Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kvalita akosi začala upadať. Ide síce o priam pokračovanie. Tam kde sa skončila štvrtá časť pokračuje piata, no scenáristicky nestojí za nič. Michael Myers sa stáva nesmrteľný, no vďaka nelogickému, nereálnemu a nemysliacemu deju, dokonca aj na bohapustú béčkovú vyvraždovačku, sa to stáva takmer nepozerateľné. Škoda lebo potenciál to malo, tá 80´s atmosféra je stále kúzelná, gore obstojné, no scenár robí z tohoto pokračovania niečo, na čo veľmi rýchlo zabudnem. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z nejakého mne neznámeho dôvodu je vraždiaci idiot v bielej maske taký populárny, že ho musia kriesiť znova a znova, a hoci sa ho zbaviť pokúšal aj sám jeho tvorca a napriek tomu, že svoju vražednú silu už predal neteri a mohol by spokojne odpočívať v pekle, diváci ho stade neprestávajú ťahať von na nekonečnú misiu vraždenia nevinných mladistvých, ktorí nič nechápu... podobne ako ja. Piaty (alebo štvrtý, ako to kto vníma) HALLOWEEN je slasherová tuctovka, v ktorej zvedavosť vzbudzuje aspoň neistota ohľadom toho, či chce Michael svoju neter zabiť - asi hej, keďže nevyužila príležitosť prebrať jeho kšeft - a identita tajomného cudzinca, čo sa tam celý čas motá. Kým štvorka mala peknú atmosféru, ale mizernú akciu (ktorú sa snažili zakryť najvyšším počtom obetí v sérií, hoci divák lačný krvi si žiadnu z nich nevychutnal a mnohé ani nevidel!), tu je to naopak - akcia je príjemne brutálna, popritom sa však ukazuje, že hoci sme stále v Haddonfielde, Halloween sa iba o rok neskoršie odohráva v lete - stromy sú nádherne zelené a po celý čas svieti slnko, dobre že nie aj v noci - to asi aby zmiatli Myersa. Ku koncu ako obvykle v tomto žánri pribúda nudy - a adrenalín zdvihne iba záver v Michaelovom dome - predovšetkým majstrovská sekvencia v šachte na bielizeň. Inak sa tu naplno ukazuje, aká je malá Harrisová výborná herečka, nesúc bremeno skoro celého filmu a scenáristické výmysly ohľadne telekinetického prepojenia s Myersom, ktoré sa napokon vytratia a nezískajú žiadny zmysel. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Po skvělé čtyřce jsem byl zvědavý co vymyslí tvůrci v pokračování. No, a musím říct, že jsem nevěřil vlastním očím. Začátek filmu navazuje tam kde čtyřka skončila. Proto si myslím, že začátek je to nejlepší na filmu. To je hodně špatný, když zbývá filmu ještě hodně času. Atmosféra je v tahu. Michaelovo slitování jsem vůbec nebral, byl jsem vytočený. Postavy se chovají strašně špatně. Jamie, která měla zajímavý zvrat v předešlém dílu, tak tady je to trochu jiný. Což jsem nechápal. To že je poutaná ke svému strýci - Michaelovi - ještě pochopím, ale to že celý film jenom brečí, tak to fakt né. Do půlky filmu ta malá nepromluví, ale po půlce filmu začne. WAT?! To nás chtěl režisér nasrat? No povedlo se mu to. Dr. Loomis je tady jediný, který se snaží něco dělat. A to je opravdu málo. Zabíjení je ve filmu taky špatný. Vůbec to nemá žádný efekt. Vždycky když Michael může někoho zabít, tak zjistíme že to není on, ale někdo kdo si dělá z dotyčného srandu. Achjo. Finále filmu sice láká na pokračování, bohužel se bojím že to bude ještě horší. : ( . Je to podprůměrný film. Velká škoda, protože to mělo potenciál, ale oni to takhle podělají. NO NIC. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl mi do série nějak nezapadl. Začátek byl dobrej, konec byl dobrej, prostředek ne... připomíná mi dvojku. jenže ve dvojce byla aspoň JLC a návaznost na výbornou jedničku. Čtyřka byla tak nějak rychlejší, měla spád, lepší návaznost scén, které nebyly moc dlouhé, prostě byla výborně sestříhaný film. To u pětky říct nemůžu, i když úvodní titulky byly super. 2 hvězdičky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby byly 11,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)

Reklama

Reklama