Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (147)

silentname 

všechny recenze uživatele

Potlesk. Skutočne filmu skladám poklonu. "Dark Waters" funguje skutočne vynikajúco. Myslím si, že točiť takéto filmy je dôležité. Ja som o tejto kauze toho veľa nevedel a je dôležité, aby sa to ľudia dozvedeli. Je dobré, že sa dnes dajú zohnať panvice, ktoré sú PFOA free. A je dôležité, že sa našiel človek, ktorý obetoval celý svoj život k tomu, aby bojoval s veternými mlynmi ale dosiahol reálne výsledky. A to je podľa mňa veľmi dôležité. V tomto smere Roba skutočne obdivujem. Pretože urobil skutočne asi absolútne maximum čo mohol a robí to dokonca (ako film hovorí na konci) doteraz. A potom si niečo povedzme o hereckom výkone Marka Ruffala. Veril som mu to všetkými desiatimi a myslím si, že ide o jednu z jeho najlepších rol za posledné roky. Po psychickej stránke to muselo byť extrémne vyčerpávajúce, ale dal do toho maximum. Anne Hathaway hrá jeho manželku a napriek tomu, že je to rola, ktorá neponúka veľa, tak všetky jej interakcie sú absolútne fantastické. Ich spoločné momentky sú skvelé. Okrem toho dokonca vie byť film aj strašidelný s maličkými momentkami. Ako úsmev dievčaťa na bicykli. Ako keď sa Sandra napije vody a povie svojim dcéram, aby sa išli umyť. A sú veľmi efektívne. A je hrozné žiť s pocitom, že v sebe máme asi všetci PFOA a možno nám to raz spôsobí rôzne choroby. Možno aj preto je posledné roky taký nárast rakoviny. Všetko to asi spolu súvisí. Pykáme za ľudskú nenásytnosť a chamtivosť. Kamera vynikajúca, réžia absolútne excelentná. Všetky scénky majú svoj význam a celý film pôsobí maximálne skutočne a autenticky. Možno by som trošku vytkol, že občas to plynie trošku pomalšie, no nemôžem povedať, že by som sa pri sledovaní vyslovene nudil. Je potrebné tento film vidieť a môžem iba povedať, čeknite si ho ak ste to ešte neurobili. Hodnotenie: A ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pro pár dolarů navíc. Akorát že jen z jednoho produktu jich je ročně miliarda. No jo, to se pak i nad vědomým zabíjením a ohrožováním veřejnýho zdraví přimhouří ne oči, ale rovnou se slečně spravedlnosti vypíchnou. Boj s větrnými mlýny a soukolím vytvořeném pro blahobyt... těch vyvolených samozřejmě. Jako bych to viděl... DuPont, Agrofert... V cigaretovém průmyslu jsme se už krapet posunuli, ale v mnoha dalších odvětvích jsme ještě ani nezačali. Dolar vládne ne světu, ale lidstvu. A Erin Brockovich nám to už minimálně jednou ukázala. Chci na Mars, dokud nezaútočí. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Mark tady opravdu podává nadprůměrnej výkon. Ovšem film se postupně začíná dost táhnout. Je to ale vlastně dost příznačný, protože takhle se táhnou i všechny velký kauzy proti mnoha obrovskejm společnostem, který dělaj podobný prasárny. Vlastně by se z toho jeden posral. Prostě hnus, velebnosti. 60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dark Waters úplně nesplňuje aspekty boje Davida s Goliášem. Hlavní hrdina je respektovaný právník z renomované kanceláře a ačkoliv podpora jeho šéfů a partnerů není úplně bezvýhradná, pořád je to podpora. Film se tak spíš smrskává na dokazování a zkoumání vlivu chemičky na životní prostředí a částečně i na advokátův osobní život, který je stresující prací ovlivněn. Místy to působí celkem suchopárně a podle očekávání i rutinně, ale díky výbornému Ruffalovi a Haynesově schopnosti podat nezáživná fakta zábavným způsobem, se filmu daří vyhýbat vyloženě hluchým místům. Snad je jen škoda, že se tvůrci vyhnuli vyhrocenějším jednáním v soudní síni, byť by to bylo na úkor reality a místy mi připadalo, že zbytek castingu tu je spíš jenom jako stafáž, což je vzhledem k přítomným tvářím škoda. Ale třeba to je jenom můj dojem. 75% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Ruffalo zopakoval úspěšný recept z oscarového Spotlightu a vsadil tak svou vlastní produkcí na jistotu. Typově se totiž jedná o úplně stejný film, akorát se zde neodhalují neduhy v církvi, ale v mega korporátní chemické společnosti. Pokud Vás baví tento typ filmů, tak byste neměli Dark Waters vynechat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno