Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší Halloween, který obsahoval postavu Michaela Myerse. Zezačátku měto bavilo, ale pak se ten děj celej nějak rozpadl a zůstala jen dlouhá nuda a spousta nelogičností a nejasností. SPOILER: Proč ten děda schovával Michaela ve svý stodole celej rok? Proč se nikdo nezajímal o to, že Rachel zmizela? A kdo byl ten záhadnej muž, co nakonec Michaela osvobodil z vězení? (Na to mi snad dá odpověď šestka). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V rámci dosavadní série celkem slabý díl. Místo aby po vzoru 1., 2. a 4. Halloweenu budoval atmosféru, soustředí se na nadpřirozené vlastnosti hlavní hrdinky, která je od posledního setkání s Michaelem sice němá, ale na druhou stranu je s ním v telepatickém kontaktu(!) Prostě mi v souvislosti s Halloweenem vadí jakýkoliv nadpřirozený prvek, stejně tak dítě (i když celkem nadané) v hlavní roli. Donald Pleasence je ještě více bláznivý dědek než dříve, tomu se nic vytýkat nedá. Filmu podráží nohy i zdánlivé drobnosti... například pár nedomyšleností, nebo Michael pronásledující svojí oběť autem - v lese:D Ale nakonec, přes všechny předešlé zápory to není v celku tak špatný film - 4/10. (jo a P.S.; konec je narozdíl od - ještě proti mému očekávání celkem dobře vymyšlenému začátku - naprosto debilní) (historie série) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 5“ není dobrým filmem, a to ani v rámci série. Je to prostě jen další díl do série, který už nemá čím vyniknout. V tomhle mi přijde nápaditější třetí díl, který se nejvíce vymyká. Michael Myers tu je pořád, ale v podstatě chybí jakékoli prohlubování mytologie, prostě se jen jede na to, že vrah vraždí a nikdo ho pořádně nedokáže zastavit, i když se o to všichni snaží. Nápaditost v zabíjení nějaká je, ale ani v tomhle případě to není nic skvělého. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pátý díl má strašně deb*lní režii, která povyšuje celý Halloweenský mystický koncept zas o úroveň výše a Michael Myers se zas o něco více blíží k Freddy Kruegerovi. Ale to není nic překvapivé, však už ve slabé čtverce nám autoři nastínili kudy se Halloween bude odebírat. .. Avšak způsob jak nám vše podávají je při nejmenším strašný od hudby, přes kameru a scénář až k režii. ..Je to děs, a né ten hororový "dobrý" děs, ale ten špatný děs. .... HODNOCENÍ: 24% (1*) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Kombinace slasheru a mystických/nadpřirozených věcí moc dobře nefungují (stačí se podívat na Friday the 13th 7) a tohle je zářný příklad. Telekinetické spojení Jamie s jejím vypečeným strejdou Michaelem na mě působilo hrozně blbě a vlastně ani moc nechápu, proč to tam dávali, protože děj by mohl dost dobře fungovat i bez toho. Co lze filmu ale naopak přičíst k dobru je trochu lepší atmosféra než tomu bylo ve čtyřce. Zvláště část s halloweenskou studentskou party nebyla zlá, nebála bych se jí dokonce označit za velmi zdařilou. Závěrečnou konfrontaci Dr. Loomise a Michaela jsem si představovala sice trochu lépe, ale i přes všechna negativa se nejedná o podprůměrný díl série. P.S.: Kde se vlastně Michael naučil řídit auto??? ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama