Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Trošku slabšie 4*. Zo začiatku to vyzerá veľmi slubne, dej sa dobre rozbieha, niekoľko zaujímavých scén, alebo aj akčné scény. Zamrzí že tu nieje nejaká väčšia thrillerová atmosféra, ale samotná thrillerová stránka filmu je celkom vydarená, zápletka je dobrá. Ale mohlo to byť o niečo lepšie, viac prepracovať scenár, viac vygradovať dej a urýchliť tempo. Môj oblúbenec Harrison Ford tu má zaujímavú postavu policajta a hrá veľmi dobre. Brad Pitt nieje herec, ktorého filmy vyhľadávam, ale tu s ním nemám nejaký problém a zahral celkom obstojne, úlohu mal dobrú ale mohol dať zo seba viacej. A aj zvyšné postavy sú zaujímavé. Tichý nepriateľ je dosť dobrý thriller, hlavné postavy, príbeh a aj skvelá hudba od Jamesa Hornera sú asi najsilnejšími aspektami tohoto filmu, takisto tu občas fungujú aj emócie a hlavne v závere. Keby mám niečo pridať, tak určite ako som spomínal zrýchliť tempo, dej trošku viac prepracovať a určite by filmu prospelo keby bola aj postava Brada Pitta lepšie prepracovaná, miestami mi prišiel nevýrazný. Ale už viac nekritizujem a uznávam že svoje kvality tento thriller má. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Někdy nespím ... kvůli pár věcem. Nikdo není nevinnej - v tý situaci. Každej má svý duchy." ----- Ale pořád je za co bojovat ... na všech frontách všech válek - zjevných i skrytých. Stal se "Tichým nepřítelem", protože se narodil na frontové linii. Neptá se na váš názor a nečeká vaši podporu - dokonce ani vaše POCHOPENÍ ... popravdě si nejsem jistá, nakolik o ně stojí. Ale nic nezměníte, jestliže ho odsoudíte. Pravda je velice ošemetná věc, odedávna kdekým používaná jako zbraň i štít - a musím ocenit, pokud mi není podsouvaná jenom z jednoho úhlu pohledu. ----- "Já ti to říkal. Tohle není americkej příběh - je IRSKEJ." ----- P.S.: 1) Ten "irskej" příběh je v první řadě syrovým dramatem s velice silným antimilitantním podtextem - tudíž nepotřebuju, aby mu vévodilo vražedné tempo v kombinaci s brutální akcí; 2) Výskyt elementu zvaného nuda jsem opravdu nezaznamenala. ()

Reklama

Shredder 

všechny recenze uživatele

Film prakticky o nicom, ktory sa cely cas utapa v podpriemernosti. Mierna melancholia, ktora nas od zaciatku sprevadza sa odraza aj na hercoch. Ak uvazime fakt, ze Pitt uz mal v tej dobe za sebou nezabudnutelne vykony v Se7en a Twelve Monkeys a Ford celu plejadu filmov, ich hmliste vykony v tomto snimku su zarazajuce. Aj stare televizny filmy od Hallmarku mali v sebe omnoho viac zivota a emocii, co je popri takych hercoch a tiez pomerne dobrom reziserovi a scenaristovi prekvapive, nuz nie vzdy sa zadari. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film o mladém, irském teroristovi ( Brad Pitt ), který odjede do USA hledat štěstí. A ukryje se v domě s policistou. ( Harrison Ford ). Film je zbytečně natahován a nemá ani zajímavou zápletku. Dva super herci a i když jim role skvěle padne. Nezachrání takovýto scénář a nudné dialogy. Film mě přesvědčil o tom, že nestačí dobří herci, ale musí to mít i slušnou zápletku a scénář. V případě Tichého nepřítele má pouze herce. A film vám z hlavy vyšumí rychleji než skončí závěrečné titulky. ( 33 procent ) ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Do půlky filmu šlo o nadprůměrné drama, ale pak se to, klasidsky po vzoru hollywoodských klišé, zvrhlo. Nesmysl za nesmyslem. Mimochodem, zkusili jste si svázat ruce za zády? Prostě je nepodvlíknete a to jsem nadprůměrný sportovec. navíc v sedě a v autě. Přestřelka v garážích je další z mnoha... Rory netrefí v závěru na lodi ze dvou metrů Toma, ačkoliv předtím v garážích střílel ve tmě na dvacet metrů neomylně. Motivace milující tmavovlásky, která Roryho udá, je také proti logice. Chce ho zachránit a tak ho vydá policii? Aby šel do vězení na doživotí? Těch nelogičností je tam ovšem celá řada a nebaví mě se o nich dál zmiňovat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)
  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama