Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Tosim 

všechny recenze uživatele

...Američané totiž neumějí točit detektivky, a tak je musí neustále ozvláštňovat nějakými jinými věcmi. Někdy se to povede, jindy, jako tady, ne. Kdyby nebylo těch krásnejch bab kolem džega, nestálo by to za nic...zvlášť jedna z nich má celkem zajímavý fotečky ;-) ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Jakmile vyměnili Harmonu Rabbovi (David James Elliott) hereckou partnerku Tracey Needham za sexy a inteligentní Catherine Bell, hned se to dalo sledovat o něco líp. V dílech, kde figuroval i Trevor Goddard, jenž ztvárnil Mic(a) Brumby(ho) a uměl Harmovu namyšlenost usměrnit do patřičných mezí a nakopat mu jeho příšlovečný zadek, tak to celé mělo ještě větší šťávu. Hlavně jakmile Mic začal "vyjíždět" po Mac :D Verdikt: 2 1/2* - 3* a 60 - 70 %. PS. Nutno upozornit, že ke sledování se člověk musí přenést přes ty propagandistické kecy atd., protože jinak je ten seriál hrozná sra.ka. D.J. Elliott totiž absolutně neumí hrát, zná jen jeden významný pohled, který uplatňuje v jakékoliv situaci. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Bez Catherine Bellové by to bylo úplně k nekoukání. I takhle nejde o víc než o vymakanej náborovej seriál z prostředí stíhaček a letadlových lodí. Ale svýho času jsem viděl mraky dílů, a jediná scéna, která mi doteď uvízla v paměti, když Sarah MacKenziovou v jednom baru balila lesbička. Ale o tom ten seriál (bohužel!) nebyl. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tenhle propagandistickej hnůj se mi kdy mohl zamlouvat? Byla jsem nejspíš mladá, naivní a blbá. Inu Strejda Sam na mě tehdá vemlouvavě mával a pravil: u nás v armádě ti nahradíme rodinu a nosit uniformu, to je něco in a extra. (Obzvlášť, když ji nosil Harm a navíc bílou :-) Nejhorší na JAGu ovšem je, že mazaným způsobem dokáže podle a pomalu zpracovat myšlení a nahlížení svých diváků. Armádu líčí v růžových barvách, Arabové, Afgánci, Iránci etc. jsou všichni stejní, chtějí zničit Ameriku za každou cenu a do toho všeho je vmíchán humor (no vlastně, ono by to bylo vtipné i bez těch hlášek) a co teprve ta láska, jíž stojí v cestě jen armáda a kariéra v ní (tedy patriotismus nadevše). Zeleno-bíle mozkovny tohle vám muselo přinést hafo nových rekrutů! Pokud člověk nemá nad touhle polívčičkou brutální nadhled, je navěky ztracen. 40%. ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už je na mě prostě moc. Seriály z vojenského prostředí mě neberou. Pomatuju si jeden díl ,kdy ten silnější voják byl v Iráku a gránát ho těžce zranil ,pak mu museli amputovat nohu a on umřel. Byl záběr na jeho oči a tam mu proběhl jeho život ve státech ,kde byl jeho malý syn a nák se zadíval na fotku táty a táta rázem zase oživnul. A to mě opět přesvědčilo ,že tohle je opravdu blbost o ničem. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • V epizóde si zahral cameo kontraadmirál Donald J. Guter, ktorý reálne zastával úrad generálneho prokurátora amerického námornictva (Judge Advocate General of the Navy) v období rokov 2000-2002. V epizóde teda hrá sám seba a objaví sa v závere ako kamarát kontraadmirála A. J. Chegwiddena (John M. Jackson). O to vtipnejšie pôsobí hláška, ktorú povie nakoniec. (koba)
  • Námorného poručíka Laslavica - veliteľa špeciálneho oddielu námorných tuleňov - hral Christopher "Cade" Courtley, bývalý poručík amerického námorníctva, ktorý reálne slúžil v jednotke námorných tuleňov SEAL. (koba)
  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno