Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

„MODLIL SOM SA, ABY ZHOREL V PEKLE, ALE V HĹBKE DUŠE SOM VEDEL, ŽE HO PEKLO NEPRIJME.“ Že je Michael survival expert všetci vieme a potvrdzuje to aj v úvode piateho filmu. Rozstrieľaný na rešeto a pre istotu vyhodený do povetria... všetko márne, lebo nejaký starý pobláznený dedko ho predsa rád vylieči. Kristepane. Viete, ako to na mňa celé pôsobilo? Že Michael už konečne chcel zgegnuť, lebo videl do akých sračiek sa jeho séria rúti a tak svoju záchranu od aktívneho dôchodcu prijal zo značnou nechuťou. A zas sa znudeným krokom vydal vraždiť, pretože inému remeslu sa holt nestihol vyučiť. Táto odporná fraška nemala nikdy vzniknúť. Všetko je tak neskutočne trápne, až to bolí. Postavy sú absolútne neznesiteľné, primitívne a afektovane zahraté. Z Loomisa je úchylný psychopat, polícia je ešte neschopnejšia ako predtým, tínedžeri ešte tupší, Jamie sa prevrieska celým filmom a Michael je len jalový panák so začínajúcou stareckou demenciou, ktorý nevzbudzuje ani len ten najmenší rešpekt, nieto ešte strach. A keď už nemôže byť horšie, na scénu prídu keltské runy, telepatia, komická dvojka policajtov a plačúci Myers. Ach bože, za čo?! Pravda, ani predchádzajúce sequely nestáli za veľa, ale oproti tomuto sú to veľdiela. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po trojce druhý nejslabší díl Halloweenu. Chtěl bych věřit, že se to od příštího dílu zlepší, ale vzhledem k tomu, že ani jeden z dosavadních pěti, co jsem viděl mě nijak řádně neoslovil...Nekvalita je dána především příšernými hereckými výkony. Příběh je sice tuctový a podobný všech ostatním vyvražďovacím hororům, nicméně kdyby se udělalo kvalitní obsazení, našel lepší režisér, tak se z toho dá vytřískat mnohem víc. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Piata cast Halloweenu sa dockala roku vzniku 1989. Reziser stvorky Dwight H. Little bol opat vymeneny /ach, ako tie caste vymeny reziserov skodia hororovym seriam : Friday 13th je krasny dokaz/ za Dominique Othenin-Girarda. Ten sa vsak chvalabohu rezii rozumel, a tak aspon ta strasidelna atmosfera tu je, Michael Myers tiez, akurat tie dristy okolo telepatie ma viac srali nez zaujali. Donald Pleasence na urovni. 70 % ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nastavování kaše pokračuje. Přímé pokračování na čtvrtý díl nenabízí v podstatě nic nového, tedy aspoň ne to, co by jej pozvedlo. Snaha udělat telepatické spojení mezi malou Jamie a Michaelem, s nímž měli autoři úmysl vnuknout mu mysteriózní podtext, se nepovedla. Naopak plní opačný efekt a celý snímek znehodnocuje. Daleko lépe bych si dokázal představit přímé brutální vyvražďování, které by sice nebylo nic zázračného, ale pořád by to ve výsledku dopadlo lépe. Atmosféra je nulová a aby toho nebylo málo, přichází vlna nelogičností, což je poslední střípek do už tak špatného dílu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě až tak nenadchnul, jelikož je poměrně nevyvážený. Scény napětí (nejlepší je asi honička v lese za doprovodu Carpenterovy hudby - s tou se ale jinak dost šetřilo) se střídají s nudou nebo až úsměvnými pasážemi - tím se ale atmosféra vytrácí. Nejvíce mne rozčilovalo, jak ta malá holka pořád nepříjemně ječela a řvala, tudíž jsem si přál, aby ji MM co nejdříve prohnal nůž hrdlem... Vidle jsou sice fajn nástroj, ale poněkud neoriginální (a také jsem si je bez problémů tipnul). Vraždy mohly být nápaditější a krvavější. MM je stejně jako Dr.Loomis samozřejmě nezničitelný, leč temná postava v ocvokovaných botách pro mne zůstala záhadou. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Šlo o poslední film ze série, který měl v úvodních titulcích vyobrazenou dýni, až do Halloweenu z roku 2018. (Takeshi666)
  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)
  • Autobus, ze něhož vystoupí muž v okovaných botách, zastaví před obchodem, kde si v předchozím díle Jamie Lloyd (Danielle Harris) a Rachel Carruthers (Ellie Cornell) kupovaly kostým na Halloween. (HellFire)

Reklama

Reklama