Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který působí jako hodně mysteriózní thriller a až výborná závěrečná pointa tomu dodá hororový ráz a vlastně nám vysvětlí mnoho podstatných scén, které nebyly úplně jasné. Děj se nikam nežene a divák má čas přemýšlet nad jednotlivými obrazy. Mickey Rourke, kterého jsem předtím zahlédl jen v pár filmech, zahrál svou roli naprosto dokonale a jeho postavu si budu ještě asi dlouho pamatovat. Nechybí zde nic, co má takovýto film mít a zároveň je jiný než ostatní. Hodně tomu pomohla i atmosféra 50. let. Tohle opravdu stojí za trochu času, tak vřele do toho. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianský skoro noir, který dojíždí do fenomenálního De Nira. Ten je ve své roli natolik přesný, že je hnedka od počátku stejně jasné o co jde. I kdybyste jako já nevěděli do čeho jdete. Ostatně i druhá část finále je zbytečně utupena necitlivým použitím flashbacků. Atmosféra "toho divného jihu" je navozena ovšem perfektně a Rourke... To je již tradičně kapitola sama pro sebe. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Něco podobného jako novější a u mě oblíbený Ďáblův advokát, ale o něco taky horší - možná o dost. Nevím. Celkem mě to bavilo, atmosféru to má opravdu výbornou a některé scény byly přímo šokantní - sex s Lisou Bonet plus hektolitry krve nebo když Mickey objeví mrtvolu a do toho jdou střihy stepujících děcek - to bylo super. Ale na druhé straně má pravdu Canakja. Ten scénář se mi zdá prostě takový nemastný neslaný. Vůbec nevím, jak to hodnotit. 3,5* ::::::::::::::::::::::::::::: ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna mě velmi navnadila a já si říkal, že tohle bude filmový zážitek. Angel Heart byl solidní krimi mysteriózní thriller s prvky hororu, výbornou atmosférou, dobrou dávkou napětí, výbornými herci, slušným vizuálem a skvěle padnoucí hudbou. Sem tam sice film sjel do trochu poklidnější/nudnější noty, ale to mi až tolik nevadilo, vzhledem k čekání na tu tolikrát zmiňovanou šokující pointu ( kterou jsem zde v komentářích radši moc nestudoval, abych byl překvapený a náležitě si ji užil). Bohužel mi nějak nesmyslně v hlavě naskočilo tvrzení nečekaná pointa rovná se zároveň dobrá. Překvapený jsem byl, ale dost znechucený. Takové hloupé vyústění, ještě podpořené výsměchem v podobě těch oranžových očí. Nechci moc spoilerovat, ale pokud od tohoto filmu čekáte RACIONÁLNÍ/REALISTICKÝ konec, připravte se raději na to, že ho NEDOSTANETE, pak alespoň nebudete tolik zklamaní jako já. A to jsem se už těšil, že zas budu moct po delší době nějakému thrilleru přiklepnout 5*, ale díky závěru si ode mě Angel Heart vysloužil pouze 4*, a to ještě slabší. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je tomu asi 10 minut, co jsem dokoukal tento skvost a stále nevím, co bych vychválil jako první. Snad Mickeyho Rourkea za jeho skvělý výkon? Roberta De Nira za scénu s vajíčkem (teď to zní možná zvláštně, ale až uvidíte, tak pochopíte, kolik v takovéhle scéně může být atmosféry, když tam dosadíte hereckého génia) nebo jeho závěrečný proslov? Dokonalou hudbu, která podtrhovala atmosféru, jak jen mohla? Nebo vynikající pointu, která mě napadla ze začátku, pak jsem ji zavrhl, abych si na ni 10 minut před koncem vzpomněl? Tohle fakt nejde. Angel Heart je film, který si mě zcela podmanil. Jistě jsem jej neviděl naposledy, to můžu říct s jistotou. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Založeno na novele Falling Angel od Williama Hjortsberga. (Chatterer)
  • Autor knihy pracoval od roku 1978 na filmové adaptaci.  Filmová práva k románu původně koupila společnost Paramount Pictures. V hlavní roli detektiva Hearta měl hrát Dustin Hoffman. Po několika letech příprav však vypršela práva na natočení filmu bez jakékoliv realizace. Hjortsberg pak nabídl práva Robertu Redfordovi, kterého sice tato možnost zaujala, ale nakonec si s natočením také neporadil. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama