Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z nejakého mne neznámeho dôvodu je vraždiaci idiot v bielej maske taký populárny, že ho musia kriesiť znova a znova, a hoci sa ho zbaviť pokúšal aj sám jeho tvorca a napriek tomu, že svoju vražednú silu už predal neteri a mohol by spokojne odpočívať v pekle, diváci ho stade neprestávajú ťahať von na nekonečnú misiu vraždenia nevinných mladistvých, ktorí nič nechápu... podobne ako ja. Piaty (alebo štvrtý, ako to kto vníma) HALLOWEEN je slasherová tuctovka, v ktorej zvedavosť vzbudzuje aspoň neistota ohľadom toho, či chce Michael svoju neter zabiť - asi hej, keďže nevyužila príležitosť prebrať jeho kšeft - a identita tajomného cudzinca, čo sa tam celý čas motá. Kým štvorka mala peknú atmosféru, ale mizernú akciu (ktorú sa snažili zakryť najvyšším počtom obetí v sérií, hoci divák lačný krvi si žiadnu z nich nevychutnal a mnohé ani nevidel!), tu je to naopak - akcia je príjemne brutálna, popritom sa však ukazuje, že hoci sme stále v Haddonfielde, Halloween sa iba o rok neskoršie odohráva v lete - stromy sú nádherne zelené a po celý čas svieti slnko, dobre že nie aj v noci - to asi aby zmiatli Myersa. Ku koncu ako obvykle v tomto žánri pribúda nudy - a adrenalín zdvihne iba záver v Michaelovom dome - predovšetkým majstrovská sekvencia v šachte na bielizeň. Inak sa tu naplno ukazuje, aká je malá Harrisová výborná herečka, nesúc bremeno skoro celého filmu a scenáristické výmysly ohľadne telekinetického prepojenia s Myersom, ktoré sa napokon vytratia a nezískajú žiadny zmysel. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po trojce druhý nejslabší díl Halloweenu. Chtěl bych věřit, že se to od příštího dílu zlepší, ale vzhledem k tomu, že ani jeden z dosavadních pěti, co jsem viděl mě nijak řádně neoslovil...Nekvalita je dána především příšernými hereckými výkony. Příběh je sice tuctový a podobný všech ostatním vyvražďovacím hororům, nicméně kdyby se udělalo kvalitní obsazení, našel lepší režisér, tak se z toho dá vytřískat mnohem víc. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

V rámci dosavadní série celkem slabý díl. Místo aby po vzoru 1., 2. a 4. Halloweenu budoval atmosféru, soustředí se na nadpřirozené vlastnosti hlavní hrdinky, která je od posledního setkání s Michaelem sice němá, ale na druhou stranu je s ním v telepatickém kontaktu(!) Prostě mi v souvislosti s Halloweenem vadí jakýkoliv nadpřirozený prvek, stejně tak dítě (i když celkem nadané) v hlavní roli. Donald Pleasence je ještě více bláznivý dědek než dříve, tomu se nic vytýkat nedá. Filmu podráží nohy i zdánlivé drobnosti... například pár nedomyšleností, nebo Michael pronásledující svojí oběť autem - v lese:D Ale nakonec, přes všechny předešlé zápory to není v celku tak špatný film - 4/10. (jo a P.S.; konec je narozdíl od - ještě proti mému očekávání celkem dobře vymyšlenému začátku - naprosto debilní) (historie série) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jinde než první dva filmy, ale přišlo mi to lepší než čtyřka. Líbil se mi úvod, kdy se tam Michael jen tak zjevoval v pozadí, to mi přišlo fajn. Jinak ale scénář je bída a má hodně děr, z nichž ta největší je s tím dědou, který rok schovává Michaela doma, to mi přišlo úplně mimo. Jinak je to taková stravitelná jednohubka, napětí tam moc není, aspoň nějaké efektní zabíjení, ale jinak nic proti ničemu. Hudba je pořád fajn (to theme prostě funguje), ale není tam nic, co by si člověk zapamatoval nebo připomínal. Uječená ženská, němá holka telepaticky propojena s příbuzným, honička v seníku. Není to úplně hloupý film, dá se na něj koukat a co by jiná pětka dala za to, aby vypadala aspoň takhle. 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama