Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina vesmírných „hipíků" unese Enterprise při svém pátrání po ráji. (SkyShowtime)

Recenze (10)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm. V povrchní rovině Star trek potkal hippieky... v hlubší rovině kterou nejspíš kdekdo přehlédne komentář na téma následování povrchně cool myšlenek, charismatických vůdců a sektářského myšlení, stejně jako o líbivém chování bez domyšlených důsledků, což je popravdě stále aktuálnější, než by bylo hezký. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ha-naprosto parádní díl.. StarTrekovská odpověď na hipísáckou vlnu. Z jistého úhlu pohledu se to může jevit jako káravá moralitka, ale při bližším pohledu se ukazuje, že je tahle epizoda rafinovaně mnohovrstevnatá. Srdce bez spolupráce s rozumem je zkrátka náchylnější k manipulaci a rozum bez spolupráce se srdcem je náchylnější k vnitřní vyprázdněnosti. Naivní a nekritické naslouchání guruovi může být ve výsledku stejně destruktivní jako tupé posluchání rozkazů.... A navíc tu máme hipísácký koncert na palubě Enterprise kde zajamoval i Spock--no nekup to :D ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl jsem musel vyloženě přetrpět. Vesmírní hipíci - to je moc i na mě. Ale tak vzhledem k době vzniku je jasné, že takový díl musel zákonitě vzniknout. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deti kvetov dorazili už aj do Star Treku. Miešať 60-kové hnutie do ďalekej budúcnosti je trochu trápne a nehodné tohoto seriálu. A ešte keď 400-člennú posádku oblbne 6-členná partička hippies. Rozum a techniku odmietajú, hlavná vec, že ju ovládajú pomaly lepšie ako profíci. Všetci prestávajú makať a začnú počúvať hudbu, ako keby nikdy hudbu nepočuli. Akurát Čechovova kamarátka bola na zožratie a koniec zasa nastolil späť "boží" poriadok. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když člověk hledá Ráj, měl by si dát pozor, aby nenašel místo něj Peklo. Nadčasová epizoda o skupině lidí (převážně významných vědců), co se považují za absolutně svobodné a hledají místo, kdy by si svobodu mohli užívat bez omezení. Při tom ale jakoby si si nepřipouštěli, že ve skutečnosti jsou naprosto závislí... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama