Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nedávno som H5 znovu videl po možno aj viac ako desiatich rokoch a na vlastné prekvapenie ma to celkom bavilo. Pravdou je, že to má asi najhoršiu atmosféru zo ságy (stromy sú zelené a ani sa to nejako nesnažia zakryť) a je to solídna kolekcia hrozných autorských rozhodnutí (ignorovanie konca štvorky, nová hrozná maska, nový Myersov dom, telepatia, zabitie Rachel v úvode a nová postava otravnej Tiny, ktorej zabijú najlepšiu kamarátku, ale ide ďalej na párty). Na druhej strane záverečná tretina, ktorá vrcholí v dome Myersovcov je fantastická a to najmä pre dynamiku medzi (chvalabohu vtedy už rozprávajúcou) Jamie a Michaelom, čo vrcholí v odmaskovaní. Dobre to rozvíja rozorvanosť postavy, ktorá je zároveň dieťaťom uväzneným v dospelom tele a zároveň čistým zlom. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jinde než první dva filmy, ale přišlo mi to lepší než čtyřka. Líbil se mi úvod, kdy se tam Michael jen tak zjevoval v pozadí, to mi přišlo fajn. Jinak ale scénář je bída a má hodně děr, z nichž ta největší je s tím dědou, který rok schovává Michaela doma, to mi přišlo úplně mimo. Jinak je to taková stravitelná jednohubka, napětí tam moc není, aspoň nějaké efektní zabíjení, ale jinak nic proti ničemu. Hudba je pořád fajn (to theme prostě funguje), ale není tam nic, co by si člověk zapamatoval nebo připomínal. Uječená ženská, němá holka telepaticky propojena s příbuzným, honička v seníku. Není to úplně hloupý film, dá se na něj koukat a co by jiná pětka dala za to, aby vypadala aspoň takhle. 60% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už se moc nepovedlo. Nemůžu si pomoct, ale tenhle díl mě zrovna kdovíjak nebavil. Ještě ten začátek který bezprostředně navazuje na čtyřku byl docela v pohodě, ale pak už to taková sláva nebyla. I když se tu pár kreativních vražd najde, tak druhá půlka filmu je děsně natahovaná nuda. Pleasance a jeho postava se chová jako totální psychopat a pokud mě v předchozím díle tou zdravou šíleností celkem bavil, tak tady už je vykreslenej jako přehnanej magor kterej už totálně zblbnul z honu na Michaela Myerse a už je dost otravnej. Navíc i atmosféra se poněkud vypařila a všechno to doslova zabil ten WTF konec na policejní stanici. Jakože nápad to není úplně špatnej, ale jak se v tom filmu začal objevovat ten muž v černém, tak to šlo všechno do hajzlu a ten konec to jenom potvrdil. Takže tak trochu zbytečný díl bez kterého bych se klidně obešel.35% ()

darm 

všechny recenze uživatele

Společně s šestkou nejslabší díl série, pokud tedy nepočítám trojku. Michael už je tu jen nesmrtelný stroj na zabíjení. Atmosféra nulová, napětí také žádné, jen samé vraždy, párkrát se sice leknete, ale je to slabé, moc slabé... Nějaký náznak příběhu by se našel, když je mezi Jamie a Michaelem telepatické pouto, ale je to docela nudné a divné. Opět je tu ovšem Donald Pleasence a kvůli němu se přikláním k 2*. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se mi líbil mnohem více než čtvrtý. Je tu více mrtvol a pár dobrýh okamžiků. Malá Jamie jako novej Michael. Mám namysli ten okamžik,kdy pobodá svoji macechu. Michael konečně dostane svůj znak na předloktí,který je poté hodně významný v šestém naprosto v špatném díle. Znak se objeví i v domě za doktorem Loomisem. Mrtvol je tu dost,Michael shodí na chvíli masku. Taky mě štve kdo byl ten tajemnej,kdo vysvobodil Michaela z toho vězení,ale asi bude patři k těm knězům co pronásledují v šestém díle. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)

Reklama

Reklama