Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (148)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Oči otevírající drama, které diváka zasáhne přímo do srdce. Abych pravdu řekl, tak jsem o této kauze nikdy neslyšel. O to více bylo pro mě děsivé sledovat, co za svinstvo dokáže společnost vyprodukovat a skrýt jen aby neztratili zisky. Prozíravý právník v podání Marka Ruffala měl srdce na správném místě a stal se z něj takový Captain America v obleku. Dokázal obětovat úplně všechno, jenom aby odhalil pravdu. Snímek se mi hodně líbil. Nebylo to takové to právnické tlachání, které nikoho nezajímalo. Tady šlo o mnohem více než přírodní katastrofu. Tohle se týkalo každého člověka na této planetě, jak jsme se dozvěděli na konci. Při tomto zjištění se člověku zatají dech a tuchne mu krev v žilách. To samé během filmu. Jakmile se objevila nějaká znepokojivá zpráva, nebo odhalení, které divákovi dojde, tak to je přímý útok na emoce, který funguje na výbornou. Měl jsem podobný pocit bezmoci a vzteku jako třeba u snímku Vice. Právě díky těmto snímkům se lidé dozví děsivou skutečnost, kterou absolutně netušili. Je to nesmírně potřeba, aby byli nohama na zemi a uvědomili si, že peníze vládnou světu a společnosti jdou doslova přes mrtvoly. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kolem nás se asi děje hodně věcí, které je lepší nevědět stejně jako to bylo v případě otrávené vody chemikáliemi, jak ukazuje tento snímek. Hodně závažné téma v trochu rozporuplném zpracování, které na mě nejvíce fungovalo první polovinu. Později film dost zpomalí a ke konci už vyloženě dojede na neutrál a trochu mě mrzelo, že film nedostal trochu "agresivnější" zpracování, které by do děje více vtáhlo. Přesto působivý film a ne úplně známém tématu s velice dobrým výběrem herců. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Je naprosto děsivé a zarážející, že po něčem takovém Du Zmrd ještě existuje. Prokázaným několika tisícům lidí, kteří kvůli jeho zcela vědomé a záměrné travičské enviromentální politice pošly nebo ještě pojdou pomalou a trýznivou smrtí, jakož i živořícím deformovaným teflonovým potrátkům, stačilo zacpat hubu pouhými 670 melouny (při ročním obratu 25 miliard musí kluci ve vedení Du Sit smích). Moc a šusťáky zjevně lehce vykoupí i prokázanou masovou vraždu a mrzačení, aniž by za to kdokoliv z těch progresivních, eticky nezávadných nenažerů musel doživotně dělal negrům pytložvejka v supermaxu. Možná je to také tím, že se kauza udála ještě před asociálními sítěmi a překorektnělým světem. Dneska by byl největší travič světa - Du Pont - do půl roku v Du Pě, protože by jej hysterické biomatky, Gréta Dummkopfová, elfští sluníčkáři a BLM (určitě zkapal i nějaký ten mouřenín) okamžitě umlátili pánvemi od Tefalu. Inu, dozajista záhy uvidíme, co zmůžou lidová virtuální média, až po těch 40 tunách ryb začnou chcípat i Valaši a Endyho Dezu už z toho nedostanou ani dezinformační články na iSUPovi a z ruky žeroucí ministři vnitra a spravedlnosti. Třeba pak za 10 let i u nás někdo splácá nějakou tu Temnou Bečvu a již popraveného Endyho bude za dodatečný trest hrát Magnusek. Každopádně solidní a až děsivý právní napínač, nápadně připomínající Grishamova Obchodníka s deštěm, akorát s hrůzně reálným základem a velmi špatným koncem. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hezké drama z pozadí businessu, kde je vidět, že money talks. Výborný Mark Ruffalo, který v roli vypadal hodně přirozeně, navíc v závěrečných titulcích člověk vidí jak vypadá skutečný Robert Bilott a ta podoba tam je. Film zachycuje mravenčí práci a neskutečnou trpělivost a úsilí v boji s obrovským podnikem, který si sám ohýbá pravidla podle potřeby, protože zisk je zisk. Film má i díky filtru kamery takový temný nádech a člověk má pocit, že všichni zúčastnění neviděli slunce celý život. Jak film ukázal tak je to nekončící boj s větrnými mlýny. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Téma korupce bohatých korporací a odpovědnosti. Téma toho environmentálního thrilleru je tak silné, že bez námahy rozmotává uzel faktů zabalených do zápletky. K tomu ještě přispívá svým výkonem Mark Ruffalo jako ústřední postava. Možná by nemusel být tak domýšlivý a předvádět normálnější chování. Film je působivý a zároveň děsivý. Po shlédnutí i ti, kteří věří ve spravedlnost asi začnou mít pochybnosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Bucky Bailey je vo filme niekoľkokrát spomenutý ako jeden z príkladov štúdie obetí, ktoré prežili, a jeho fotografia ako dieťaťa je vyobrazená vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi spoločnosti DuPont. Skutočný Bucky sa objaví ku koncu filmu v scéne na čerpacej stanici. (TomX2)

Reklama

Reklama