Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (147)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dark Waters těží primárně ze tří věcí. Obtloustlého, huhňavého a parádně hrajícího Marka Ruffala, jehož advokát zprvu sice moc nevypadá, ale čím déle se hra rozehrává, tím neústupnější nakonec je. Vynikající, až černobylsky ponuré atmosféry a pochopitelně faktu, že se to celé odehrává v dlouhém časovém spektru a je to based on true story. Úctyhodná procedurálka, které by občas možná prospělo trochu ostřejší tempo, ale obsah sdělení hovoří naprosto za vše. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Já takovéto filmy podle skutečných událostí z právního odvětví mám rád. Příběh, který vás chytne za srdce a donutí vás zamyslet. Protože i to, že se děj odehrává za mořem, tak se v podstatě dotýká nás všech. Uvědomíte si naprostou bezradnost obyčejných lidí a bohužel i systému a neochoty vlády. Když je tu zkrátka jedna velká nadnárodní společnost, na které je vláda a země závislá z jejich daní apod., tak zkrátka je nikdy nezařízne. Takovéto společnosti pochopitelně ovládají i vlády, parlamenty a mohou si diktovat jakékoliv podmínky. Toto jsou společnosti, které skutečně řídí naše země. Ostatně je to vidět i u nás u pár nejmenovaných společností. Je tu také pěkná paralela s pandemií Covid-19. Všem je u prdele zdraví obyčejných lidí a také dopad na další generace – pokud je tu mocná společnost, která přidává příjmy do státního rozpočtu, bude to pro vlády zemí vždy důležitější, než nějaké zdraví farmáře, vaší babičky nebo vás samotných. Je to smutné, ale je to tak – vládě je to úplně u zadku, že se dobrovolně každý den zabíjíte. Rozehřátí pánve už nebude nikdy stejné jako předtím. A pokuty se mohou zdát „obrovské“, ale pro tyto společnosti je to jen zlomek toho, co vydělají. Ještě si to dají do nákladů jako uznatelný daňový náklad a odečtou si to z daní, chce se mi blejt. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Teším sa na celovečerný dokument o natáčaní tohto filmu, kde sa dozvieme, za akých absurdných podmienok vznikal, hlavne teda s koľkými právnikmi filmového štúdia bola jeho finálna podoba konzultovaná a na čo všetko si museli dať mimoriadny pozor, čo všetko museli vyškrtnúť, ak nechceli riskovať miliardové žaloby zo strany DuPontu. Dúfam, že do nejakých 5-10 rokov taký vznikne. Pretože až potom bude výpoveď tohto inak v rámci možností čo najpoctivejšie a s extrémnym zaujatím na všetkých frontoch dokonale natočeného opusu kompletná... (keď už to inak nešlo). Svine! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mohlo a mělo to být o kus kratší, nicméně to je tak jediná (ač u mě častá) výtka k filmu. Jinak se jedná o moc "pěkný" pohled do zákulisí korporátních sviní, které si můžou dělat, co chtějí, protože na to prostě mají prachy. A nebudeme si nalhávat, že v dnešní době nebo na našem území se něco takového neděje... 75% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Trochu nenápadné, přitom tematicky dost důležité drama o tom, že korporáty vládnou světu, mohou si dovolit cokoliv a jakékoli jejich pochybení je potrestáno buď nijak, nebo pro ně naprosto zanedbatelně. Je vidět, že Todd Haynes pracoval s živou kauzou, protože točí skoro dokument, faktů se drží prakticky dost otrocky, především ale nikam nespěchá. Tempo je tedy hodně ospalé, a jelikož se ve filmu zase tolik neděje, je to někdy ubíjející, protože dialogů a odborných pojmů je přece jen o něco víc a je dost náročné je všechny zpracovat. To je ale prakticky to jediné, co lze snímku vytýkat, protože zejména zpočátku je atmosféra dost hutná a procházka zamořenou farmou působí lehce hororově, až je škoda, že podobných momentů tu není mnohem víc. Dialogové scény jsou ale naštěstí dobře napsané a napínavé, takže se divák příliš nenudí a postupem času upadá do smutku, když odhaluje, co vše je pro peníze možné a odvolání prakticky neexistuje. Všemu dominuje výborný a civilní Mark Ruffalo, pro něhož jde evidentně o osobní téma a proměna jeho postavy je fascinující, možná zamrzí, že nemá podobně výrazného soupeře, protože nikdo další tu nevyčnívá a i Tim Robbins a Anne Hathaway jsou upozaděni a nemají moc prostoru nějak zazářit, dojmy to ale rozhodně nikterak nekazí. Dark Waters je velmi dobré soudní drama, které by jen potřebovalo být svižnější a o pár minut kratší. 70 % ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Ted Bilott, syn Roba Bilotta (Mark Ruffalo), pracoval na tomto filmu jako stážista v uměleckém oddělení. (Michnak)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama