Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení 4-ho dielu som sa nevedel dočkať akým spôsobom tvorcovia Mayersa oživia, ale Michael má viac životov ako Rambo-WAW! Hlúpe a priblblé scenáristické trápenie a režisérske omieľanie už videného...Piaty diel nemá čo ponúknuť a keď už aj staré "istoty" ako Dr. Loomis začínajú liesť na nervy, niečo asi nie je v poriadku. Jednu * za to, že Michael ukázal ksicht:))) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Docela už začínám chápat, proč se rozhodl letošní Halloween ignorovat všech předchozích devět pokračování. Pomsta Michaela Myerse byla skutečně zbytečným pokračováním na čtyřku. Myerse opět přežil (jak jinak, začínám si říkat) a znovu se po roce vrací do oblíbeného domova. Jeho neteř mezitím ztratí hlas a je s ním psychicky propojena. Takže když po hodině má konečně možnost jí zabít (což chce), tak si najednou uvědomí, že stačí, aby promluvila, a on si hned sundává masku. Navíc režisér zabijí téměř okamžitě postavy z minulých dílů a Myersův nůž tentokrát zvládne dveře i plech. No jediné, co mi přišlo mysteriózní, byl chlap v černé bundě v klobouku, který Myerse zachránil. Doufám, že se dozvím jeho identitu v dalším díle. Jinak série jde pomalu do kytek. (40 %) ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pátý díl má strašně deb*lní režii, která povyšuje celý Halloweenský mystický koncept zas o úroveň výše a Michael Myers se zas o něco více blíží k Freddy Kruegerovi. Ale to není nic překvapivé, však už ve slabé čtverce nám autoři nastínili kudy se Halloween bude odebírat. .. Avšak způsob jak nám vše podávají je při nejmenším strašný od hudby, přes kameru a scénář až k režii. ..Je to děs, a né ten hororový "dobrý" děs, ale ten špatný děs. .... HODNOCENÍ: 24% (1*) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak malá hodnocení. Je to sice pátý díl a na první dvbě klasiky tento díl nemá, ovšem Návrat Michaela Myerse překonává ve velkém. Tento díl je podle mě jedním z nejlepších dílů celé série. Je tu více vražd a příběh je o dost lépe zpracovaný, hlavně těch několik prvních minut mi přišlo zajímavých. Nebál jsem se sice ani trochu, ale párkrát jsem byl i překvapen - vražda nůžkami nebo lopatou - a bavil jsem se skvěle. Opět to drží Donald Pleasance, který je pořád výborný. No a finále bylo výborné a příslib šestky je tak velmi zajímavý. Danielle Harris se od minulého dílu také v mnohém zlepšila. Tomotu dílu nemám co vytknout a čtyři hvězdy dávám jen k úctě k prvnímu dílu. 94%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som zhliadol zopár vyvražďovacích horrorov s ktorými som nebol moc spokojný. Tak som si skusil napraviť chuť nejakou klasikou z tohto horrorového subžánru. Pustil som si piatu časť slasher série Halloween. Bola to dobrá voľba. Temný, psychopatický zabiják Michael Myers ma nesklamal. Stále je v dobrej forme. Je predvečer pamiatky zosnulých a Michael sa znova vydáva na svoju tradičnú vražednú púť. V pätách mu je jeho odveký prenasledovateľ doktor Loomis. To zas bude v Haddonfielde parádny krvavý halloween. *** ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)
  • Po Halloweenu II (1981) jde o druhý film v sérii, který končí až ránem po Halloweenu. (ČSFD)

Reklama

Reklama