) a odľahčene. Tá vec s malou Danielle Harris nefunguje ako by mala a v priebehu prvej hodiny je aj úmrtí nejak poskromne, nakoniec sa to teda pokúsia dohnať už spomínanou záverečnou tridsať minútovkou (no dobre, možno štyridsať) a hneď sa je na čo pozerať. No a potom príde záver a s ním jeden veľký krvavý otáznik. 65% Podľa mňa lepšie než predošlá časť. R.I.P. Dr. Loomis. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesné a bestiálně zprasené pokračování halloweenské ságy, které už svým začátkem naprosto zmrvilo relativně dobrý pocit, který ve mně zanechal závěr předchozího dílu. Když se na obrazovce opět objevila ta afektovaná a uječená malá nestvůra Jamie, říkal jsem si že to je snad jen zlý sen. Ale když tam posléze přibyla i odulá dvoubradá Rachel, hrůzná skutečnost mě udeřila v plné síle. Ovšem takové orgie trapnosti a debility, jaké se vzápětí rozpoutaly, jsem nečekal. Nechce se mi o tom ani psát, tak jsem znechucený. Proč mám popisovat do očí bijící trapnost a ještě vysvětlovat proč je trapná?? Škoda slov i energie. Nejpříšernější ze všeho byla samozřejmě nesnesitelná Danielle Harris - převažující vzpomínky/obrazy z filmu jsou záběry na její přehrávající, teatrálně uslzený xicht, a ona přitom ječí a ječí a ječí... Strašlivě rád bych to otravné stvoření naporcoval mačetou. A pak bych pokračoval od režiséra až po klapku. A udělal bych i chlápka, co nosil na plac pizzu. Zkrátka oddělal bych celý filmový štáb. I s jejich dětmi. A dětmi jejich dětí. A pak bych šel městem a likvidoval ještě i ty, kteří se jim podobají. Howgh. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Autobus, ze něhož vystoupí muž v okovaných botách, zastaví před obchodem, kde si v předchozím díle Jamie Lloyd (Danielle Harris) a Rachel Carruthers (Ellie Cornell) kupovaly kostým na Halloween. (HellFire)

Reklama

Reklama