Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (147)

Michnak 

všechny recenze uživatele

Bezpečnost a zdraví, úcta k lidem, etické chování na nejvyšší úrovni a ochrana planety. Nevím co za marketingového génia vyzvracelo právě tyto slova v rámci utváření hodnot firmy DuPont, ale po shlédnutí Dark Waters se nezbývá než pousmát. Děj je děsivý, zarážející a bohužel s ne úplně pozitivním koncem. Žaludek mám sevřený ještě teď. Nedivil bych se, kdyby se v rámci každodenních demonstrací před Koněm vymezil jednoho dne prostor pro hromadný 8 kilometrový pochod před Pražskou pobočku tohoto postrachu krav s cílem vykonat první českou teflonestraci. Nezbývá nic jiného než v náporu toho všeho znechucení vyhodit všechny teflonové pánve a přejít na alternativní variantu, jelikož nějak neholduju riziku, že bude tajnou ingrediencí mého jídla TCOA kyselina. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem se dozvěděl náhodou, náhodou si ho pustil (kvůli Ruffalovi) a náhodou zjistil, že je to mimořádně silný film. Ale ruku na srdce, ta filmařina je tak dobrá, že se na film moc radostně nekouká... co myslíte, kolik stojí lidský život? Tolik, kolik si ho ceníte. Další důvod víc nevěřit velkým korporacím. Moc, moc dobré a Ruffalo si film protrpěl až do dna, což z jeho herecké etudy činí sugestivní zážitek. ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

Stejnojmennej film jsem tu už loni doporučoval, tentokrát to teda není italskej horror, ale americký soudní drama. Todd Haynes si jede pořád svoje, takže pomalý, úsporný, pochmurný, celkem all-star hereckej team. Je to o velké kauze proti DuPont, něco ve stylu Spotlight. Garantuju, že po tomhle filmu vyhodíte teflonovou pánev ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Hulk vs teflónové panvice. A je to dosť dobré. Elegantná procedurálna dráma ktorú sa rozhodne oplatí vidieť. Aj napriek malým zaváhaniam odviedol Todd Haynes opäť výbornú prácu a doručil pravdepodobne svoj najlepší film (ale zďaleka som od neho nevidel všetko). Podobné záležitosti zviditeľniť potrebujú, nech sú dôležité spoločensky a nie iba tematicky pre hŕstku milovníkov kinematografie. 8/10 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(77/2021) / Rola dokonale napísaná pre Marka Ruffala, podobne ako napríklad v Spotlight. Pre fanúšikov legal thrillerov povinná jazda. Film je extrémne pochmúrny atmosférou ale aj samotným príbehom a posolstvom. Téma je inak naozaj stále aktuálna a dosahuje globálne rozmery. IMHO rozhodne o dve triedy lepšie ako bláznivá Erin. (8/10) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Cena akcií firmy DuPont klesla o 7,15 bodu ze 72,18 na 65,03, a to v týdnu, kdy byl tento film uveden do kin (12. 11.  2019). (Michnak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno