Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

k212 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tenhle propagandistickej hnůj se mi kdy mohl zamlouvat? Byla jsem nejspíš mladá, naivní a blbá. Inu Strejda Sam na mě tehdá vemlouvavě mával a pravil: u nás v armádě ti nahradíme rodinu a nosit uniformu, to je něco in a extra. (Obzvlášť, když ji nosil Harm a navíc bílou :-) Nejhorší na JAGu ovšem je, že mazaným způsobem dokáže podle a pomalu zpracovat myšlení a nahlížení svých diváků. Armádu líčí v růžových barvách, Arabové, Afgánci, Iránci etc. jsou všichni stejní, chtějí zničit Ameriku za každou cenu a do toho všeho je vmíchán humor (no vlastně, ono by to bylo vtipné i bez těch hlášek) a co teprve ta láska, jíž stojí v cestě jen armáda a kariéra v ní (tedy patriotismus nadevše). Zeleno-bíle mozkovny tohle vám muselo přinést hafo nových rekrutů! Pokud člověk nemá nad touhle polívčičkou brutální nadhled, je navěky ztracen. 40%. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě zase tak moc nebavil. Popravdě to pro mne byla nuda k prasknutí. Mnohokrát jsem u těch pár epizod, co jsem viděl, zívnul a dokonce i zamžoural očima, jak moc mě to nebavilo. Obzvláště postavy byly víc, než jen profláklé polotovary, co nikomu nic neříkají. Ne, že by byl seriál vyloženě špatným, to zase ne. Kostýmy jsou skvěle, ale ten scénář, ten mě přímo ubijí. Scénář je přímo propagandou USA, jak je skvělá a jak válčí proti terorismu a že bychom si z ní měli brát příklad a bla-bla-bla (prostě je přemrštěný). Říká se, že pokud máte vynikající scénář, tak je nemožné udělat vyloženě paskvil. No tady je to asi obráceně s tím rozdílem, že se špatným nedokážete udělat něco dokonalého. Dvě hvězdičky. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Opravdu nuda. Seriály ze soudního prostředí mě nikdy nebavily. Čekal jsem od toho zajímavé náměty a nějakou akci ale nedostalo se mi ani jednoho. Hlavní hrdinové jsou nesympatičtí, většina epizod je nudná a je postavena na hloupých a ubíjejících dialozích. Což je velká škoda, protože z námětu se dalo rozhodně vyždímat víc. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mými očky viděno několik dílů, takže si hodnocení mohu dovolit. Bohužel, ale nebude moc dobré. Tento seriál nemá co nabídnout. Pro maniaky do letadel možná ano, ale co ostatní? Ti se musí nudit. Hodnocení zde na CSFD je velmi rozporuplné. Výkony některých představitelů jsou rozhodně za očekáváním. Čekal jsem více. Prostředí s letadly vypadá dobře, ale to je to jediné co mohu pochválit. Tento seriál prostě patří k méně povedeným. Hodnocení je z mého pohledu podrpůměrné. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál, byť jakkoliv pro mě nesnesitelný, miloval můj neskutečně vzdělaný dědeček. Vypnul svůj mozek chemika a prostě se nechal bavit. Tak si ho pamatuju, v křesle s brýlemi na nose. Dnes je to přesně 10 let, co mi odešel, takže teď to bude jeden soukromý vzkaz tam někam: Stando, ahoj. Chybíš.. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Počnúc 5. sériou seriálu patria medzi vojenské vyznamenania námorného nadporučíka Mica Brumbyho (Trevor Goddard) austrálske vyznamenania: Kríž za záslužnú službu (Conspicuous Service Cross), Medaila za účasť v bojovej operácii (Active Service Medal), Medaila za službu vo vojenskej operácii (Service Medal), Medaila za službu pre obranu (Defence Force Service Medal). Okrem toho k jeho vyznamenaniam patrí aj Medaila OSN za misiu UNTAC (United Nations Transitional Authority in Cambodia Medal) a saudskoarabská Medaila za oslobodenie Kuvajtu (نوط تحرير الكويت). (koba)
  • Dej epizódy by sa mal odohrávať okolo roku 1997, kedy bolo Rumunsko republikou s prezidentom, ako hlavou štátu. V epizóde však na čele krajiny stojí rumunský kráľ. (koba)
  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama