Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film o mladém, irském teroristovi ( Brad Pitt ), který odjede do USA hledat štěstí. A ukryje se v domě s policistou. ( Harrison Ford ). Film je zbytečně natahován a nemá ani zajímavou zápletku. Dva super herci a i když jim role skvěle padne. Nezachrání takovýto scénář a nudné dialogy. Film mě přesvědčil o tom, že nestačí dobří herci, ale musí to mít i slušnou zápletku a scénář. V případě Tichého nepřítele má pouze herce. A film vám z hlavy vyšumí rychleji než skončí závěrečné titulky. ( 33 procent ) ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, kterému však jakoby cosi scházelo. Harrison Ford i Brad Pitt vypadají jako dobří Irové, Brad Pitt však trochu o něco víc. Obě hlavní postavy jsou kladné, což pro mě bylo příjemné překvapení. Čekal jsem vykreslení "dobrý policista vs. zlý terorista". Alan J. Pakula však naštěstí nemoralizuje. A tak nakonec jedinými lidmi, pro které je Rory Devaney terorista jsou britská a americká vláda. Rory alias Frankie totiž zabil 24 příslušníků britských okupačních složek, tudíž není terorista, ale bojovník za svobodu. Jen škoda, že se pojem "brutální terorista" dostal i do oficiální reklamy na film. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké legendy se potkaly v jednom filmu, to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Je takový pohodový thriller na obyčejné podzimní večery a ačkoliv tento kousek zcela nepřekvapivě zapadl v sérii jiných a lepších tohoto dua, stojí za to. A Harrison tady ještě vypadá tolik neznechucený životem, takže co víc si přát :) ... 70% ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Cirka první dvě minuty dávají předvěst kvalitní filmové podívané, malebné prostředí, pěkná irská hudba a příjemné rodinné posezení u jídla, které je zcela nečekaně přerušeno rychle jednajícím profesionálem. Jenže to je asi tak jediný klad tohoto snímku, neboť dál se zajímavého nestane vůbec nic. Tichý nepřítel bohužel nemá čím zaujmout a jediné, co se mu znamenitě daří je nudit diváka. Příjemný příběh s velkým potenciálem se tak topí v nedostatečné invenci tvůrců, kteří nepřicházejí s ničím novým. [TOP 19/12 53%] ()

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

V české distribuci je vděčně znějící „Fine, the land of opportunity.“ nahrazeno sarkastickým „Fine, země oportunistů podle mého.“. Když tedy k neshodě mezi originálem a lokalizací nepřispěje zrovna nějaká národně exkluzivní konotace ani jiná adekvátně neřešitelná lexikální situace, zbývá ještě dost prostoru k samozvané licenci. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama