Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

The Devil´s Own byl pro mě výborným thrillerem..Bylo v něm snad všechno, ale určitě ne nuda. Nevím, ale tahle hra "kočka s myší" u které svědomí nejen zpytujete, ale hlavně si uvědomujete jaké priority preferuje vaše lidské JÁ, je naprosto něco neskutečně velkého. No a herecké obsazení jen doplnilo na celkové kvalitě. Takže moc nechápu to nízké hodnocení, ale jak jde vidět, každý má jiný vkus =) ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Film prakticky o nicom, ktory sa cely cas utapa v podpriemernosti. Mierna melancholia, ktora nas od zaciatku sprevadza sa odraza aj na hercoch. Ak uvazime fakt, ze Pitt uz mal v tej dobe za sebou nezabudnutelne vykony v Se7en a Twelve Monkeys a Ford celu plejadu filmov, ich hmliste vykony v tomto snimku su zarazajuce. Aj stare televizny filmy od Hallmarku mali v sebe omnoho viac zivota a emocii, co je popri takych hercoch a tiez pomerne dobrom reziserovi a scenaristovi prekvapive, nuz nie vzdy sa zadari. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu jsou herecké výkony dua Harrison Ford/Brad Pitt a vztah jejich postav, který prochází docela zajímavým vývojem...Všechno další ale jako by hrálo jinou písničku, a není proto divu, že výsledek je nepřesvědčivý. To ale nemění nic na tom, že "Tichého nepřítele" byste měli přece jen zkusit - třeba vám sedne líp než mně. ()

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

V české distribuci je vděčně znějící „Fine, the land of opportunity.“ nahrazeno sarkastickým „Fine, země oportunistů podle mého.“. Když tedy k neshodě mezi originálem a lokalizací nepřispěje zrovna nějaká národně exkluzivní konotace ani jiná adekvátně neřešitelná lexikální situace, zbývá ještě dost prostoru k samozvané licenci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)
  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno