Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na první zběžný pohled se jedná o klasický (mysteriózní) thriller, přičemž velmi progresivní Alan Parker opravdu servíruje divákovi až k závěrečné pointě dokonale stylizovaný a usazený retro film-noir, parádní temnou detektivku s tou správnou deštivě-hutnou atmosférou, která vychází odněkud z Chandlerovských literárních textů a Bogartovských filmových rolí drsných chlapíků, jenže vždy originální režisér-novátor variuje s vypointováním a jeho experimentální finále dostane ,,překvapivý" mysteriozní rozměr, což paradoxně poprvé v celém filmu vyzní jako žánrové klišé, tedy nespočetně krát viděné...(ona hvězdička dolů...) to je v kostce tenhle výjimečný filmový kus. Co ale stojí za zmínku dál - Alan Parker je geniální řemeslník a režisér od boha, mistrný v náznacích a detailech, silný v symbolech a motivech (náboženské symboly, voodoo, větráky, zdviže, zbraně, zrcadla...), strhující je především celá retro stylizace a vykreslení genia loci jižanského státu Unie 50. let, černošské segregace, ghett a vesnických slumů, levných hotelů a dusného podnebí... Mickey Rourke coby variace Phila Marlowea je neodolatelný, i on je morálně bez úhony, s nedbale zapálenou cigaretou a sklenkou čehokoli tvrdého, novodobý rytíř, kterého ovšem skoro neznatelně stahuje prohnilé prostředí... Rozhodně chápu to vysoké procentuální hodnocení...tohle je žánrově čistá a stylová filmařina... Podobné filmy: L. A. - Přísně tajné, Ďáblův advokát, Pán kouzel ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zííííív. Ale tak jo, přiznávám se, že co se hereckých výkonů týče jsem naprosto spokojen. Harry "sprcha? To slovo neznám..." Angel je velmi složitá postava a málokterý herec by ji zahrál tak s přehledem jako dechberoucí Mickey Rourke, který mi při scéně -Já vím, kdo jsem!!!! naprosto sebral všechny smyslově vjemy. Ovšem ten scénář, byť šokantní, mě nedostal tak, jak by režisér chtěl. Atmosféra hutná, to ano, ale celkově mi to přišlo jako krvavější verze Colomba s neskutečně odproným záporákem. Ó ano- De Niro vždycky uměl záporné postavy vystřihnout, udělat z nich něco víc a z Cyphrea jde vážně strach. Ať už perfetkně pěstěné nehty (kosmetické salóny ho jistě mají za modlu) a nebo svým drzím vyzařováním, vždycky z něj půjde hrůza. Ale co ty kuřata????? 60% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna mě velmi navnadila a já si říkal, že tohle bude filmový zážitek. Angel Heart byl solidní krimi mysteriózní thriller s prvky hororu, výbornou atmosférou, dobrou dávkou napětí, výbornými herci, slušným vizuálem a skvěle padnoucí hudbou. Sem tam sice film sjel do trochu poklidnější/nudnější noty, ale to mi až tolik nevadilo, vzhledem k čekání na tu tolikrát zmiňovanou šokující pointu ( kterou jsem zde v komentářích radši moc nestudoval, abych byl překvapený a náležitě si ji užil). Bohužel mi nějak nesmyslně v hlavě naskočilo tvrzení nečekaná pointa rovná se zároveň dobrá. Překvapený jsem byl, ale dost znechucený. Takové hloupé vyústění, ještě podpořené výsměchem v podobě těch oranžových očí. Nechci moc spoilerovat, ale pokud od tohoto filmu čekáte RACIONÁLNÍ/REALISTICKÝ konec, připravte se raději na to, že ho NEDOSTANETE, pak alespoň nebudete tolik zklamaní jako já. A to jsem se už těšil, že zas budu moct po delší době nějakému thrilleru přiklepnout 5*, ale díky závěru si ode mě Angel Heart vysloužil pouze 4*, a to ještě slabší. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se příběh vlekl jak tasemnice ze závodní jídelny, film jsem musela stopnout a jít se protáhnout jinak bych to nad svou klávesnicí zalomila. Začala jsem si malovat, jak tomu dám dvě, maximálně tři hvězdy a jak si tady pak psaním komentáře ulevím, že jsem se psychicky připravila na horor a oni mě uspali pohádkou na dobrou noc. Jenže pak ... pak jsem si začala říkat, že mi tady něco hapruje, že to do sebe až nějak nepřirozeně zapadá ... Zaujaly mě už Robertovy dlouhé a pěstěné nehty, uhlazený a tajemný zevnějšek, spousta nesrovnalostí kolem a dokola. U rozuzlení jsem čekala cokoliv! jen ne TO... Mickey svou roli zahrál fantasticky, chvíli jsem jen nevěřícně zírala a v duchu si říkala "notybláho, tak to je mazec !" ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Autor knihy pracoval od roku 1978 na filmové adaptaci.  Filmová práva k románu původně koupila společnost Paramount Pictures. V hlavní roli detektiva Hearta měl hrát Dustin Hoffman. Po několika letech příprav však vypršela práva na natočení filmu bez jakékoliv realizace. Hjortsberg pak nabídl práva Robertu Redfordovi, kterého sice tato možnost zaujala, ale nakonec si s natočením také neporadil. (Tonula)
  • Scéna, kdy Mickey Rourke v chatrči sekáčkem seká led, se musela točit vícekrát, jelikož jak scéna postupuje, kostka ledu občas ubude, občas přibude. V jednom ze záběrů je jasně vidět, jak se kostka rozpadne a v pozdějším se o ni opírá. (pemap)
  • Choreografií strhujících voodoo obřadů, kde hrála hlavní roli Lisa Bonet, byl pověřen Louis Falco. Falco scény natočil podle skutečných obřadů voodoo, které nastudoval na ostrově Haiti. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama