Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké legendy se potkaly v jednom filmu, to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Je takový pohodový thriller na obyčejné podzimní večery a ačkoliv tento kousek zcela nepřekvapivě zapadl v sérii jiných a lepších tohoto dua, stojí za to. A Harrison tady ještě vypadá tolik neznechucený životem, takže co víc si přát :) ... 70% ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jeden velký omyl. Spíše než jako akční politický thriller to vypadá jako konverzační rodinné drama ve kterém hrdinové pořád polemizují nad smyslem života. Scénář je velice špatný, dialogy vyloženě debilní, děj nemá žádný spád a je zde zoufale málo přímé akce. Brad Pitt a Harrison Ford jsou nevýrazní a vypadá to jako kdyby hráli spíše z donucení. A hudba v irském stylu od Jamese Hornera je sice pěkaná na poslech ale jelikož se film odehrává v Americe tak se do něj vůbec nehodí!! Jednoduše zbytečný fim!! ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

The Devil´s Own byl pro mě výborným thrillerem..Bylo v něm snad všechno, ale určitě ne nuda. Nevím, ale tahle hra "kočka s myší" u které svědomí nejen zpytujete, ale hlavně si uvědomujete jaké priority preferuje vaše lidské JÁ, je naprosto něco neskutečně velkého. No a herecké obsazení jen doplnilo na celkové kvalitě. Takže moc nechápu to nízké hodnocení, ale jak jde vidět, každý má jiný vkus =) ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film nikdy nezapomenu. Půjčili jsme si ho s kámošema poté, co nám týpek ve videopůjčovně řek, že to je pecka. Ještě lepší naž Pitt je prý ten Harrison Ford. Asi třičtvrtě hodiny jsme na to koukali a radši nikdo nic neříkal, pak to konečně někdo rozlousk v duchu: To je ale hrozná kravina... a bylo to konečně vyřešený:-) Takže jsem to ani nedokoukal, fakt mega nuda. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu přes Forda, s tím, že to bude podobně laděný jako Uprchlík. Je to úplně jiný, dost se to táhne, Brad má naštěstí výbornou roli, která mu opět sedne jak hrnec na prdel, na Zadek, mám na mysli, a Harik v tom parádně sekunduje. Oba dokupy dávají smysl, a jak si tak ťapkaj dějem, dostávám pocit, že Tichý nepřítel je výborný film, snad trochu nedoceněný, každopádně dnes po asi 5x shlédnutí jsem oprávněn na závěr udělat závěr, že: Je to dost dobrý, bez keců doporučitelnej biják kterej má hloubku, děj, figury a styl. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama