Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller s hustou atmosférou a svižně plynoucím dějem. Již úvod a náhodné setkání jednotlivých postav vás dokonale vtáhne do děje, po zbytek filmu pak režisér výborně udržuje prostřednictvím neutuchající atmosféry zla z neznámého a nápaditými mordy divákovu pozornost. Příběh se navíc může opřít o uvěřitelné výkony herců v čele s již klasicky znamenitým Cusackem. Na konci se to sice dost zamíchává, ovšem závěrečná scéna vše dokonale vysvětlí. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Tak si nejsem jist jestli se tvůrci trochu nepřepočítali. Závěrečná pointa není špatná a snímek aspoň nespadne do bahna klišé, ale přeci jen trochu podrazí nohy jinak slušnému příběhu. Identita je z toho druhu filmů, u kterých se skvěle bavíte a jste doslova přikovaní do sedadla, když ale skončí dojde vám jakou afektovanou a nepůvodní kaší jste se nechaly ošálit. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínávé, atmosferické. Skvělé herecké výkony (hlavně John Cusack jede) podtrhují barvitou mozaiku možná až příliš komplikovaného "detektivního" příběhu, kterému paradoxně stojí v cestě ten, kdo ho sám stvořil. Jakkoliv na mě Identita zapůsobila svou závěrečnou pointou, při ohlédnutí zpět je mi z ní spíše smutno - završení mohlo bý podáno mnohem působivěji v duchu detektivek ze staré školy a celku by to uškodilo mnohem méně než rádoby zajímavá žánrová obroda, která působí všelijak, jen ne nenásilně. Skvělá vizuální stylizace, znamenité flashbacky s precizní návazností, hlášky, to všechno dělá z Identity něco víc. Něco, na co si mohla (a moc moc chtěla) sáhnout, ale spadla z žebříku a scénárista jí ještě udupal. Stále však precizních 70%, originalita se cení... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s dost nečekanými zvraty. Ani by mě nenapadlo, že má James Mangold takový záběr. To, co začne jako obyčejná vyvražďovačka se nakonec promění v něco úplně jiného. Parta cizinců na sebe narazí v motelu v Nevadě uprostřed bouřky. Postupně začnou jeden po druhém umírat a začne vzájemné obviňování. Kdo je vrah? Konec jen dost zajímavý. Atmosféra je vážně super a hrají tam celkem známé osobnosti. "Ona je šlapka?" ()

T2 

všechny recenze uživatele

Výborne budovaná tajomná atmosféra okolo vrážd mierne zaškrípe až koncom filmu čo je škoda, lebo mohol to byť jeden z naj thrillerov ale aj tak z celkového hľadiska je to určitý nadpriemer, ktorý stojí za povšimnutie. Výhodou filmu je aj že nemáme jednoznačnej potuchy, kto by mohol byť ten vrah čo má v záľube udeľovanie čísiel pokojov svojim obetiam... ║Rozpočet$28milionovTržby USA $52,159,536Tržby Celosvetovo $90,259,536 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Ginny (Clea DuVall) řekne: "Pamatujete si ten film, kde přijde 10 cizinců na ostrov a postupně začnou jeden po druhém umírat a nakonec zjistí, že si nejsou úplně cizí, protože mezi nimi existuje nějaké spojení?" Ginny má na mysli film And Then There Were None (1945). (HappySmile)
  • Několik filmových kritiků si všimlo podobnosti Identity s fiktivním filmem "The 3", o němž se mluvilo v Adaptaci. (HappySmile)
  • Když si herečka objednává pokoj, říká, že chce ten nejhezčí. Larry (John Hawkes) reaguje: " Osmička je útulná." Herečka ale bydlí v pokoji číslo 9. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama