Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poslední osmdesátkový Halloween je osmdesátkový až moc (v tom špatném slova smyslu), ale jinak nemám moc co vytknout, líbí se mi, že každej další díl (když teda pominu debilní trojku) přímo (nebo nepřímo) navazuje na ten předešlý a děj tak více vrství (nevím, asi se mnou bude leckdo nesouhlasit, ale sérii Halloween vůbec neberu jako nastavovanou kaši, ač by k ní mohla lehce sklouznout). Atmosféru a takovou správnou auru Michael Myers prostě má. Jediná věc, která mě tady fakt vyloženě srala, byla ta malá Michaelova neteř, jenž se prořvala celým filmem od začátku až do konce :-) Další kvalitní Halloween. "Modlil jsem se, aby shořel v pekle, ale v hloubi duše jsem věděl, že ho peklo nepřijme." ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Ale jo, i tento pátý HALLOWEEN mě bavil – a to od začátku do konce. Samozřejmě, že to mělo pár hluchých míst. Atmosféra z prvních dvou dílů se už tak nějak vytratila, v cca ½ tohoto filmu to nebylo vůbec děsivé, ale v druhé půlce filmu se to už pořádně rozběhlo, obětí Myerse bylo docela dost, naháněčky za svou neteří byly docela napínavé. Sice mě furt otravovala tím svým ječením a celkově ten nápad s propojením mysli s Myersem nebyl nejlépe podán, ale to mi moc nevadilo. Úplný konec nám tu pokládá několik otázek typu, kdo byl ten chlápek v černém atd. No, bylo to slabší jak dvojka a čtyřka, ale nakonec ty zasloužené 4* dávám. Nebudu mít problém to někdy při dobré náladě vidět znova. Opět to byla fajn vyvražďovačka se skvělým soundtrackem jako vždy. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pátý díl má strašně deb*lní režii, která povyšuje celý Halloweenský mystický koncept zas o úroveň výše a Michael Myers se zas o něco více blíží k Freddy Kruegerovi. Ale to není nic překvapivé, však už ve slabé čtverce nám autoři nastínili kudy se Halloween bude odebírat. .. Avšak způsob jak nám vše podávají je při nejmenším strašný od hudby, přes kameru a scénář až k režii. ..Je to děs, a né ten hororový "dobrý" děs, ale ten špatný děs. .... HODNOCENÍ: 24% (1*) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý 80s slasher, výborne pokračovanie skvelej štvorky. Sexujúci teenageri, nemilosrdný Michael, parádne hrajúca, ešte malá Danielle Harris, ktorá sa už štvorkou uviedla medzi malé "tajné" screem queens. Nezabudnuteľné sú scény v odpadovej šachte, finále v Myersovom dome. Možno to trošku vyzerá, že zasahovala cenzúra, a niektoré kills by mohli byť grafickejšie, ale aj tak sa jedná o skvelý 80s slasher. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Posledná polhodinka je fajn. Kým sa k nej dopracujú, je to také hodne divné a ukecané, a nie natoľko vážne ako predošlé časti. Tvorcovia si asi uvedomovali, že strach a atmosféru obsiahnutú v prvých dvoch dieloch vytvoriť nedokážu a pojali to miestami dokonca humorne(!) a odľahčene. Tá vec s malou Danielle Harris nefunguje ako by mala a v priebehu prvej hodiny je aj úmrtí nejak poskromne, nakoniec sa to teda pokúsia dohnať už spomínanou záverečnou tridsať minútovkou (no dobre, možno štyridsať) a hneď sa je na čo pozerať. No a potom príde záver a s ním jeden veľký krvavý otáznik. 65% Podľa mňa lepšie než predošlá časť. R.I.P. Dr. Loomis. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama